Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muj křeček ohlodává mříže u klece proč?

Od: danca16* odpovědí: 6 změna:

Aho mám křečka a furt ohlodává mříže jak kdyby se chtěl prokousat ven ale nic mu nechybí má se mnohem líp než ve zverimexu kde dostal jíst jednou za den

předem děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, uvádí se, že si křečci někdy tímto způsobem brousí zuby. Já bych ale spíš klonila k nudě - učili nás to kdysi v chovatelích. Pokud se křeček nudí, nemá dost hraček, zábavy, prolejzátek, pořád je zavřený v kleci, tak z nudy a stereotypu začne ohlodávat klec.

Pouštíš ho ven? Hraješ si s ním? Vybavení klece máš jaké?

doplněno 17.09.14 16:19:

Pomalu ho zvykej na ruku, jinak se správně neochočí. Nemusíš ho přece hned pustit na podlahu obýváku, co třeba postavit nějakou ohrádku, kde se může proskotačit? Nebo ho vzít ven, na nějakou loučku, prostě změna protředí a zabavení. :) Stačí pár roliček od toaleťáku, domečků.

danca16*
hodnocení

Ahoj křečka mám od pátku takže si ještě netroufám pustit ho po bytě mimo školu si hraju s ním pořád a hraček moc nemá jen pružinu a různé blbůstky a budeme ještě kupovat kolotoč ale jetě jsem to nestihla a na ohlodávání má např. tvrdý chleba a dřívka

jinak děkuji

borax*

Naši křečci, a že jich bylo, měli spostu prolézaček, tunelů, žebříků, ale mříže hlodali všichni :) nejspíš nejlepší zábava...

mirex*
hodnocení

0x

Křeček je hlodavec. Proto hlodá. Těžko mu něco podsouvat. Líbí se mu mříže, hlodá mříže. Z hladu to není. V neposladní řadě může být ještě vystresovaný ze změny prostředí a chce se osvobodit... Dej mu čas, jistě se pustí i do něčeho jiného.

Dej mu vlašský nebo lískový ořech ve tvrdé škořápce a na chvíli dá pokoj. Až ořech zruší, stejně se vrátí ke mřížím a nedá pokoj dokud neoholí barvu. Jednak si tím obrušuje zuby a za druhé mu ten email z drátů říká že tam bude asi mříž měkčí než jinde a dá se tudy tím pádem utéct.

marra4*
hodnocení

0x

Je dobré pokud má křeček co největší ubytování a spoustu věcí k ohryzu, přesto mají všichni křečci v povaze, že se snaží utéct ven a to zaplní většinu jeho bdělého stavu, tedy noci. I kdyby měl bydlení přes celý pokoj bude se někde v rohu snažit dostat, prohryzat ven. Kolotoč hodně pomůže, pokud jde o Syrského křečka, potom není dobré šetřit, ale koupit kolotoč co největší, v malém si křeček deformuje páteř, protože musí být nepřirozeně prohnutý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]