Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý pejsek

Od: minnie* odpovědí: 1 změna:

Ahoj,chtěla bych se zeptat jak přemluvit rodiče,aby mi koupili k vánocům druhého psa.Po vánocích ho samozřejmě do utulku nedám jako někteří lidé psy miluju a po druhém psovi toužím už 2 rokem.Můj první pejsek psy miluje,rád si hraje,lítá a myslím,že by druhého psa do domácnosti i uvítal,ale je tady ovšem mamka.Nevím jaký je přesný důvod proč ho nechce,ale říká,že prostě druhého psa domů nechce.Ted jsme kompletně dodělali pokoj a říká,že by akorád smrděl psinkou.Chtěla bych jí přemluvit,aby mi ho dovolila.Nevím jak jí dokázat,že se o dva psy postarám.O svého nynějšího psa se starám příkladně a věřím,že zvládnu i dva.Prosím poradte mi jak ji nejlépe k tomu přemluvit:)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

2x

Pravdou je, že největší změnou v rodině je příchod prvního psa.

Tam, kde je bez problémů držení jednoho psa, tam zpravidla zvládnou i psy dva , myslím tím časovou náročnost. . Samozřejmě se poněkud zvýší náklady spojené s držením dvou psů místo jednoho.

Problém je jinde. Příchod druhého psa do rodiny může přinést jiné, nečekané problémy. Druhý pes potřebuje v začátku více času

na výchovu a první pes může žárlit. Ne každý první pes přivítá druhého psa jako partnera a kamaráda, ale první pes může považovat nového psa za vetřelce a dávat mu to patřičně najevo. Mohou nastat problémy, které ne každý laik

bez problémů zvládne.

Může se ale také stát, že dva psi spolu uzavřou pevné přátelství . Ne každý méně zkušený majitel psů zvládne takovou dvojici. Pes v domácnosti považuje za svou smečku rodinu, ve které žije. Když si pořídíte druhého psa, většinou uzavřou tito psi svoji "smečku" a mohou nastat potíže s disciplínou. A mezi psy to může také časem skřípat, mohou si mezi sebou čas od času řešit vzájemné pozice, ne vždy se podaří stav, kdy jeden pes je trvale podřízený tomu druhému.

V každém případě si myslím, že jsi dítě, žiješ u rodičů a jejich názor je pro tebe rozhodující. Jiné děti by byly šťastné, kdyby jim rodiče umožnili alespoň jednoho psa a tobě je málo i ten jeden a chceš dalšího. Dokazovat rodičům, že se dokážeš o dva psy postarat je celkem zbytečné, protože rodičům bude vždycky jasné, že zodpovědnost

za dva psy a zvýšené finanční náklady a vše ostatní záležitosti spojené s držením dvou psů, ponesou oni.

Zkus se věnovat více tomu pejskovi, co už máš, vždycky je co zlepšovat.

Uvědom si, že pes se dožívá cca deseti let i více a ty určitě nevíš, co s tebou za dest let bude. Můžeš být mimo domov na studiích ap. a rodiče se budou muset o psa (případně dva) starat sami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]