Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy s kocourem

Od: losmajos* odpovědí: 10 změna:
Ahoj, máme Britského modrého kocoura má asi 2 roky ale během týdne vůbec nečůral a pořád se lízal na penisu a když šel na záchodek tak rychle vyběhl začal naříkat a začal se zase lízat tak jsme jeli okamžitě k veterináři a ten nám dál antibiotika vyholil mu bříško a udělal mu ultrazvuk a říkal že kameny tam zatím nemá pak jsme jeli dom. Máme mu dávat půlku tabletky večer půlku ráno, začal více čůrat nejdříve to byli kapičky pak malé čůručky a teď menší louže jenže dnes ráno se probudím a všude krev... Čůrá malinkaté kapky krve co s tím prosím? Máme s ním jet znovu na veterinu? Nebo proč čůrá jen krev? Krev je taková hodně průhledá a málo červená... Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

Já bych k vetovi zdrhala jako o závod.. Krev určitě normální není..

doplněno 27.09.14 07:25:

Sakryš - je sobota.. snad máte nějakou veterinární pohotovost v okolí.. dřžím palce, ať se koucourek brzy uzdraví..

doplněno 27.09.14 08:27:

Přesně "babkazov" máme "rodinného" veterináře - na kontrolu, tabletky, přeočkování - supr, ale nic vážnějšího bych mu nesvěřila, po 2 spackaných kastrací koček, pejsek s artritidou, tak nad nim jen spráskl ruce, že jestli ho chceme utratit.., jiný veterinář nám ho zase rozhodil.. Je blbý to říkat, ale i veterináři mají různou "kvalitu"..

losmajos*
hodnocení

Ahoj, má tam otevřeno jen v pondělí a ve středu ale dá se s ním domluvit.. je to kousek já jsem z Bučovic a on tu veterinu má ve Slavkově jmenuje se Jan Zobač. Chceme mu teď ráno zavolat co a jak jestli máme přijet. Díky za odpověď :)

hodnocení

1x

Vašeho kocoura je mi velice líto. Chudáček *plac* Myslím si, že někteří veterináři jsou jako obvoďáci. Některý je výborný a některý je horší. Já mám výborného veta, ale na několik věcí bych k němu nešla. Konkrétně s močovým ústrojím bych šla jinam. K odborníkovi. Nějakou zvířecí kliniku v okolí nemáte?

filipoh*
hodnocení

0x

Náš kocour čůral krev do vany, vždycky jen trošičku, veterinář nám řekl že je to proto aby na sebe upozornil, že mu něco je. Měl močové kameny a několik let (až do svého konce) musel žrát drahé mastné granule.

losmajos*
hodnocení

Ahoj, to ty kameny nešli vyoperovat?
filipoh*

Šly, ale jednak nebyly peníze a jednak by to stejně bylo rizikové, už měl svá léta.

losmajos*
hodnocení

Kolik to tak přibližně stojí abych měl představu?

pb®
hodnocení

0x
Upalujte na veterinu. Nonstop kliniky jsou dnes všude, do Brna to nemáte daleko a tam je i veterinární nemocnice. To co popisujete je život ohrožující stav a už nejeden kocour na to umřel. Vím i o případech, kdy byla kameny močová trubice ucpaná natolik, že pomohla amputace penisu, někdy ani to ne. Pokud nemáte peníze na léčbu, půjčte si aspoň na euthanásii. Nechat kocoura bez pomoci je pomalá smrt. Je třeba zajistit, aby mohl močit, to je bezpodmínečně nutné! Pak udělat vyšetření moči a doživotně držet zvíře na dietních granulích.
doplněno 27.09.14 15:10: Močové kameny se nezjišťují ultrazvukem, ale vyšetřením odebrané moči. Ta se odstředí a koukne se pod nikroskop. Močové kameny jsou natolik malinké, že ultrazvukem by je hledal jen blázen.
losmajos*
hodnocení

Kocour už je snad OK dal nám nové antibiotika a NO-SPA teď už je kocourek v klidu... :) tenhle veterinář má vždy ordinaci plnou a recenze jsou vyborné já nevím nevyznám se v tom ale vyholil mu bříško a pak se díval ultrazvukem na ty kameny snad ví co děla :)

pb®
A dietu nemáte, jestli jsou to struvity nebo oxaláty neví vet ani vy, když nedělal rozbor moči. No-spa jak napovídá název je na uvolnění hladkého svalstva, aby kocour mohl bezbolestně močit a antibiotika jsou na zánět kameny poškrábané sliznice močové trubice, z toho byla ta krev v moči. Ale dlouhodobě tahle léčba problém nevyřeší, na to se musí zjistit druh kamenů a podle toho nasadit dietu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]