Nejste přihlášen/a.
Co nejlépe pomáhá proti blechám. Včera večer jsem si domů přivedla zanedbanou fenku a až teď když jsem přišla ze školy jsem na ní objevila množství blech. Samozřejmě mám i celou černou postel. Takže svlíknout všechny povlečení, deky a hodit do pračky vyvařit? Čm vytřít podlahy a vydesinfikovat místnosti? Vím, že spousta blech žije i mimo psa. A ted psi, v čem je vykoupat, ošetřit. Za chvíli vyrážím na veterinu pro přípravky. Mám tam s sebou tahat zablešenou fenku, nebo radši ne?
Pokud je zanedbaná, koupila bych Stronghold. Zbaví jí blech, ušního svrbu i vnitřních parazitů, na tasemnice nefunguje. Nemáte-li doma kočky, můžete byt vystříkat Biokillem na lezoucí hmyz, ale i tak nějaký výrazný úklid nemá moc cenu. Vajíčka okem neuvidíte a nemáte šanci je dostat ze všech spár, kam zapadají. Já jsem takhle uklízela mnoho týdnů a bylo to k ničemu, zabral až spot-on, který byl účinný na dospělé blechy, vajíčka a larvy. Pozor na obyčejný Frontline, ten je k ničemu, vajíčka nezlikviduje.
Kolik těch psů máte a jakou mají váhu? Pokud nechcete utrácet víc, než je třeba, dá se spot-on na velká plemena rozdělit podle váhy na několik menších psů. Já s úspěchem používám spot-on pro koně Top spot on stronger, který je ve stejném složení i koncentraci pro psy, akorát v menším balení a tudíž výrazně dražší. Za asi 650Kč mám 25ml pro koně, dává se 1ml na 15kg psa, takže za pár stovek mám odblešení na hodně dlouho. Pokud máte psů hodně a zablešení je výrazné, volila bych jako první pomoc koupel v Neostomosanu. Ředí se 1:200-400, takže z malé ampulky je hodně roztoku. Ale ne všichni veterináři ho mají, spíš ti, co ošetřuj i koně a jiná hospodářská zvířata.
doplněno 06.10.14 17:01:Jenom abychom se nebavili o obchodních názvech a ale o účinných látkách. Uvedené Neostomosan, Top spot-on, Biokill jsou vlastně to samé, tedy pyretroidy konkrétně permethrin nedo cypermethrin a deltamethrin v případě Neostomosanu. Účinek adulticidní, ovocidní i larvicidní, tedy zabíjí všechna vývojová stádia blech. Ovšem jedovaté pro kočky. Takže pokud jsou doma i kočky, tak nepoužívat.
"mon", chudák psík, určitě ho ty potvory koušou. V lékárně, ale raději ve zverimexu, pokud máte blízko, nebo možná i u veta, koupit šampon pro psa na parazity, pořádně vydrbat, pak koupit pipetku proti klíšťatům a parazitům, lépe dvě a nakapat za krk a na hřbet a vetřít do srsti, také chtít u veta rovnou tabletu na odčervení. A pak denně psa prohlížet, nejlépe, když si lehne na záda. A na břiše, v tříslech a pod packama v "podpáždí" a kolem prdelky prohlížet a jednu po druhé chytit a rozmačkat nehtem na ubrousku a pak spálit. Bude to práce na několik dní, ale jedině tak se blech zbavíte, uleví se psíkovi i vám. Doma všechno převlíct, vyprat, vyžehlit a denně vyluxovat. - pt
Z poměru účinek- cena- univerzálnost, vychází nejlépe prostředek Neostomozan. Musíte ošetřit nejen psa, ale veškeré prostory kde se pes pohyboval.
Bohužel na mnoho vychvalovaných drahých prostředků mají už blechy rezistenci, ale Neostomozan hubí blechy spolehlivě ve všech stádiích navíc působí i repelentně. Roztokem se ošetří veškeré povrchy, textílie atd. Za cca 100 Kč si naředíte 10 l roztoku. Koupíte v lékárně nebo u veterináře.
Zadejte si heslo Neostomozan v místním vyhledávači a dozvíte se veškeré podrobnosti, už jsme to na této poradně několikrát probírali.
V některých lékárnách (ne v těch supermaketových) seženete i Neostomozan. Nejjistější je lékárna s rozšířeným prodejem veterinárních léčiv. Většinou nebyl problém Neostomozan objednat a druhý den byl k mání. Neostmozan se prodává v balení 1l (cca 1000Kč), ale ředí se 1:200-400 podle způsobu použití. V lékárně vám odlijí potřebné množství (např.100ml). Vyhledejte si ve vyhledávači Neostomozan a vše potřebné se dozvíte, v lékarně je k dispozici příbalový leták.
Podstatná část příbalového letáku:
S: Tetramethrinum 50 g, Cypermethrinum 5 g v 1 l.PL: Piperonyli butoxidum, Acidum aceticum anhydricum, Emulgator, Paraffinum liquidum, Hydrocarbonea aromatica concentrata.IS: Antiparazitika.CH: Neostomosan sol. okamžitě zneškodňuje ektoparazity a poskytuje dlouhodobou ochranu proti novému napadení parazity. Doba této ochrany závisí, do určité míry, na způsobu léčby a situaci v chovu zvířat. Neostomosan sol. je širokospektrální ektoparazitikum. Má vynikající účinnost proti mouchám (Stomoxys calcitrans, Musca domestica, Haematobia irritants, Musca autumnalis, Tabanidae spp.), blechám (Ctenocephalides spp.), vším (Haematopinus spp., Damalinia spp.), svrabu (Sarcoptidae, Psoroptidae), roztočům (Demodicidae) a klíšťatům (Ixodidae).
Neostomosan sol. je ideální insekticid díky svým vlastnostem: - v různých podmínkách je vysoce účinný proti artropodům, ale neškodný pro teplokrevná zvířata (má vysoký index tolerance); - má široké ektoparazitární spektrum; - snadno se aplikuje. Neostomosan sol. se rychle metabolizuje a vylučuje z oběhu a tkání.
Můj dodatek:
Běžně používané prostředky koupené v drogerii nebo u veterináře jsou mnohem dražší a méně účinné. Shodli jsme se s několika veterináři, že během času se staly mnohé druhy parazitů částečně rezistentní na často nebo opakovaně používané prostředky. Já tento přípravek používám ve svém chovu (psi, koně a další zvířata...) mnoho let a doporučuji i jiným chovatelům jiných zvířat .
Také se někde prodávájí ampule: teraplus.eshop-zdarma.cz/...
bohemica - Moc děkuju. Ještě bych se chtěla zeptat. Fenky jsou vykoupané, mají nakapané Effipro (účinná látka fipronil) v pondělí 6.10. jsem všechno vysvlíkla a vyprala, vytřela Savem, vysála. Včera 7.10. Vytřela podlahy a rošt postele Neostomosanem, starý povlečení v pelíšku vyhodila a zkontrolovala fenkám srst, vyluxovala. Dneska jen vytřela Savem a vyluxovala a prohlídla jim zase srst. Myslíte, že to bude stačit? Ještě mi zbyly 4 ml Neostomosanu, tak to mám ještě doma vytřít třeba za týden, nebo třeba vystříkat? Jde mi o to, aby ty mrchy chcíply, aby se tady zase neobjevily.
Na zablešené zvíře je jistě dost prostředků, mně stačí na psa Orthosan. Poradit chci ale s blechami "mimo psa", tedy v bytě. Člověk je z toho vyděšený, to znám, také jsem hledala, co s tím a když jsem ve Zverimexu vyslechla, co mám koupit a co dělat, skoro mně švihlo. Naqštěstí mi poradila jedna pejskařka jednoduchý trik. Pootevírat všechna okna a balkónové dveře, prostě udělat řádný průvan a blechy vyskáčou balkónem ven. Fakt! I když jsem tomu nevěřila, měla pravdu. Vyzkoušeno několikrát. Funguje to.
to bohuzel asi tezko mi mame barak kort ted pres leto kde mam dokoran okna pres den i v noci i vchodove dvere cely den otevrene na zahradu a nepomaha nic a orthosan a tyhle pripavky ji vzdy vykoupu vystrikam ma dva dny klid a pak se ji vrati znovu ani ty obojky pipety za krk nepomaha nic ((
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.