Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

kosternatý Perský kocourek

Od: verach odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

máme doma již 17 letého kastrovaného perského koucourka..v poslední době mu velmi vystoupli kosti..páteř, kyčle, žebra..kdyby neměl dlouhé chlupy tak vypadá jak podvyživený.. Važí cca 2,75 kg. Baští granule, kapsičky, maso.. dostává ráno a večer kapsičku a přes den má k dispozici misku s granulemi.. baští dost, ale vůbec to na něm není poznat..už je přece jen starší tak má rád svůj klid, tak většinu dne proleží.. takže pohybu má docela málo.. Dělá mi to starost.. chtěla bych, aby kocourek trochu přibral a "zaobalil se" .. Nemáte nějaké rady, nápady?

Děkuji všem za vřelou odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na peršana se mi ta váha zdá příliš malá,běžte k veterináři. Naše 12-ti letá britka má 5,3 kg. a i tak se doktorce na veterině zdálo,že je spíše hubená,ale ona je stejná už 2-3 roky,ale mívala i 6 kg.

hodnocení

0x

Zkoušeli jste ho odčervit?

lucie*
hodnocení

0x

S naším 16-ti letým britem kocourem to bylo jako na houpačce,chvilku jedl,chvilku ne.Trčely mu kosti,pak zase viselo břicho...Jediné co jsme okolo 12roku spozorovali bylo,že jej bolely stoličky a musely ven.Seděl u misky a chtěl jíst a nešlo mu to tak nám došlo,že to jsou zuby.Kupovali jsme mu první poslední,ale byl to pořád vetchý stařík,hold,asi se nedá nic dělat.Jak to není zubama,tak vydržet v kvalitní stravě a uvidíte jak bude prospívat a stárnout dál.

repkin*
hodnocení

0x

Naše kočky mají tak +/- 3,5kg, britka přítelkyně 4kg, slyšel jsem o kocourech, co mají kolem +/- 10kg s tím, že když mají jak já špatně říkám "krámy" (mrouskají se), tak hodně zhubnou.

pb®
hodnocení

0x
Nic s tím neuděláte, je to stáří. Viděla jsem to na hodně kočkách. Jako mladší třeba tlusté, ale jak postupně stárly, byly z nich jen kostřičky, až nakonec zemřely. Můžete dát pastu Calopet, nebo konzrvy pro kočky v rekonvalescenci, ale lepší to už nebude.

hodnocení

0x

Tohle je obtížná otázka. Může to být stáří, může to být zdravotní problém. Třeba ledviny. Cizopasník, škrkavky, tasemnice. Vezměte ho k veterináři a když se vám podaří odchytit trošku moči a vezmete sebou i hovínko, bude jen dobře. ;) Kupte v lékárně Pangamin, pivní kvasnice. psickata.cz/.... Naši kocouři by se za nimi utloukli a velmi jim prospívají.

lucie*
hodnocení

0x

Můj starý Brit s Peršankou od známých se nedal srovnat.Ona byla jak papír,lehoučká,jen kožich a kosti.Peršani jsou jen na objem,jinak muskulaturu maji drobnou.

pb®
To jsou ale netypový peršani. Správný peršan má být cobby, podsaditý, zavalitý s krátkým tělem, nohama i ocasem, osvalený. Pokud jsou to jenom chlupy a slabá kostra, něco se chovatelům nepovedlo. Proto také na výstavách psů i koček posuzovatel zvířata prohmatá, protože pod chlupy může být něco, co na venek není poznat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]