Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakteriální infekce u feny

Od: gwendollyn* odpovědí: 13 změna:

Potřebovala bych poradit s opakujícími se záněty u 4-leté fenky westíka- ve 2 letech se začala drbat a v srsti měla ložiska žlutých krystalků, jako miniaturní krystalky cukru, srst uvnitř ložisek většinou chyběla. Vet jí nasadil antibiotika (Noroclav), ten zabral , ale po 3 týdnech to bylo zase zpátky.Tentokrát jí dal antibakteriální sprej (Chlorexin, nebo tak nějak) a stříkání pomohlo.Po půl roce se to vrátilo, zase jsem vše stříkala sprejem , na rok byl pokoj. Nyní jsem objevila stejná ložiska opět a ještě četnější. Už jsem z toho zoufalá, nemá někdo s tímhle zkušenosti? Díky za každou radu!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seuss*
hodnocení

2x

sice nejsem veterinar, ale co se tyce bakterii, tak jsou to pekny mrchy, protoze si umej postupem casu za nekolik generaci vypestovat rezistenci vuci ATB, ktere jsou pak neucinne... Doporucoval bych tyto antibakterialni pripravky stridat behem jedne lecby...

martina30*

*stop**sok*

doplněno 16.11.08 20:01:

Můžete i použít homeopatika -arnica montana 3kuličky ráno,3odpoledne a 3 večer.Použila bych 2 balení,které zakoupíte v lékárně cena jednoho 70kč+mínus nějaká koruna.Při druhém balení už stačí dávat 2ráno,2odpoledne a 2 večer+vitamíny kde bude obsažen zinek.Je to přírodní pejskovi ublížit nemůžete...

boy*
hodnocení

0x

moje fenka měla problém - měla alergii.Dopadla tak,že byla skoro holá a vypadal jako by měla svrab.Velice jí pomohl Sangrim PL veterinarniobchod.cz/... někteří veterináři jej mají ,nebo si ho můžeš objednat na netu.Je to přípravek,který posílí imunitu psa a to tak,že výrazně...určitě to za zkoušku stojí.Myslím,že už po prvním balení jsem viděla výrazné zlepšení stavu psa

gwendollyn*
hodnocení

Všem moc děkuji za rady, zkusím to, ovšem zinek se mi asi neosvědčil - feně dávám stále Zinpro s organickým zinkem, 2 sušenky denně a infekce se vrací navzdory tomu. Nnyí je klid , ale uvidíme, kdy to zas propukne...

martina30*

Píši o vitamínech,které obsahují zinek.Sušeknky a různé kostičky pamlsky do toho nepatří je v tom dosti velký rozdíl...

biscuitgirl*
hodnocení

0x

Někde je chyba - buď nebyla antibiotika volena správně ( dle citlivosti původce ) nebo to vůbec není primárně bakteriálního původu. Na základě čeho dal veterinář antibiotika? Dělal nějakou diagnostiku? Nějaké stěry, odběry tkáně atd.? Podle mě je důvod někde jinde a bakterie ( pokud tam opravdu jsou ), jsou až sekundárně. Zkuste lepšího veterináře.

gwendollyn*
hodnocení

Ne, žádné stěry ano vyšetření nedělal. Také je mi to trochu divné. Navíc - možná to s tím nějak souvisí, možná ne - loni mi zabřezla celkem bez problémů, letos byla připuštěná 3 x - a nic. Přemýšlím, zda náhodou nejde o nějakou poruchu funkce štítné žlázy? Co myslíte? Díky!

boy*

No já si myslím,že je na místě změnit veteho a jít jinam.Tady se dozvíš spousty rad,které mohou,ale nemusí pomoci,chce to názor odborníka po nějakém vyšetření na Tvém místě bych neváhala...

martina30*

Pokud má pejskek nějaký problém tak nekryji,ale nevím jak to u feny proběhlo,ale může to být tím krytím...infekce atd,ale jak píši nevím jak to vše vzniklo*nevi*

doplněno 02.12.08 19:12:

Nemyslela jsem krycího psa,ale tvojí fenku.Když jsi ji kryla byla zdravá a nebo už měla kožní problém...

gwendollyn*
hodnocení

V krycím psovi problém není, má spousty perfektních potomků, vše proběhlo, jak mělo a my se těšili na štěňátka- loni jich bylo 5 - a nic. Nevím, zda hledat nějakou souvislost mezi opakovanými infekcemi a nezabřeznutím, nebo ne ..

gwendollyn*
hodnocení

Ono to bylo tak, že se infekce objevila poprvé loni někdy v dubnu, po léčbě antibiotiky se to po 3 týdnech vrátilo, ale antibakteriálním sprejem jsem to zlikvidovala (Chloriderm). V létě se fena kryla, vše bylo ok do doby, kdy bylo štěňatům 5 týdnů, takže opět sprej a zmizelo to. Pak byl rok klid až do letošního září - propuklo to nanovo. Až v říjnu jsem to zlikvidovala (sprej, koupele v Medivetu) a uvidíme, jak dlouho to vydrží a jestli příští rok zabřezne nebo ne.

martina30*

Myslím,že tam něco propukla a půjde to léčit,ale chce přijít na to ,ale co.Máte tam u vás více veterinářů asi to chce jiného.Na internetu jsou různé internetové veterinární poradny.Třeba tam poradí

biscuitgirl*
hodnocení

0x

Internetové poradny nedoporučuji. Stejně vám napíšou, že pejska potřebují vidět a udělat diagnostiku, s čímž souhlasím. Takhle přes net se diagnóza dělat nedá. Pokud by příčinou bylo nějaké endokrinní onemocnění ( např. ten nedostatek hormonů štítné žlázy ), tak by se to projevovalo i jinak. Ale vy žádné další příznaky nepopisujete. Je potřeba odebrat část těch "žlutých krystalků", udělat stěry, seškraby, příp. tenkojehelnou biopsii ( + samozřejmě celkové klinické vyšetření a vyšetření krve ), aby se zjistila diagnóza a neplácala se antibiotika naslepo.

doplněno 02.12.08 21:21:

To nezabřezávání s tím souviset může, ale i nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]