Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka močí jinam než má

Od: le* odpovědí: 4 změna:

Mám 11tiletou britskou kočku. Poslední cca půl rok mi začala močit těsně před vchodem do svého záchodu. Vždy bývala čistotná, je pouze bytová. Neměnila jsem značku kočkolitu ani místo...nevím si rady co s ní. Děkuji Lenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Zdravím,
odhaduji, že z nějakého důvodu (těžko takhle odhadout jakého) kočka nechce chodit do svého záchodu. Zkuste na místo, kam v současnosti chodí vykonávat potřebu dát ještě další misku (původní záchod nechte na místě) s kočkolitem. Pokud do nového kočka bude chodit bez problémů, pak hledejte problém v původním záchodku - není čistý (zkusit třeba vymýt, vydesinfikovat apod. - může jí vadit třeba nějaký pach). Pokud nepůjde ani do nového, hledejte problém ve stelivu, případně v chování kočky - kočky totiž většinou, když se jim něco nelíbí, to dávají najevo právě tím, že na sebe nějak upozorní - chodí na záchod na neběžná místa apod. Totéž bych viděl jako příčinu chování kočky u druhého dotazu - hledejte, co kočce vadí a proč chodí na záchod před ty vchodové dveře. Můj tip je třeba to, že kočka nechce chodit (z nějakého důvodu) na domácí záchod, ale chce chodit vykonávat potřebu ven. Když nemůže ven, upozorní na sebe takhle.

borax*
hodnocení

1x

V první řadě doporučím návštěvu veterináře a vyšetření moči, kočka může mít problémy, močení ji bolí a tak nechodí močit do záchodku, má sním spojenou tu bolest...už má nějaký ten rok a kočky na to trpívají.

Až vyloučíte onemocnění, můžete pátrat a zkoušet něco jiného.

repkin*
hodnocení

0x

Nám jedna kočka vykonává potřebu (jak velkou, tak i malou) nepravidelně u hlavních vchodových dveří do domu (zevnitř). Zkoušeli jsme savo, pepř, ale bylo to jen krátkodobé řešení. Takže taktéž uvítám rady.

doplněno 11.09.14 18:02:

ronyx: s tím venkovním chozením na WC máte pravdu, mamka furt nadává, že má přehrabané záhony, kolikrát i jen tak. Navíc máme ještě druhou kočku, se kterou se vzájemně nemusejí, tak možná na původním WC cítí její pach a tak tam nejde. Ale když jsme měli dva WC, každý jinde, tak bylo naděláno v obou a výsledek stejný. *smich* Ale i tak díky za zamyšlení.

le*
hodnocení

Děkuji za všechny rady. Začala jsem tím, že se kočičce víc věnuji jako dřív, snažím se ji víc hladit, povídat si s ní. Záchod jsem znovu vyčistila a vydezinfikovala ( to jsem ale dělala pravidelně). Do čistého kočkolitu jsem kápla dvě kapky kozlíku lékařského. Nejdřív trochu zmateně pobíhala a hledala odkud ta libá vůně (jen pro ni libá) přichází. Zkrátka a dobře, od té doby se chová vzorně, čůrá kam má a já jsem tím pádem méně nervózní. Lenka

Kočka močí jinam než má

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]