Nejste přihlášen/a.
Pořídila jsem si 116 litrů veliké akvárium kolik do něho můžu dát přibližně rybiček?
Obecně se počítá 1 litr vody na 1cm délky ryby v dospělosti. Akva sice máte 116l, ale tolik to nebude, něco zabere dno a dekorace. Ono záleží jaké rybky chcete chovat, některé se chovají v párech některé jsou hejnové, kde je třeba dodržet aspoň 8 ks ryb od druhu (neonky, razbory, ostatní tetry...)
Nejdříve si projděte atlas ryb, podívejte které se vám líbí a pak posuďte jaké podmínky (teplota, pH, jestli jsou vhodné do společenského akvária) můžete daným rybám splnit. Chovat byste měla ryby se stejnými nároky na prostředí, vyhnete se tak nemilému překvapení, že budou umírat nebo se vzájemně požerou.
Dobrý den, máte nějaké rybky vyhlídlé? já bych to viděla na 15-20ti hlavé hejno teter, nebo neonek.. + nějaký ancíky, nebo pancíky.. nebo nějaké párové ryby, čichavci, rájovci, cichlidky..
nebo živorodky..
Mno ty skaláry si mohla prodavač/ka odpoustit.. ty bych dávala od 200 litrů a více.. Vždy berte prodavače v akvaristikách s rezervou, jím je jedno, jak se Vám to do akvária vejde, hlaně, že prodají, když to poumírá, lépe pro ně..
Tak uvidíte, snad se bude dařit.
doplněno 21.09.14 19:14:Kámoš má skaláru v pětistovce a povraždila a povraždí všechny ostatní ryby, od teter, po další skaláry, dokonce při údržbě útočí i na něj.. Takže má jedna skalára 500litrů jen pro sebe..
Zatím jsem si koupila 15 neonek, 4 tetry prohované , 4 malé skaláry, 2 naceřníčky a jednoho šneka tak mi to bylo porazeno v akvateře.
Ty skaláry dokud jsou malé tak asi v pohodě, v dospělosti ale může být problém pokud budou hodně teritoriální. Já měl se 4 skalárama problém v 210 litrech. Tak uvidíte do budoucna. Osobně bych zůstal jen u těch tetrovitých rybek. Možná nějaký páreček čichavců, třeba čichavec zakrslý je krásně barevnej.
doplněno 21.09.14 21:07:Mé skaláry útočily na ostatní druhy jen v době tření, když ochraňovaly vajíčka jindy si skoro jich nevšímaly. Horší je, že se mezi sebou zlikvidujou. Z původních 5 skalár mi zbyla jedna, jednoho samečka jsem daroval, ten by mi zlikvidoval uplně všechno. Teď mám jednu mou původní samičku a jiný druh skaláry (sameček) jsem dostal od pána od kterýho jsem si koupil druhý akvárium. Ty moje byly ropenatý ta od pána je Skalára zlatá a už měsíc se jen jakoby poznávají, je možný že se nepokusí rozmnožit?
Tak už to, že jste si pořídila ryby a pak vznesla dotaz je chybou. Na rady prodejců v akvaristice nesmíte dát. Většina se snaží jen prodat. Musíte zabloudit na některé akvaristické servery a doslova hodiny bloumat v diskusích. Tam vám poradí lidé s mnohaletými zkušenostmi. Např. skalára bude problém, neboť jsou poměrně nesnášenlivé a žravé. Pancéříci jsou v pohodě. Také se nemusíte bát přemnožení plžů, neboť je skaláry stačí zlikvidovat. Doporučoval bych menší druhy ryb (parmičky, zebřičky...) a návštěvu nějaké akvaburzy, kde vám také rádi poradí. Jak bylo řečeno výše, platí pravidlo na 1 cm ryby (v dospělosti) 1 l vody. Ale jednoduchý návod neexistuje. Diskuse na akvaserverech je prakticky základ a můžete se i kochat krásnými nádržemi těch úspěšných.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.