Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za mušku?

Od: eda* odpovědí: 2 změna:

Nevíte někdo, co je to za mušku? Ve skutečnosti je veliká asi 3 mm. V kuchyni se mi jich rojí mraky a nevím co s nimi! Stříkal jsem to přípravkem Effect obsahující účinnou látku tetrametrin. Samozřejmě po aplikaci to jeden-dva dny vydrží, ale pak se ty potvory odněkud vynoří znovu. Snažil jsem se to stříkat podle návodu - od rohů do "schovek", ale samořejmě nemohu stříkat úplně všude, když tam mám věci (nádobí, potraviny). Co je to zač a je na ně nějaká dlouhodobější finta? Jak se jich zbavit na furt a nepříliš jedovatě.

Co je to za mušku?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomik*
hodnocení

1x

Ahoj,

pokud ot je octomilka, tak ja tento problem vzdycky na cas vyresim pastickama. Do sirsiho plastoveho kelimku (treba od cottage) naleju na dno balzamikovy ocet, pretahnu folii a zagumickuju. Pak tam udelam par direk paratkem. Musky zalezou, ale uz nevylezou. Pak je na tobe jeslti je splachnes nebo pusits za okno vyletnout. inak prevence je minimum spinaveho nadobi, zbytku jidel, ovoce atd..

limetka*
hodnocení

0x

Ano, je to octomilka - Drosophila melanogaster - a na podzim je jich na ovoci a zelenině v bytě plno. Návod na "past" s fólií se mi moc líbí. Ale určitě na ně nestříkejte chemii - než zahynou, ještě stihnou sednout někam na jídlo, a taky si chemicky zamořujete byt. Pokud nenecháte ovoce volně, ale vše schováte třeba do ledničky, mušky nebudou mít na čem se množit a bude po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]