Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z úst

Od: housle odpovědí: 21 změna:

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat co pomůže nechutnému zápachu z úst psa..

P.S. Dentální tyčinky nepomáhají!

Děkuji předem za odpověď

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odstranit zubní kámen

paw*

Jj. zajit k veterinari. Odstranit kamen a vyndat spatne zuby. Pomaha to velice.

aaella*
hodnocení

1x

Zkuste opravdu důkladně vyčistit zuby i mezizubní prostory (zubní nit), vyčistit i jazyk a zkusit omezit "páchnoucí" jídla (sýry, maso, koření). Zkuste žvýkat hřebíček (koření), není to úplně příjemné, ale skutečně to ony pachy eliminuje.

paw*

Nevim jak psa donutite zvykat hrebicek *smich*

bohemica*
hodnocení

1x

Zápach z ústní dutiny může mít mnoho příčin a těžko tady někdo na dálku určí diagnózu. Pes může mít zánět dásní, záněz zubních krčků, zubní kámen nebo nějaké postižení trávicího systému, někdy má "jen" něco vraženého v dásni pod zubem...

Občas stačí změna krmení, nějaká vhodná dieta a čištění chrupu, prostě prevence a někdy se musí provést odstranění zubního kamene v celkové sedaci psa, někdy je třeba nasadit určitá léčiva nebo je třčeba chirurgický zákrok.

Je třeba se psem navštívit veterináře a nechat si psa vyšetřit.

Na toto téma bylo už několikrát odpovídáno, zedejte si klíčová slova do místního vyhledavače (zápach z úst, pes. zubní kámen...) a číst už musíte sám :)

aaella*

:):):) tak teď jsem se nasmála, ale sama sobě :). Máte pravdu, v otázce jsem úplně přehlídla to slovo "pes", tak to je opravdu komické, bože, hřebíček pro psa NE! :) A dentální nitě taky ne! :)

housle
hodnocení

Pejsek má dva roky. Krmíme pouze Eukanubou což jsou velmi kvalitní granule. Když jsem měl čivavku, šla jsem na leaser se zubním kamenem ale pejsek velmi špatně snášel narkozu. Proto mám strach. Můžu zuby vyčistit normální pastou?

bohemica*

Zubní pastou kámen neodstraníte. Eukanuba je pouze kvalitní značka, ale ne krmivo. Celou záležitost konzultujte s veterinářem. Zápach (jak jsem psala v předešlém příspěvku), může mít mnoho příčin.

balis

Eukanuba už dávno nevyrábí tak kvalitní granule jako kdysi. Dříve to hodně propagovali veterináři. Dnes bych je psovi ale nedal. Mnohem lepší je např. Nutram nebo Hills.

hodnocení

0x

Kámen zubní pastou nevyčistíte. Odhrňte mu, zboku, pysky a na kámen koukněte. Jestli má červené dásně, je tam zánět. A jestli pomlaskává, bolí ho to. Uvědomte si, že při každém zánětu je zvýšená sedimentace. A jak se říká, může mu to sednouit na ledviny nebo srdíčko. ;) V průběhu mnoha let jsem se svými psy byla zuby v narkoze čistit určitě 10x. Nikdy žádný problém nebyl. To, že máte špatnou zkušenost, to byla vyjímka a náhoda. Není se třeba bát. Je třeba se bát vleklého zánětu v hubě psa. Ten sám většinou nepomine.

martinaa*
hodnocení

0x

14 letá fenka u přítele má kamene spoustu, zbylo jí asi pět zubů, má potíže se žvýkáním. I kdybychom nakrásně chtěli kámen (protože ten smrad z tlamy je příšerný, cítím to na druhé straně sedačky, nedejbože při jídle to je fakt síla), odstranit, bylo nám řečeno, že tak starý pes nemusí narkózu přežít.

Teď jsme naší staré útulkové psí holčičce s pronikavě páchnoucí tlamkou koupili

dobre-krmeni.cz/...

a uvidíme, jestli to pomůže. Na diskuzi to uživatelé vychválili.

doplněno 12.09.14 15:47:

Začali jsme včera - za vroucí nelibosti psa :) Vpraví se mu do tlamky ráno a večer kousek gelu (ona je malinká, má 6 kg) a pes okamžitě začne prskat a letí se napít :) takže proceduru opakujeme, mezitím se poučený pes schová a hlavu zarazí někam na nedobytné místo. Je to docela legrace, ale asi jenom s malým psem. Většímu bych doporučila možná tu rybí příchuť, ale to by pak asi nebylo dobré pro mě - taky to chci zkusit, i když na zubní kámen netrpím, ale jenom pro ten pocit, jestli je nějaký smysl toho procesu.

Inžinýrko, později napište, jestli to k něčemu je. Sama pro sebe bych si to koupila. :-D

floro*

Protože jste to nechali dojít tak daleko. Teda spíš přítel. Chudák pes.

Pokud je to rozumný pes, lze zuby očistit i ručně doma. Psa přidržet a něčím tvrdým např příborovým nožem kámen odškrábnout. Ale pozor na dásně škrabat jen zub. Pokud je toho fakt hodně na tom zubu, tak je to humus, ale často se odloupne celý ten nános. Pak psovi ošetřit dásně něčím protizánětlivým na dásně. A je po zápachu, pes spokojený, páníček spokojený. Chce to jen trochu péče!

martinaa*

Já jsem přišla před pěti lety, když už bylo pozdě. Vinu nese přítelova máma, nikdy nic neřešila, nedávno jsem musela dotáhnout psa na veterinu já, samozřejmě měl zánět v oku i zánět dásně, jak jsem říkala, maminka se velice divila. Jinak je hodná a skvělá, ale na tohle kašle a dost mě s tím štve. Prý už stařenku nebudeme trápit nějakým léčením apod., čokl je vychcanej a rozmazlenej, nenechá se pomalu ani chytit na koupání (a maminka se ho i bojí, tak ho raději nechá být).

Ale zkusím navrhnout, i když mě ta potvora zase pokouše.

floro*

Obávám se, že tu navrhnutí asi nepomůže. Jen konání.

Prý už stařenku nebude trápit nějakým léčením. Ono to jde postavit přesně naopak - proč bysme ji ještě nepotrápili. Paní by bylo příjemné mít pernamentní zánět dásní atd.? Možná by bylo fajn jí těch pár let spíš zpříjemnit.

xixi*
hodnocení

0x

Nečetl jsem komentáře, snad se nebudu opakovat.

Zajděte k vetovi, prohlédne a ošetří zuby, odstraní zubní kámen. Pak musíte pravidelně zuby čistit (vet vám ukáže jak) a do žrádla přidávejte mořskou řasu kelpu. Dávejte psovi pravidelně SYROVÉ kosti, ať si nově vznikající kámen, který je změkčený užíváním kelpy, odrhne o kost.

Dentální tyčinky jsou na dvě věci, na hov.. a na nic!

stir*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Mým psům voní dech čistotou, nikdy žádný kámen, ani boxer ve 12 létech a ovčačka v 16, než v noci usnula. Návštěvy a pejskaři si pochvalují, jak mají naši psi čistý dech. Jejich pejsci, puch strašný. Vařím jim žrádlo doma.

25 let jsem psům vařila a s desetilétým Andym jsem byla 3x a s patnáctiletou Bubu 5x zuby čistit laserem. Několikrát jsme řešili záněty dásní. Když jsem byla nechat vytrhnout zdvojený zub štěněti Dorce, to jsme přecházeli z vařeného na granule, už při jedné narkoze vet. očistil kámen *plac* Vaření nebo granulemi to opravdu není.

stir*

Dobré ráno. Tak to potom nevím, proč mívají naši psi tak čisté zuby. Dík za Vaší skušenost. Máme teď jiný velký problém.

Moje kamarádka dává svému psovi pít pouze kojeneckou vodu a zdůvodňuje tím jeho krásné bílé zuby. Já mám spíš dojem, že je to jako většina takových záležitostí spíš genetika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]