Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem začínající chov. králíků Bu, když jsme ročního samečka před měsícem přivezli, měl 4,5 kg. Teď jsme jej vážili, má 6,3 kg. Myslím si, že snad s krmivem nepřeháním. Četla jsem, že průměrná váha je 3,5 - 4,5 kg a často i mnohem víc. Otázkou je co je mnohem. Myslíte, že je to obvyklé třeba s pomale se přibližující zimou nebo mám "ubrat"? Nerada bych z něj měla zatloustlého lenocha s apatií vůči samičkám
St.
Ráno: 100g sena, 70 g granulí + 60 g ovsa + 30 g ječmene (toto dle pořeby kolik nechá v krmítku)
Večer míchanice: 100g brambr (1 brambora) + 1/2 polévkové lžíce kukuřičného šrotu, 1 PL pšeničného šrotu, 30 g mrkve (nebo kedlubna, jablko,...), 1 KL vitamínů, 4ml Rabitinu, 1/2 KL Roboran H (toto nenechá nikdy, pozn. dávku nezvyšuji ...)
Voda s Acomidem
Tak asi tak ...
Promiňte, vy jste si spletel samce s prasetem na výkrm. Samcovi nedávat žádný ječmen, pokud máte granule a oves. Jeden den dát oves, druhý den dát granule a třetí den ani granule, ani žádné obilí. Obilí nebo granulí jen tolik, kolik do 30 minut sežere. Vždy dostatek sena, to mu neodvažujte. Pozor na jablka, jen půlku malého sem tam, je dost sladké a králík neumí trávit cukry. Denně vitamíny nedávat.
Bramory, kukuřici a pšenici nechte praseti, to králíkovi na chov nepatří.Co nejméně měnit králíkovi jídelníček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.