Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme doma Jorka?

Od: denda* odpovědí: 22 změna:

Ahoj chci se zeptat koupili jsme si jorkšírka za menší penéz , jelikoš je to bez PP rodiče jsme viděli

Ale sousedé mají jorky a uši nahoře a oproti našemu jsou mini , sice náš pejsek má docela dost hustou srst , že to jsem ještě neviděla :D dají se mu dělat culíky všude .

Tak , by mě zajímalo , jestli to je to jorkšírek 14.9 má 4 měsíce mám fotečky i rodičů a sourozenců

ale majitelka mi říkala ,že sousedé navesnici mají i z minulého vrhu a mohu se ujistit , že to je jork , jen né mini

tak jen pro zajímavost co myslíte?

doplněno 01.09.14 15:54:

Jinak původně jsme chtěli psa z útulku , ale paní z vesnice co jsme jí kdysi prodávali auto se nás ptala , jestli nemáme zájem o jorkšírka , že jí zbyl poslední kluk .

doplněno 01.09.14 15:56:

ještě foto , když byl menší co nám posílala po koupení

Máme doma Jorka?
Máme doma Jorka? #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Váš pejsek je jasný jork. Neexistují mini nebo velcí jorkové. Je jen a pouze jork. Buď zůstane malý nebo přeroste. Proto jsou bez průkazu původu. Z nějakého důvodu jim chovnost nebyla udělena. Třeba proto, že přerostli. ;) Zajděte za střihačkou, ať mu ostříhá ouška. Ta se odlehčí a zvednou. Ona bude vědět kolik. A také mezi očičkama, protože nevidí. :) Je to moc pěkný pejsek, ale vůbec nevíte, jakou barvu cca do roka získá. Jestli zůstane černý s červenou nebo z něho bude blonďáček. Jsou jako chameleoni. Do roka života se přebarvují. ;) Pohlaďte ho za mě. Dráčka malého :-D

doplněno 01.09.14 17:03:

obrazky.cz/...

denda*
hodnocení

jojo nečekám , že z toho bude mini :) jsem ráda , že ho mám

mon*
hodnocení

2x

Máte doma voříška, který se jorkšírovi jen podobá, abyste měli opravdu jorka, musel by být s PP. Teď už máte drobka doma a určitě je to váš miláček a za nic byste ho nevyměnili, ale příště by bylo lepší si vzít pejska v útulku. ;) A ještě jedna věc, jork je jen jeden, žádnej mini, střední a velkej, nebo obří.. nevím kdo tuto hovadinu vymyslel. Pravý jork má mít kolem 2 kg a kolem 22 cm v kohoutku (nevím přesně, o jorky se nezajímám).

denda*
hodnocení

no , to tam lidi psali na nějáké stránce ,

Jinak skoro každý kdo má bez PP má skoro křížence , protože nikdo nezná rodokmen :) to vím

micinka123*

Nic si z toho nedělejte... Já mám taky psa bez PP a všichni mi řekli, že mám doma vořecha nebo skoro labradora. Ale podle mě to labrador prostě je a ať si každý myslí co chce. Kolikrát jsem já dostala vynadáno, že podporuji množitele a to jsem si pejska koupila od blízké osoby.

Micka

denda*
hodnocení

Však já to mám tako od někoho ,kdo vím , že psi nemnoží :D mají fenku a soused má kluka jorka , tak stalo se no :)

bhkl*

Micinka123 Já to mám taky tak

rinks
hodnocení

2x

Jéjda máte kouzelného jorkšírka. Já mám naprosto stejného a také bez PP - mohl by to být jeho sourozenec jak je mu podobný - narozený 8.4.2014 a bude mu 8.9.2014 pět měsíců a ouška mu také nestojí. Právě se chystám navštívit nějaký salon, aby ho ostříhali, ale nejdřív se o to pokusím sama, koupila jsem si strojek Pet Clipper 9000 - je dost chválený tak uvidím. Pokud se mi nezadaří, tak půjdu do salonu. Kolem očíček jsem ho trochu ostříhala, ale nebyla jsem moc úspěšná - je to totiž divoch. Vezměte hřeben s mírně hustými zuby pročísněte mezi a pak nad očičkami - hřeben ponechte na místě a přes hřeben kulatými nůžkami ostříhejte. Dělala jsem to tak u našeho předchozího jorkšíráčka a vždy to bylo O.K., bohužel tento náš brouček nám 7.6.2014 odešel, bylo mu 15 let. Jeho odchod jsme s manželem nezvládli, brečeli jsme denně a strašně se nám stýskalo, tak jsme si pořídili nového broučka.

Jediný problém, který s našim novým broučkem mám je, že česání s ním je boj, nechá se česat jen chvilinku, ale jakmile ho jen maloučko zatahám, tak strašně vyvádí. Nechceme se s ním prát, tak ho chci ostříhat.

Držím Vám palce a na některé hloupé řeči nedejte.

denda*
hodnocení

děkuji moc :) nemáte fotečky :) , abych koukla? Jsem z toho docela nesvá

vím , že nemám doklad o rodokmenu , tak budu poslouchat , že to je vořech :) ale ráda si povyměním foto a poradím se: )

Dendo, neprožívejte to tak! Měla jsem chovnou černostříbrnou kníračku s PP a jely jsme za psem z Ostravy do Prostějova. Měl titul CACIB. Narodily se dvě pěkné fenečky. Obě měly jedinou chybičku. Nevylezl jim třeňový zub. Tedy nedostaly chovnost. Jejich noví majitelé je nechali krýt chovnými knírači. Ale podle výše popsané teorie, všechna štěňata, byla vořeši. kříženci? A naplnili útulky?! Ne, byla to čistokrevná, ale nechovná štěňata, která nikdy nemohla získat průkaz původu. A takhle je to i s našimi jorky.

Pro ilustraci: zdevonu.cz/...

doplněno 02.09.14 11:57:

Už nikdy jsem ji nenechávaloa znovu nakrýt, protože jsem měla obavu, že vadu chybějícího zubu budou mít i další potomci a nechtěla jsem rozšiřovat řady nechovných psů. Takže se o mně nedá říct, že jsem nezodpovědná. Si myslím. *bum*

rinks

Bohužel fotečky mám jen na mobilu. Až je budu mít na foťáku, tak pošlu. Nebuďte z ničeho nesvá, je to jorkšír! Hlavně uvidíte jaký to bude mazel. Buďte v klidu.

hodnocení

1x

jo je to jorksir akorat to neni mini jorksir :) , jorksir muze pekne vyrust :)

micinka123*
hodnocení

0x

Zdravím, jorkšírovi se moc nepodobá, ale nevím to jistě. Já sama jorkšíry nechovám. A nemáte náhodou fotky rodičů?

Micka

denda*
hodnocení

jojo mám foto rodičů i sourozenců rodiče právě jsou docela velcí sourozenci mamina a tatík , ale z boku

Máme doma Jorka? #3
Máme doma Jorka? #4
Máme doma Jorka? #5

denda*
hodnocení

Já právě tuto otázku s fotkou dávala jinam a , tam jsem hned dostalaa vynadáno , že podporuji množírny a , že můj pes je jezevčík a , že paní měla voříkša a byl hezčí než její

Zeptejte se strejdy Gůgla- jorkšírský teriér a jeho barevné varianty. A taky se podívejte, jaký je standard. ;) To, že někdo něco říká, nehraje roli. :-D

doplněno 01.09.14 17:59:

Jen obrázek pro úsměv.

Máme doma Jorka? #6
denda*
hodnocení

no to vím , ale docela jsme si tam vyslechla :D hrozné varianty já zkoumám od té doby co ho máme už vím , že lidi píší že někdo má 8 kg někdo 1,5 kg někdo menší a naopak :)

denda*
hodnocení

jééé ta je krásnááá :) pipina

mon*

To, že vám někdo psal, že podporujete množírny, to má bohužel pravdu, nevím sice za kolik jset pejska koupila. Ale buď koupím pejska s PP, nebo adoptuji za nějakou částku z útulku. I paní, nebo pán, který odchová štěňata v čistém prostředí, poradí vám a tak dále, má jen jednu fenku, tak je to stejnak množitel. V útulcích je obrovské množství psů, protože lidé podporují ty hnusné množírny,k de jsou psi v klecích, špíně.. ale i když si koupíte štěně od člověka co měl jen jeden vrh, tak stejnak podporujete množírny. Místo např. 5-ti zbytečně narozených štěňat, by mohlo najít domov 5 psů v útulku, kteří domov potřebují. A nemyslete si, že jsem někdo, kdo si myslí, že PP psi jsou všechno a bez PP nemají nárok na život, sama má bez PP.

Ale myslím, že vašemu pejskovi uši stát nebudou, protože když se podívate na matku a otce tak ty mají taky ušiska dolů. Ale to nevadí, pokud byste chtěli mít doma opravdovýho jorkšíra, museli byste se poohlédnout po nějaké chovce. ;) A prosím s pejskem choďte ven a socializujte ho, vychovávejte a cvičte at z něho není uštěkaná,ustrašená "obludka", která se zakousne do první živé bytosti co uvidí. ;)

denda*
hodnocení

pejsek je snáá cca týden a už umí sedni , zlstan a místo _:D je strašně hodný zatím nějak neštěká

bohemica*
hodnocení

0x

Jork je jen jeden. Ten, na kterého máte doklad o tom, že se jedná o psa plemene jork.

liu*
hodnocení

0x

Ahoj, yorka jsme měla teď skoro 17 let a bez PP a byl to nejkrásnější york, beze srandy :) vím, že každý si myslí, že ten jeho je nej, ale nás si denně zastavovali lidi a ptali se, odkud jí mám. Teď mám yorkšíří mimi s PP a vypadá stejně jako ta předešlá bez PP. Ouška by měly mít nahoru, stejně tak jako je u člověka průměrná výška XX a já mám 150cm a jsem člověk? Jsem. Neposlouchejte zlé řeči. Možná je něčím šmrkncnutý přes x kolen, ale york to je, alespoň z velké části :) Je to jak u lidí, někdo je malý, někdo velý, bílý, tmavý, zrzavý, přece se to nedá nikdy zaručit, jak někdo má vypadat. Radost vám přinese a nikdo vám neřekne, jak to ve skutečnosti je.

A ještě k té velikosti, nejlepší, dle mého, jsou kolem tří kil, menší bývají dost nemocní a pak jsou hodně velcí, ktří jako york vypadají, ale jsou to Australští teriéři, jsou ale vždy světlý, podle foto rodičů koukám, že jsou tmavý, tedy yorkové (ačkoliv york samozřejmě může, ale nem,usí ztmavnout). Je to jak s tím člověkem, výšku atd prostě nelze ovlivnit, jen koridovat a tipivat, dle rodičů :)

Krásný život

Liu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]