Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zbavit psa blech?

Od: h4nk4 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den!Můj pes má blechy:(Už nevím co s tím,vyskoušela jsem už asi všechno.Strašně rychle se to množi a já už nevím co s tím mám dělat.Poraďte!*modla*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chechtal*
hodnocení

1x

Já jsem měla v létě taky takový problém,ale už máme klid.Koupila jsem pro našeho pejska v lékarně Frontline a během 2 dnů jsme měli klid.Držím palce

doplněno 17.11.08 16:16:

Tak co?Jak jste daleko s těma potvůrkama?Už se jich Váš pes zbavil,?

hodnocení

1x
Kazdej spravnej pes ma mit blechy...
Nandat antiparaziticej obojek, psa vykoupat a nastrikat antiblechovym sprejem, ale co je dulezite a proc se jich zrejme nemuzete zbavit, je radne vycistit vsechno, kde se pes pohybuje. Vajicka blech z nej totiz padaji, treba v jeho pelechu, boude a podobne a jak se blechy vylihnout, tak si zase naskoci. Takze vsude poradne vygruntovat. I treba u vas doma, jestli se tam teda pes take pohybuje.
Jestli ho mate na zahrade, tak se ujistete, ze nikde nesteka na zahrabany jezky. Ti snad maji tolik blech co bodlin.
boy*

no já bych řekla,že za každou bodlinou jich má aspoň deset *smich*

pavlab*
hodnocení

1x
Dobrý den, s blechama jsme bojovali také. 1) funguje frontline - pipeta za krk. je rozdělena dle váhy psa - kupte lékárnách nebo u veterináře 2)jestli máte i jiná zvířata, tak musíte odblešit i je - mi máme tři kočky, psa.. a musíte odblešit zároveň zvířata, která přijdou do styku s těma vašema. U nás to byly dva venkovní vlčáci, pes a kočka tchýně a pes a dvě kočky mých rodičů. Dost se to prodražilo, ale výsledek to má. 3) zároveň vyprat jeho pelíšek, pořádně vysát sedačku a všude vydezinfikovat. Ve chvíli, kdy se blecha, která je vylíhlá mimo tělo napije z pejska, tak uhyne... koloběh chvilku trvá, protože blecha umí žít mimo tělo dost dlouho. Nehledě na to,že se klidně napije i z vás.. jste-li jí po chuti.4) peska 48 hodin před a po aplikaci nekoupejte, aby se to vsáklo do oběhu a zabraňte, aby se neotíral o sedačku...třeba s ním jděte na procházku - prostě postupujte podle návodu. a za poslední - budete-li mít víc zvířátek k odblešení, doporučuji koupit to na stránkách této lékárny - mají to znatelně levnější než u veterináře a v jiných lékárnách - www.lekarnanaprok/.... - tam se mi opravdu podařilo ušetřit.

terka88*
hodnocení

0x

Nejlépe použít lidské šampony na vši. Například Orthosan a podobné přípravky dostupné v lékárnách. Přípravky pro psy mají spíš antiparazitární účinek, jehož efektem je parazitům předcházet ne je přímo hubit.

Ovšem pokud má pes blechy již delší dobu ve větším množství je třeba mu deratizovat boudu nebo pelech, kde blechy hnízdí a množí se..

Přeji hodně štěstí a úspěchů!

martina30*
hodnocení

0x

Pravidelně odčervovat.Použít šampon proti blechám a ted v lékárnách prodávají tablety pro zvířata proti blechám atd,ale letáček jsem ztratila tak nenapíši název.

doplněno 11.11.08 19:37:

Doplním k těm obojkům- jsou zvířata alergická,která obojek nesnesou a tam pak tabletky...jinak stačí odčervivat 3krát až 4krát do roka,ale pokud nejsou potíže stačí i 2 krát do roka.Pokud jdu na roční očkování tak se pejsek odčervuje bud 14dní před očkováním a nebo 14dní po očkování...

boy*

Ano odčervovat každopádně,červi jsou mezinositeli ,hlavně to chce kompletně vydesinfikovat místa,kde se pejsek pohybuje a místo tablet bych spíše doporučovala pipety,či obojek Kiltex,mám s ním dobré zkušenosti.Odčervování by mělo být co 3 měsíce maximálně co půl roku.Pokud pes předtím dlouho nebyl odčervovaný,bylo by na místě dát mu jednu dávku a druhou hned za 14 dní potom.Přeji úspěšný boj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]