Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče je opět nemocné

Od: karkula odpovědí: 4 změna:

Zdravím

Mám morče samičku, před 14 dny jsem byla u veterináře, kde jí dal ATB ale zase se jí to asi vrací zpět.Začína jako pochrochtávat. Tak jí zatím dávám jitrocelový sirup a uvařím jí pruduškový čaj. Nevím budu sledovat jestli se to nezlepší ba i naopak tak neprodleně navštívím veterinu. tak jsem se chtěla zeptat co jí mohu zatím dát jaký čaj nevím ten průduškový aby to také mohli i zvířata proto poradí mi někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ono nejde ani tak o to jestli bylinky morče může jako spíš o to jestli ti je vezme. Zvířata obecně se aromatickým bylinám vyhýbají. I jinak nenažraná prasata z náruče trávy pečlivě vytřídí i majoránku natož pak mátu nebo meduňku.

hodnocení

0x

Ahoj,jenom chroptí,nebo mu teče z nosu z očí,nemá chuť k jídlu,je apatické? Pokud ano s návštěvou veteriny bych nečekala,jesli baští je to dobré znamení.

Já bych s čaji neexperimentovala,chce to hlavně zvýšit příjem vitamínu C,což je u morčátek velmi důležité,

prodávají vitamínové kapky do vody,dávat čerstvou nepálivou papriku,rajče a jinou zeleninu,držet v teple,ne v průvanu. Kdyby se mu neulevilo,šla bych znovu k vetovi,když dostane zase ATB je důležité mu přidat i probiotika.

karkula
hodnocení

marecku- jen jako pochtochtává, ani jí neteče z nosu a očí není apatická. Baští jak o závod. Klec jsem jí obalila dekou. No budu jí nadále sledovat. No a jak dlouho jí mám dávat vitamíc C? Mám v kapkách tak jí ho dávám do napáječky z vodou. Nevím co je na tom pravdy že jak mají hodně vitamínů C tak mají močové kameny. Už jsem právě o jedno morče přišla měla kámen a podstoupila operaci a nakonec zemřela 1 den po operaci. Tak se právě obávám aby to nedopadlo stejně. a probiotika si zakopím mám zatím Bio Lapis.

Tak to je dobře,že jí chutná.Vitamín C musí dostávat morčata stále,neumí si ho stejně jako člověk vytvořit a tak ho musí dostavát v potravě,obvykle stačí formou čerstvé zeleniny.Já dávám 2x denně porci mix (mrkev,koř.petržel,barevné papriky,okurka,rajče-bez semínek,řapíkatý celer,listový salát,občas jablko a červenou řepu,to vše jen po kouskách) k tomu mají po celý den k dispozici kvalitní granule,směsky jsou na nic,seno a čerstvou vodu.Takže pokud ti morčík baští zeleninu,do vody bych nepřidávala,to s těmi kameny je pravda,takže dodržuj dávkování a nebo nabízej jen zeleninu s bohatým obsahem céčka.Taky je dobré sledovat složení u různých pamlsků,v některých může být med,nebo vejce,to by morčata vůbec neměla jíst.

Najdi nějaké seriozní stránky pro chovatele a čti,bývá tam spoustu rad,tak ať se ti mazlík brzy zotaví*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]