Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlabatka/Pteromalus bedeguaris - jak vyhubit?

Od: harryho* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

nevim, jestli ste uz nekdo zazil, jak ste to resili? Jak ste se jich zbavili?

Desitky techto "broucku"nam leze na jizni strane na vnitrni strane oken, 5patro panelak, pred nami pole (poorano asi pred mesicem).

Nemuzu prijit na jejich zdroj, tak jsem se jeste nepustil do boje s nemi, protoze nevim jak.

Je velmi malo clanku o tomto hmyzu, vesmes pisi a popisuji jejich krasu. ( svabblog.wordpress.com/...

Tento broucek je velky pouhe cca 3mm! V dospelosti.

Mel jste to nekdo doma? Co s nema prosim? Kdyz vezmu okna vysavacem (jsou jich desitky), za nekolik minut jsou tam znovu. Ukazuji se ma uplne pidi, asi mladata, maji snad 1mm. (tech 3mm je snad jejich bezna velikost v dospelosti).

Dekuju za kazdou radu.

Žlabatka/Pteromalus bedeguaris - jak vyhubit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zajímavé, copak se jim tam u vás asi tak líbí... Jediné co pomáhá, je postrik karate, ale to bylo ven na stromy. Zkusím se pohrabat v odborné literatuře a třeba něco vyctu, ale tímto problémem v domácnosti jsem se nikdy nezabývala...
doplněno 13.09.14 05:22: Tak jsem nic nenašla, bohužel :( ještě se v pondělí zeptám mamky, ať se popta v práci.
harryho*
hodnocení

denny, dekuji za ochotu pomoci.

Taky se na tim pozastavuji. Dle clanku, co jsem cetl ziji larvy v jakychsi kulatych schrankach, nevim jak to ted nazvat, kazda ma svou komurku. Ty jsou na nejakem keri, strome. Doma jsem prolezal vsechny kytky a nikde nic. Nechapu to.

mame doma dve kocky, nepredpokladam ze by jim to lezlo treba z usi :D

doplněno 12.09.14 16:06:

Napadlo me, jestli nedoleteli zvenku, ale prc by. Navic jejich schopnost letat je velmi mizerna, spis tak poposkakuji, nebo hrozne rychle popoletnou kratace. Ti prckove uz by vubec nedoleteli i kdyby se tromu ve vysce prvniho patra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]