Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmení úžovky červené

Od: andrew777444 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. chovám asi 2roční úžovku červenou. Dávám ji už nějakou dobu 2 myši týdně ,,jedu" podle porad chovatelů a knih. Podle nějaké té stupnice má už dostávát jen jednu myš(podle toho, že má 400gramů). Jaký je váš názor nebo porada ohledně tohohle, jinak je vše v naprostém pořádku, jí, pije, svléká se pravidelně i ,,venčí se".

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x
Krmit dospělého hada každý týden je moc, tak často žerou mláďata. Krmila bych nejčastěji 1x za 14 dní nebo i později, 2-3 myši. Mám užovku černou, už 19 let. Vždy jsem jí držela zkrátka, nevím už od jakého věku, ale víckrát než jednou měsíčně najíst nedostane. A veterinář, sám chovatel hadů, vždy chválil její dobrou kondici. Prý lidi hady překrmují, ti jsou pak tlustí a chcípnou a on při pitvě nachází pořád to samé -přetučnělá játra.
chovatel*
hodnocení

Problém je v tom, že ona ještě dospělá podle mě není má na to, jak bych to řekl, malou hlavu nebo mi to možná je příjde, ale myslím, že nevypadá ještě jako dospělá úžovka.

martinaa*
hodnocení

0x

Na dvouletého hada jsou dvě myši týdně zbytečně moc. Krm jednou za dva týdny, klidně ty dvě myši. Užovky sice nemají takový sklon k obezitě jako línější krajty, ale u hadů obecně platí "raději méně, než víc".

doplněno 21.09.14 14:14:

A je to Užovka, s krátkým ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]