Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto kozojed?

Od: zadnynick odpovědí: 3 změna:
Ahoj, potrebuji poradit. Cas od casu (cca 1 za 3mesice) potkam doma tohoto broucka. Potkavam ho lezt po koberci, po zdi i v perinach. Uz nas parkrat v noci kousl, alespon myslim, ze to byl on. Casto jsem ho totiz pri naslednem prevlikani luzkovin, v nich i nalezla. Stipanec byva vzdy hodne napuchly, moc nesvedi, spise boli. Otok se drzi cca 6 tydnu, prumer nekolik cm. V miste zakusu zbyde pak nekolik mesicu fialova tecka a tkan je ztuhla. Nic prijemneho. Nejvice mi sedi na kozojeda, ale ten je pry cerny a nekouse. Nas nekolikalety host je hnedy a kouse. Co do poctu, se jeho vyskyt u nas nezvysuje, spis naopak. Jeho hlavni sidlo byla deka z ovci vlny a blizci plysaci v uloznem prostoru. Vyhodila jsem ji asi pred 5 lety, kdyz jsem to objevila. To mi take sedi na kozojeda. Byt jsem vyhazela behem let tedy uz kompletne cely (ne, kvuli nemu :)), ale par prezivsich patrne zustalo. Je to tedy on?
Je toto kozojed?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

0x

Je to červotoč spížní. *kafe*

doplněno 17.09.14 13:22:

Je to foceno z nepřívětivého úhlu. Teoreticky by mohlo jít o kožojeda, druh Attagenus smirnovi. Porovnat foto a konkrétní exempláře v bytě, lepší rady nejsem mocen.

zadnynick
hodnocení

Děkuji za odpověď. Na první pohled ano, ale na druhý-červotoč má mít docela zřetelně oddělenou hlavu od těla a je celkově uzší, nedávno jsem ho potkala u sousedky :) . Hlavně v kuchyni ho nemáme vůbec, přitom by se tam měl jak v ráji :D.

leny*
hodnocení

0x

ano je to kožojed smirovní, mám je doma taky, a často mě taky svědí hlava a udělájí se mi pupínky. Někde jsem vyčetla,že ten brouk přímo nekouše, ale že někdo má alergii na jeho výtrusy, tak proto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma brouci v bytě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]