Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZAKRSLÝ KRÁLÍK

Od: andrea* odpovědí: 5 změna:
mÁM ZAKRSLÉHO KRÁLÍČKA ,JSOU MU SKORO 3 ROKY.Nikdy nebyl agresivní,až teď mám problém,že na mě zaútočil,bez nějaké příčiny.Před tím občas zaútočil na mamku,ale to jsem brala,že jí bere jako vetřelce,který přišel do jeho teritoria.Není vykastrovanej,chtěla bych totiž od něj mláďata.Mohla by v tomto případě kastrace pomoc?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Zkus mi říci, co jsi dělala před"útokem"a jestli je králík kluk, nebo holka, kde a jak ho chováš a co s ním děláš. Takhle bychom mohli jen spekulovat a to by dlouho trvalo.

Hezký den.

andrea*
hodnocení

Ahoj,je to sameček,před útokem,jsem nedělala nic,nějak jsem ho neškádlila anedráždila,jen jsem prošla.Ale byl u nás opravářa on byl takovej vyjevenej-králík,já jsem na něj mluvila,a pak jsem okolo prošla a on mě zastrašoval.Ale nikdy takhle vyjukanej nebyl,až teď mě přijde že je divnej, když k nám přijde někdo cizí.Ještě jednou před tím na mě vyjel,když jsem ho chladila vodou z rozprašovače,tak to jsem brala jako obranu.Jinak žije v kleci,má svoji místnost,kde je s andulkama a křečkama,má tam klid.Hodně ho pouštím ven,aby se proběhnul po bytě.Bydlím s přítelem,je na nás oba zvykleja po celou dobu mu nic nevadilo,ani cizí lidé,před tím vyjel i na mamku,která přijde třeba na návštěvu.Jinak je hroznej mazel a rád se nechá hladit,řekla bych že mě má nejradši,nejvíc ke mně chodí pro pohlazení,Hodně si ho všímám a hraju si s ním.Do ničeho ho nenutím,má totiž domeček ze dřeva v kleci a když nechce jít ven,tak je v domečku,a já mu nechávám své soukromí.Když na mě vyjede tak ho chytím za srst a dám mu na zadek,a do klece.Díky za radu.
al bunda*

Je možné, že byl"rozhozený"z toho opraváře - cizí osoba, cizí pach = ohrožení, jinak nevidím nic, snad až na to"chlazení"rozprašovačem - asi by se ti taky nelíbilo, kdyby na Tebe šli s vodním dělem. Králíka pokud možno nekoupej, nemají to rádi a je to jedna z věcí, kterou by si mohl"zapamatovat"a mít Ti to za zlé.

Hezký den.

andrea*
hodnocení

Děkuji za odpověd,takže myslíš že to bylo cizím pachem,něměla bych to teda nějak řešit,ale ještě ted víckrát udělá to,že se jakoby ožene po mě.Vzala jsem ho z klece,a položila na zem ,hladila jsem ho a potom přestala,on udělal rychlý pohyb,okolo své osy a zastanil se u mé nohy.Já jsem stála na jednom místě.Proč to dělá?Díky za odpověd.
al bunda*

Je mi to moc líto, ale tohle skutečně netuším. Musel bych celou situaci pozorovat, abych ji mohl zodpovědně posoudit. Nejpravděpodobnější je, že se něčeho bojí. Vzpomínej, co jste v poslední době pořídili nového, jestli jsi nezměnila parfém, nebo mýdlo a tak podobně...

I každý králík je osobnost, zejména je-li chován, jako domácí mazlíček. Prostě myslím, že něco je u Vás"jinak"a králík na to možná reaguje stresem a z toho vyplývá reakce typu útok/útěk.., podle situace.

Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]