Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo doma plemeno Border teriera a nenapsal by jste mi něco o něm...
Jaký je, a jestli je opravdu tak divoký jak se říká.
Děkuji
bordrici.webnode.cz/... S touto rasou nemám žádné zkušenosti, protože je u nás velmi zřídka k vidění. Dokonce ani na výstavách jsem ji neviděla. Je pravda, že jsem ji nehledala, takže jsem ji mohla přehlédnout. Ale jestliže je to pracovní plemeno, bude dost náročné k výchově a k životu v bytě. Když tohle nebude mít zajištěno, bude divoké. Je pro něco vyšlechtěno a v bytě se mu příliš líbit nebude. Stane se z něho demoliční parta.
Teriéři jsou živí obecně. Je to lovecké plemeno, které potřebuje pohyb. Border terik vypadá
s prominutím, jako "Oříšek" . Strejda měl Jack Russela a když přijel na chatu, tak než se vysoukal z auta
tak pes už 3x stihl oběhnout chajdu Pokud chcete "gaučáka", pak Jorkšíra.
Pozor i Jorkšír je teriér! (Yorkshire terrier). A i s ním je třeba pracovat. Pak to dopadá, tak, že vyumělkovaný dámičky mají toto plemeno v kabelce jako štěkátko. Nebo jsou to agresivní potvory, uštěkaný, který si voděj babky na sídlišti na flexině, nebo dokonce na volno a nezajímá je, jestli jejich upištěné štěkátko někoho neotravuje.
Jinak Border teriér je prostě teriér, chce ho to zaměstnat. (Aportování, plavání, agility, coursing..) a může být i v bytě. (Podobně jako např. JRT, nebo PRT)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.