Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samička andulky se zdá být mrtvá

Od: damiensandow odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám menší problém se samicí andulky. Chovám 2 andulky, samici a samce. Dnes jsem přišel domů a samice ležela na hřbetě s roztaženýma nohama, přičemž samec jí přejížděl zobákem po břiše a. Řekl jsem si, že se spolu nejspíš páří, ale pak jsem viděl samici ležet na boku, a samec kolem ni pomateně pobíhal a přešlapoval ji na boku otočeném vzhůru. Lekl jsem se, že je mrtvá (opravdu tak vypadala), tak jsem ji vzal a položil na stůl, udržela se a začala se hýbat. Ale dosti neochotně, kdybych ji vzal normálně hned by uletěla na garnýž. Položil jsem ji zpátky do klece, kde už prostě jenom stojí na místě. Mám o ni velký strach. Pro jistotu přikládám fotky (omlouvám se za kvalitu) - samec je ten větší co stojí u zrcátka, samice ta malá. Nechtěl jsem ji fotit ze předu, jelikož jsem se bál že bych ji mohl nějak ublížit. Předem moc děkuji za odpovědi.

doplněno 02.10.14 15:54:

No nakonec to opravdu vypadá na to páření (viz. obrázek), ale i tak si nejsem jistý...

Samička andulky se zdá být mrtvá
Samička andulky se zdá být mrtvá #2
Samička andulky se zdá být mrtvá #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, nevím, jestli tě potěším, ale vypadá to blbě:(. Takové padání a polehávání značí většinou blížící se konečný stav, andulka může mít nějakou nemoc, která probíhá skrytě (vrozenou nemoc, nádor apod.). Osobně tipuji nějakou formy mrtvičky či podobně, který mohl zapříčinit pád a následnou těžkou apatii, může to být viróza, která postihuje nervový systém, ale nejsem ani odborník přes ptáky, ani veterinář. Ale mrtvičky jsou u malých ptáků poměrně časté.

Důležité je, jestli andulka normálně žere a hlavně pije? Zítra bys ji měl vzít na veterinu, pokud je to možné.

doplněno 03.10.14 13:09:

Damiene, to fakt vypadá na nějakou mrtvičku nebo infarkt, už jsi s ní byl u veta?

verobardo

Taky bych řekl, že půjde o skrytou nemoc či náhlou mrtvičku. Mohlo by jít o zadržené vejce, ale při takovém stavu nevím, co tady - máte být někde u veterináře.

damien*

Žere normálně. Taky puje. Večer byla ok, ráno zase spadla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]