Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes mi pejsek v lese na houbách ztratil známku, bydlím v Praze, jenže pejsek je registrovaný někde v olomouckém kraji a není možné s osobou co ho registrovala se sejít, Co dělat? Očkovací průkaz mám, pejsek ještě není ani načipovaný. Stáří 5 let... díky za radu ![]()
3x
A byl by moc veliký problém, pokud pes patří vám, zajít na městký úřad v Praze a nechat psa zaregistrovat na vaše jméno? Tam vám psa zapíšou a i známku vydají.
Jde o to, že bydlíme v praze, ale trvalé bydliště máme na moravě a pejsek je zaregistrovaný na babičku od bývalího přítele mé přítelkyně v olomouckém kraji a styky s nimi nejsou, psíka si pořizovali spolu s bývalím a proto ho nechal napsat na svou babičku. Takže co ted? díky
Máte 2 možnosti:
A) neřešit to, protože známka fakt není povinná. Psi "občanku" ještě nemají. Známka z Moravy je Vám v Praze stejně k ničemu. Kdyby se pes ztratil, maximálně se dostane informace k lidem, se kterými se nestýkáte.
B) přihlásit psa v místě trvalého bydliště
Poplatek za psa se platí ročně, takže přijdete maximálně o 3 měsíce poplatku (pokud je vůbec zaplacen).
2x
Asi jsem natvrdlej. O jakou psí známku jde? Evidenční z obecního úřadu? Pes by měl být registrovaný v místě, kde se zdržuje jeho páníček. Tedy v Praze, ne? Pokud se jedná o tu známku, kterou nám dává veterinář, aby bylo na první pohled vidět, že pes je očkovanej, tak ti snad nepotřebujete, ne? Máte očkovací průkaz.
doplněno 19.09.14 22:00:Pokud jde jen o to, aby byl pes v případě zaběhnutí identifikovatelný, tak mu nechejte udělat známku jinou. S údaji dle uvážení a potřeby.
1x
Moji psi známku nikdy nenosili. Měla jsem ji doma, v šuplíku, u očkovacího průkazu a průkazu původu. Nikdo mě nikdy nekontroloval, nikdy ji po mně nikdo nechtěl. A kdyby chtěl, ukážu nebo přinesu mu ji ukázat kdykoliv a kamkoliv.
Ale nosili oválný plíšek, který se tvářil jako známka a na něm raznicí vyražené číslo mého telefonu. To pro případ, že by se některý z nich zaběhl. Dnes má čip a to už není vůbec co řešit. Čip může mít a hlášený může být kdekoliv. U evidence čipu stačí váš telefon. Alespoň k něčemu čip je dobrý.
1x
Takyto nějak nechápu, jak můžete mít psa a nevíte, kde je registrovaný, snad za něj platíte? Pokud ne, přihlašte si ho tam kde bydlíte a dostanete známku novou.
Víte jak? Spousta psů je ve městech registrovaných na vesnicích u babiček,strýčků,tetiček v důchodu,protože tam mají důchodci poplatek mnohem menší,než ve městě a bývá zvykem,že poplatek na vesnicích se platí jen jednou,ikdyž je na nějakou babičku nahlášeno více psů.
0x
Majitel psa přihlásí na úřad ve svém trvalém bydlišti.Přesné místní podmínky (termín ohlašovací povinnosti , výšku poplatku atd. ) si vyhledejte ve vaší místní vyhlášce. Pokud jste majitelkou psa, neprodleně splňte svoji povinnost a psa přihlšte, můžete se vyhnout potížím, když budete tvrdit, že psa jste se ujali nebo ho dostali teprve nedávno.
Poplatek za psa je různě vysoký podle velikosti města, typu bydlení a soc.postavení majitele, např.důchodci mají slevy atd. Poplatek většinou lze hradit i čvrtletně nebo pololetně. Na úřadě buďto obdržíte známku nebo budete vyzváni abyste psa nechali čipovat. Některá města osvobozují od poplatku (např.jeden rok) když majitel nechá psa čipovat.
U veterináře dejte do pořádku údaje v očkovacím průkazu a údaje, které uvedete při čipování tak, aby byly ve shodě. Nezapomeňte trvat na tom aby veterinář po provedeném čipování psa zaregistroval do některého registru.
Doufám, že je pejsek v pořádku, že se ve skutečnosti neztratil on, ale jen odběhl a ztratil známku. Stejně mu nebyla
k ničemu a byla neplatná nebo s neplatnými údaji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.