Nejste přihlášen/a.
Moje kocka je desne vybirava a prakticky nechce zrat zadne konzervy natoz granule. Dnes jsem ji uvarila kureci prso a zbastila to raz dva. Tak se chci zeptat, aby zila jen na kurecich prsou asi neni uplne nejvhodnejsi co? Poradte co a jak varit. Diky
tak to vypada ze problem asi nebude ani v zubech ani ve vybiravosti/zmlsanosti. Podle rozboru krve ma nejaky nalez na jatrech, takze dostala antibiotika a specialni konzervuod veterinare, kterou samozrejme jen olizla a tim to pro ni zhaslo. Nakonec snedla trochu lidskeho tunaka z konzervy a cely den se tvari ponekud naprdnute.
doplněno 01.10.14 13:43:tak krome varenych kurecich prsou nic moc jineho nezere. Nemate predstavu kolik gramu takoveho masa by mela denne snist? Nevazi ani 3kg...dekuju za rady
Kočka je vybíravá tehdy, když si má z čeho vybírat. Náš kocour se občas taky tváří, že granulky neee, že jedině masinko. Jenže granule mají tu výhodu, že se nezkazí a vydrží. Vydrží víc, než kocour, takže je po nějaké době ještě rád sežere.
Nemyslím si, že kocour by měl být ten, kdo si určí, co bude jíst. Ano vím, kočky by kupovali Whiskas. Já říkám proč ne? Ať si ho klidně koupí.
Když ho sbaštila,tak vhodné jistě je,ale já bych nechala kočku pěkně vyhladovět,dostala by jen čerstvou vodu a den,klidně i 2 bych jí nic nedala,hlady neumře a vsadím se,že pak sežere vše,co ji do misky nasypete a to i ty granule,které podle vás nemá ráda.
nechat vyhladovet neni reseni...je podvyzivena...vazi pouze 2.8 kg a za rok zhubla kilo. Veterinari se prave tenhle ubytek vahy nelibi, tkze mozna problem neni v tom, ze je vybirava. Mam 14 dni na to, aby aspon neco pribrala, protoze jinak to znamena, ze neco neni v poradku ...takze...JAK JI VYKRMIT?
Pár dnů dietu ve stylu "prázdná miska" a pak skočí po všem.
Už moje babina, když jsme jako děcka nad něčím ohrnovali choboty říkala...
"Bídu a polskych vši na vas.!" (A měla pravdu.!)
Já dávám kocůrovi běžně odřezky z kuřete včetně křupek. A to, že syrové.
On si to stejně zpestří ulovením myšky, hraboše, kosa, nebo jiné havěti.
Jednou je to lovec, predátor, zkrátka dravec. A pokud je skutečně tak vybíravá, pak jste si to
vlastně do jisté míry způsobila sama.
Pak už zbývá doporučit jen kaviár. Ale nevím, jestli bude chtít růžový, nebo černý...
Domácí kocour, s PP je zmlsaný parchant, žere jen kapsičky Felix, drahé granule ale recept na to mám, jezdí na chalupu a tam je venku s kočkama, žere to co ony, dokonce chytá myši, v noci (spíš nad ránem) se vrací domů z toulačky a kdyby měl ve své misce nevím co, vylíže misku. Jakmile je doma v bytě, opět nežere nic než Felixe, dám-li mu do misky něco jiného, raděj nebude žrát.
granule prestala jist asi pred rokem, od ty doby ji krmim runzymi druhy konzerv, jenze po nekolika tydnech ji to prestane chutnat a musim koupit neco noveho
A kolik let je vaší kočce?Připadá mi divné,že by nejdela vůbec žádné granule.Kdyby zkusila třeba granule Royal Canin-i když nejsou zrovna nejlepší,ale kočkám hrozně chutnají,tak si myslím,že by se naučila.Kuřecí maso je plný antibiotik,dávala by jí ho jednou týdně.myslím,že i kdyby jste kočce koupila tuňáka ve vlastní šťávě,tak že by mlaskala a chutnalo by jí to.A kdyby měla velkej hlad a měla v misce jenom granule,tak by se naučila.Myslím kvalitní granule.
je ji asi 7, mam ji z utulku tak tezko rict. Konzerva tunaka me taky napadla, ale rikala jsem si ze to je zase plne soli a buhviceho ...a bezne granule ona skutecne jist nebude, to radsi bude ladovet nez to jist, kdysi jsem ji krmila purinou granulemi ale mela po nich krev ve stolici. Iams byly dobry, ale uz ji ohuzel nejedou ...
Ja si myslim, ze granule ji pojedou. Jenom na ne musi dostat tu spravnou chut. Jeste jsem nevidel zadne zvire, ktere by se dobrovolne vyhladovelo, kdyz ma vedle cumaka misku se zradlem. Ani cloveka vlastne.
Zkusil bych treba ProPlan
Podle mě, to chce ty granulky zkoušet.. Prostě metoda pokus/omyl - nějaké jí sednou.
Také teď hledám nějakou vhodnou náhražku Royal Canin... Od té doby, co začali vyrábět v Polsku a změnili složení, jsem na Royalky zanevřela a hledám jiné.. Některé je vidět, že kočičkám opravdu nejedou, po jiných často zvrací nebo je hrozně cítit stolice.. Teď zkoušíme Porta 21 Feline Finest Sensible - Grain Free. Zatím jim šmakují, nezvrací, hovínka pěkná, ale výrazně "voňavnější"...
wanesa - RC možná kočkám chutná, ale je hodně ochucenej tak, aby pak neměla preoblémy s ledvinama, játrama..
Pro plan nee,jestliže měla krev ve stolici,chce to kvalitní granule bez obilí.Tuňáka ve vlastní štávě kupuji bez soli.Zkuste pár konzerviček Brit Care ,mají tam tuňáka s lososem v rýžové šťávě-lahoda...je to lepší složení než pro lidi.Další konzerva je kuřecí s rýžovou šťávou,opravdu na to mají chuť i lidi..ale dost drahý.Na netu za 19 kč v obchodě za 26Kč.To každá kočka vylíže mističku, je to bez ,bez éček...ale určitě se naučí i na granule,když jí budou vonět anebude to levné obilí...
Moje kočka Pinďa žrala od masa všechno, co jsme jí dali. Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, jestli je to pro kočku vhodné, prostě si myslím, že sama věděla, co může a co ne. Dostávala zbytky od večeře (jakékoliv maso), salámy, kočičí konzervy, granule. Mimo to si občas ulovila myš nebo ptáčka (za toho dostávala nářez plácačkou na mouchy). Na svět přivedla řadu zdravých koťat. Dožila se ve zdraví krásných 15 let (nebo tak něco). Je pravda, že v poslední době měla problémy se zuby.
(Tenhle obrázek tu v jiné otázce už jednou byl ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.