Nejste přihlášen/a.
Zdravim, dnes jsem našel na půdě vlaštovku. Ostatní odletěli a jednu mladou tady nechali. Předpokládám, že zimu asi nepřežije. Takže co sní udělat nerad bych jí nechal uhynout.
Nechápu co řešíte, je to přirozený, potravní řetězec. Uvědomte si, že je to "jen" zvíře, nepleťte sem lidská mláďata. Vy budete zachraňovat ptáka a jiné zvíře zdechne hladem, ona i každá kočka má rozum má-li 9 koťat a ví, že je neuživí, odnese si jinam jen ta silná.
Liduš to se mi nelíbí,,vaš názor..Jakoby všechny i lidi ,kteří jsou nějak jiní tělesně aniž by by se vědělo, proč je lidi nechali tak .Jo jsem nemocnej tak odpal a jsi potrava pro jiného.A tak to je u zvířátek,,tedy překvapila jste mne...
Proč vás odpověď Lídy pobouřila? Má naprostou pravdu. Je to příroda. A zasahovat do ní, my lidé, nemáme právo. Ač si jej neustále přivlastňujeme. Koukali jste někdy na nějaký dokument o zvířatech? Třeba když se natáčí jeden rok jejich života v divočině? Viděli jste někdy, že by televizní štáb zasáhl, například v případě, kdy si sledované zvíře zlomilo nohu? NESMÍ SE zasahovat. Ano, ptáče vlaštovky se stane něčí potravou. Třeba lasičky, nebo kuny. A co? Je proto kuna zlá? Ne, není. Jen se chce najíst. Vy všichni co Lídu odsuzujete, vy nejíte maso? Jíte. Aha, ale to je asi něco jiného, že?
doplněno 02.10.14 19:48:A ještě abych pobouřila všechny "milovníky" zvířat. Když takové ptáče do záchranné stanice donesete, tak víte jak skončí? Jako potrava nějakého dravce, případně většího hada.
Dobrý den Sebod.. Já chápu,že existuje potravinový řetězec, ale rozhodně bych nemohla koukat, jak nějaké zvíře trpí,umírá a někdo ho zabije... To jsme opravdu jako lidi zrůdy.
doplněno 02.10.14 23:14:Mě jde jen o to jak by jste se vydržela koukat na to, jak mrňavé mládě nedokáže odlétnou, je opouštěné a zoufalé a je Vám to jedno. Pak pojde hlady.
doplněno 03.10.14 16:14:Dobrý den sebod, na veterině poradí, nebo zajistí odvoz.. Sestra našla spadlá ptáčata z hnízda, byla zakrytá tím hnízdem a nebyla vidět, jen slyšet, 2 už uhynula. Sestra je vzala a odvezla na veterinu, tam si zavolali ochránce a ptáčata vypiplali, 2x jsme se na ně jeli kouknout a nikomu je na zkrmení opravdu nedali. to bude fáma...Je fakt, že za ně sestra zaplatila do doby, než je vypustili asi stovku. Hrůza..
ria. Já se nedomnívám, že proto by lidé měli být zrůdy. Dravec nebo šelma potřebuje jako potravu maso. Jaký je rozdíl, když něco uloví, když to člověk vidí mezi tím, když něco uloví a člověk to nevidí?
A k tomu vlaštovčímu mláděti. Co je pro něj lepší - rychlá smrt, kdy ho zakousne třeba ta kuna nebo pomalé umírání někde u nějakého člověka, který se pokusí ho nějak zachránit. Stejně to ptáče zemře hlady, jen se bude trápit o několik hodin déle.
doplněno 03.10.14 15:46:zavinač. Co by dělali s ptáčetem na veterině?
Taky bych ptáčeti pomohla, od toho jsem člověk a všichni patříme přírodě.V sudu jsem ráno našla ve studené vodě malého netopýrka , vyndala jsem ho , usušila a dala ho do teplé čepice a nahranici dřeva tak aby se k němu nedostala kočka. za hodinu už tam nebyl. Měla jsem z toho dobrý pocit, slabšímu , pokud mohu vždy pomohu...
Korino, to je trochu rozdíl, topícího se netopíra nechám usušit i já. Pokud liška uloví zajíce, můžu ji ho sebrat a začít ho léčit ale pak buď musí nakrmit tu lišku nebo ona zdechne hlady (vegerariána z ní asi neudělám). Nezlobte se všichni, zvířata mám ráda ale nezachraňuji co zachránit nelze a každý chovatel by si měl uvědomit, že rozhodnutí jestli nechá nemocné, zraněné, zvíře pomalu umírat nebo mu pomůže je jen na něm. Nepleťte do toho děti a postižené lidi i když i v tomto případě si já myslím, že pokud ví matka, že se narodí dítě nějak postižené měla by to řešit potratem. Nemít nohy,ruce, být třeba odkázaný na dýchací přístroj, to není život ale živoření, nechtějte mi namluvit, že některý takto postižený, žije plnohodnotný život. (něco jiného je např. úraz ale i zde zvedám obě ruce pro euthanazii, pokud je stav téměř neslučitelný se životem). Pomáhat slabšímu, ano, ale používat zdravý rozum a nesnažit se přeskakovat každého mravence a s každým ptáčetem běhat do útulku.
ZAVINÁČ fakt nejsem "Herodes" a netrhám křídla mouchám.
Ahoj hahanaj, to by se každé - i lidské opuštěné mládě mělo nechat na přírodě?
Určitě, pokud neodletí a dala by se chytit, tak jak bylo zmíněno zavolejte na záchranou stanici.
Díky, že se o mrňouse zajímáte.. , ..
Dobrý den Liduš, nedokázala bych se koukat na hladovějící mládě a pokud vidím, že nějaké zvířátko trpí, pro Vás "něco", tak bych mu pomohlai. Nebo by jste se dokázala koukat, jak pojde hlady, nebo jí sežere ..had?.
Některá ptáčata se zachránit dají, některá nedají. I když je to smutné. Vlaštovka se žíví tak, že v letu chytá hmyz. Není možné ji posadit na bidýlko do klece a dávat jí do krmítka semínka nebo červy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.