Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kynologie atd

Od: klarahahnova* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den rodičům jsem říkala že bych chtěla na kynologa a oni valili a přetáčeli oči že to jen prodělám nevíte jak potom z kynologa udělat to abychvydělávala a mín prodělla? A jak to je na kinoglogické škole s tím koupě štěněte do 6 měsíců jaké plemeno to má mít a když si tam můžete vybrat mezi chovem psů/koní a dalších věcí a řemesel tak můžete si vybrat více třeba 2 nebo smíte jen jedn? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

3x

Kynologickou školu bych nestudoval. Při vší úctě ke všem, co tam studovali nebo vyučují, je k ničemu. Vystudujte si normální školu, kynologii mějte jako koníčka. Potom můžete nastoupit do AČR nebo PČR a tam pracovat jako kynolog. Každopádně přinejmenším u PČR nečekejte žádné závratné sumy k výplatě. Ti lidi to dělají především proto, že je to baví. Samozřejmě pes toho dost spotřebuje, takže ho máte v podstatě místo dítěte, není to sranda. O kynologii toho asi moc nevíte, tak si zkuste zajít na nějaký místní cvičák se psi a tam se s těmi lidmi o tom trošku pobavit, počíst si to na internetu apod.

micinka123*
hodnocení

3x

Já dotazu taky moc nerozumím. Každopádně, já mám kynologii taky jako koníček. Jinak se chci v budoucnu věnovat jinému zaměstnání, ale to je na Vás.

Micka

hodnocení

2x

Klárko, uvažuj! Papír bys měla, ale kdo by tě zaměstnal? Kdo ti dá výplatu, ze které budeš moci platit byt a veškeré účty? Jakou práci bys dělala a kdo by tě za ni platil tak, aby se uživila?

doplněno 08.09.14 10:24:

Repkin, tuhle otázku položilo dítě. Nelze naznačovat. ;)

doplněno 09.09.14 10:16:

Repkin, je to tak :-D

repkin*

Já jsem jí to naznačoval taky, ale komu není rady, tomu není pomoci.

doplněno 08.09.14 10:24:

Prostě nechápe, že kynologie+chov koní je jí k ničemu, že když se podívá na nabídku volných míst, tak tam nikdy žádné takové není, nebylo a nebude. Že se v těchhle oborech propouští a lidi nemají práci. Že nikoho nezajímá, že má školu kynologie a chov koní, že všude chtějí lidi s odborným vzděláním, zámečníky, obráběče, ekonomy. Dneska minimálně bakaláře má "každý blbec", takže jak bylo řečeno jinde, vysokoškoláci, pro které nejsou volná místa zabírají pracovní pozice středoškoláků. Prostě to nechápe a rodiče jí to asi nejsou schopni vysvětlit a ona to zas prozměnu nechce slyšet. Co naděláme? *nevi* Nic. *placni**pivo*

doplněno 09.09.14 15:00:

Lidus: o škole zaměřené na sociální věci mi ani nemluvte (absolventům těchto škol říkám c*****milové, - ty hvězdičky jsou abych nebyl za rasistu, jelikož jsem především realista narozdíl od absolventů těchto škol s růžovými brýlemi). Jinak jsme se snažili tazatelce pomoci s tím, že by si svůj sen samozřejmě plnila, nikdo jí to nebere, ať to dělá jako koníčka ve volném čase, je to fajn. Měl jsem tu čest poznat pár lidí z tohoto oboru, v práci se s kynology často potkávám, taktéž kolegyně z práce se kynologii věnuje ve volném čase. Pracovně by to dělat nechtěla. Jde o to, že to jsou pak ztracené roky života a pro praktický život je to nepraktické a nepoužitelné. Každý jsme měli nějaké sny. I já, taky jsem měl školu na kterou jsem chtěl jít a dneska jsem rád, že jsem nešel i když nepracuji v oboru ve kterém jsem se "vyučil". Problém je ten, že si děti nenechají nikdy od dospělých poradit a někdy ani jiní dospelý. Každý jsme takoví jednou byli. *houpy*

lidus*

Oba máte pravdu ale proč ty děti nenecháme snít a jít si za svým snem? Je to těžké, také jsme dceři "vybrali"SŠ sociální a pak VŠ stejný obor, říkali si, tyto služby bude potřeba stále, bohužel politika státu je jiného mínění a sehnat práci v tomto oboru ( s praxí ) je problém.

Zde něco o jedné takové škole sportovni-kynologie.cz/.... Uplatnění v oboru bude složité., a pokud vím, zak k PČR chtějí ke koním a psům chlapy (pokud si mají z čeho vybírat, má ženská minimální šanci).

nemamnick*
hodnocení

0x

Ehm, asi nerozumím dotazu. Vy jste cizinka?

klarahahnova*
hodnocení

nejsem cizinka proč?

borax*

Protože se tvůj dotaz nedá číst...nedává smysl. Nepoužíváš čárky ve větě, je to jen nepřerušená hromada slov...

klarahahnova*
hodnocení

micko a vystudovala jste kynologii? já chci na střední kynologii protože tam máš kynologii a u toho chov koní a jiné věci i do života a potom si vystudovat nebo jen udělat ten papír že jsem jako kdyby za něco vyučena taky bych to měla jako koníček!

micinka123*

Ne, nevystudovala jsem ji, jelikož jsem ještě v ZŠ. Ale jak píšu, je to přece na Tobě. Já ti neříkám, že na studium nemáš jít. Jdi si za svým snem. ;)

Micka

klarahahnova*
hodnocení

tak dobře a co kdybych si udělala nevím nějaký obor a potom na 2 roky šla jen pro list kynologa a měla to ve vlném čase?

repkin*

Pořád nechápeš, že papír kynolog ti k ničemu v životě není. Jdi na nějaký maturitní obor, který ti bude něco platný, zdravotní sestra, ekonomie nebo tak něco, já nevím, co by tě mohlo ještě bavit. Ale hlavně co ti bude platné do života. Mezitím budeš mít spoustu volného času ve kterém se můžeš věnovat kynologii. V první řadě musíš mít psa s tím zační chodit na cvičák a přihlaš se tam do nějaké kynologické skupiny. Až tě tvůj pes bude poslouchat tak ho nauč třeba na stopu nebo tak něco a udělej si atestaci. To je tisíckrát důležitější v kynologii než nějaký papír nebo maturita, která bude o tobě tvrdit, že jsi kynolog. Důležitá je vždy atestace psa a psovoda dohromady. Můžeš být sebelepší ale tvůj pes to nedá a tak jako psovod (pro IZS, PČR, AČR, HZS, horskou ZS apod.) jsi nepotřebná. Záleží na tom, co chceš dělat, jestli se psem chceš jen cvičit a pracovat, nebo si udělat nějakou tu atestaci a být něco platná např. pro uvedené složky. Je to na delší povídání, jak říkám, zajdi si na cvičák a tam si pokecej s těma lidma, narozdíl od nás tady tomu rozumějí víc a řeknou ti přesně co a jak, na co se zaměřít, co nastudovat apod.

doplněno 09.09.14 17:57:

Dám příklad, kamarád byl na hasičské škole, dělal zkoušky, udělal maturitu, vše OK. Nastoupil k hasičům a stejně musel jít dělat ten začátečnický kurz, jako kdyby nic neuměl (přitom to, že vše co se učí v kurzu už umí prokázal tím, že udělal maturitu). Pokud by musel od hasičů odejít (ze zdravotních, rodinných, osobních důvodů) nebo by ho vyhodili tak maturita "hasič" je mu v běžném životě k ničemu, uplatní ji pouze opět v oboru hasič, případně ochrana BOZP, ale takových míst zas tolik není a pokud jsou, tak si tam lidé snaží protlačit své známé.

Chápeš co jsem tím chtěl říct?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]