Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, k ránu jsem našla na zemi tohohle brouka. Byl mrtvý, uschlý, viz fotky. Přísahala bych, že jsem něco podobného viděla i na dovolené na Krétě, kde jsme byli kolem začátku srpna. Švábů tam bylo spoustu, ačkoliv se jednalo o 4 hvězdičkový hotel. A co víc - byli to takoví ti velcí švábi. My na pokoji žádné neměli (nebo jsme si to alepsoň mysleli), jenom jsem tam jednou to viděla to, co jsem teď viděla i doma. Ještě jsem si říkala, že je to nějaká divná hnusná beruška. Bohužel, asi to byl taky šváb, ale jiný druh, nastěhovali se nám do kufrů a teď je máme doma. Dcera viděla něco podobného taktéž, ovšem bylo to taky "uschlé", hýbal prý jenom mírně tykadly, ani to moc ne, vyhodila to do koše.
Myslíte si, že je to šváb? Nebo co by to mohlo být? Zaráží mě, že jsme z dovolené už víc jak měsíc doma a zatím jsme viděli pouze dva, k tomu mrtvé... Švábi se množí hrozně rychle, to bychom jich viděli mnohem víc, ne? Ani jsem je neviděla nikde na lince, kde připravuju jídla... Jen na zemi a dcera u PC na stole.
Pokud by to byl šváb, jak máme postupovat, abychom se jich co nejdříve zbavili? Vytříkat celý dům Biolitem, nebo...? Zavolat deratizační službu? Pokud ano, neznáte nějakou v místech České Třebové (Pardubický kraj)? Budu všem moc vděčná za vaše cenné rady, modlím se, aby to šváb nebyl, jen nějaký brouček, co přiletěl z okna...
Děkuju.
Dobrý den,
vypadá to spíš na nějaký druh ploštice.. Švábi bývají užší.. Jak to je velké?
doplněno 24.09.14 13:51:Troufám si říct, že je to ta ploštice, možná pásová, chtělo by to lepší fotku.. Ta by přilítla za světlem jako můra..
Šváb to není určitě, štěnice nejspíš taky ne (ale za to ruku do ohně nedám). Sledujte, hlídejte. Štěnice přebývají často v postelích a citelně koušou. Máte kousance? Taky by se jich vyskytovalo víc. Pokud jste našel jen toho jednoho uschlého brouka, pustil bych to z hlavy. Jestli jich bude víc, nedoporučuju "amatérský" chemický útok, ale deratizační firmu. Běžně sehnatelné insekticidy na štěnice nestačí (naopak, může se u nich vyvinout rezistence) a zákrok se musí několikrát opakovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.