Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme doma již 17 letého kastrovaného perského koucourka..v poslední době mu velmi vystoupli kosti..páteř, kyčle, žebra..kdyby neměl dlouhé chlupy tak vypadá jak podvyživený.. Važí cca 2,75 kg. Baští granule, kapsičky, maso.. dostává ráno a večer kapsičku a přes den má k dispozici misku s granulemi.. baští dost, ale vůbec to na něm není poznat..už je přece jen starší tak má rád svůj klid, tak většinu dne proleží.. takže pohybu má docela málo.. Dělá mi to starost.. chtěla bych, aby kocourek trochu přibral a "zaobalil se" .. Nemáte nějaké rady, nápady?
Děkuji všem za vřelou odpověď
Na peršana se mi ta váha zdá příliš malá,běžte k veterináři. Naše 12-ti letá britka má 5,3 kg. a i tak se doktorce na veterině zdálo,že je spíše hubená,ale ona je stejná už 2-3 roky,ale mívala i 6 kg.
S naším 16-ti letým britem kocourem to bylo jako na houpačce,chvilku jedl,chvilku ne.Trčely mu kosti,pak zase viselo břicho...Jediné co jsme okolo 12roku spozorovali bylo,že jej bolely stoličky a musely ven.Seděl u misky a chtěl jíst a nešlo mu to tak nám došlo,že to jsou zuby.Kupovali jsme mu první poslední,ale byl to pořád vetchý stařík,hold,asi se nedá nic dělat.Jak to není zubama,tak vydržet v kvalitní stravě a uvidíte jak bude prospívat a stárnout dál.
Tohle je obtížná otázka. Může to být stáří, může to být zdravotní problém. Třeba ledviny. Cizopasník, škrkavky, tasemnice. Vezměte ho k veterináři a když se vám podaří odchytit trošku moči a vezmete sebou i hovínko, bude jen dobře. Kupte v lékárně Pangamin, pivní kvasnice. psickata.cz/.... Naši kocouři by se za nimi utloukli a velmi jim prospívají.
Můj starý Brit s Peršankou od známých se nedal srovnat.Ona byla jak papír,lehoučká,jen kožich a kosti.Peršani jsou jen na objem,jinak muskulaturu maji drobnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.