Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám doma 5 let starou jorkšírku, tak jednou měsíčně se stane, že je jí špatně, má tvrdé břiško, škrundá jí v něm a zvrací takovou bílou pěnu se žlutou šťávou, trvá to tak 3 dny než se dá do pořádku a vše je zase jako dřív. Neví někdo o co se jedná, jestli je to jakoby pročištění střev nebo zda se jedná o něco jiného? děkuji
Kdyby to byla kočka,řekla bych,že jsou to chlupy,ale Jork nelíná tudíž bych to konzultovala s veterinářem.Zajímalo by mne,co baští? Jen granule nebo i maso? Tohle je hodně důležité...
Dáváme jí pouze granule a všelijaké pamlsky pro pejsky a občas čerstvé jablko nebo papriku. Granule má od značky purin. Zvrací bílou nebo žlutou pěnu a šťávu o velikosti polévkové lžíce. prnví den jí je špatně, nezvrací, ale nepapaá a nemá o nic zájem. druhý den už zvrací, má tvrdé bříško. vždy když se vyzvrací tak se jí hodně uleví a na chvíli je čiperná, než se jí zase udělá špatně a zvrací. Je to většinou tak 3x za den. no a další den to už je jí lépe a pomalu začíná papat. Jinak je zdravá, je jí 5 let a nebyla na žádném zákroku, každý den jí venčíme.
A nemůže to být z té papriky? Ta je dost těžko stravitelná i pro lidi...já být Vámi hledala bych ,zda to není nějaká reakce na určitý typ pamlsků.Purina je celkem kvalitní,mám s ní dobré zkušenosti,jsou v ní už veškeré vitamíny a tak bych rozhodně nedávala pejskovi papriku,ta mi právě příjde dost agresivní na trávení.Vynechejte papriku a pamlsky dávejte jen hlavní krmení a uvidíte,pokud nezačne zvracet zkuste jen jeden typ pamlsku a počkejte...pokud nebude zvracet po nějaké době zkuste další...tohle všechno udělejte,pokud Vám veterinář řekne,že pejsek je zdravý.Držím Vám palečky a dejte vědět jak jste dopadla
Já nevím, zda toto souvisí s původním dotazem (různí autoři?), ale snad ano. Myslím, že ta jablka či papriky do psího jídelníčku nepatří (to snad jen u štěňat). Stačí krmení plnohodnotnou stravou (granule+voda) jednou denně a nic se nestane, bude-li mít psík jeden lačný den týdně. Pro spestření je pak dobré doplnit nějakou tou psí(!) mlskou...
doplněno 11.11.08 17:37:... myslím jojik a vaska
Já tedy o paprice pro psa čtu poprvé,nikdy jsem neslyšela,že by se psům,či štěňatům dávala paprika,jablka ano,pokud je pes má rád,tak jen jako mls občas.Moje poslední fenka milovala borůvky a maliny,tak měla v létě hody a já musela před ní schovávat kyblík,když jsem sbírala jinak dostávala superprémiové granule a nic jiného,žila krásných 13 let a do posledního dne byla vitální neuvěřitelně a co víc,ani v deseti letech jí nesmrdělo z tlamy
Zvracení bílé pěny se žlutou štávou se pejsek čistí,ale 3 dny by to nemělo trvat a když ještě má tvrdé břicho.Chtělo by to napsat přesněji jak to probíhá.Zda zvrací jednou za den nebo vícekrát...
doplněno 10.11.08 19:44:Jasně,že určitě by měla zajít za veterinářem...
doplněno 11.11.08 17:54:Krmit se může 2krát denně..tak,aby se to psům dobře rozleželo,jednou týdně hladovka je pověra a nemusí se to dělat(stačí pokud chci trošku ubrat hafinum tak dám jednou za den krmení jeden,až dvakrát v týdnu,ale pokud někdo chce klidně ho celej den může nechat hladovět,ale upozornuji pes trpí...Ovoce a zelenina by se moc neměla dávat a krmit granule,voda,maso,těstoviny,tvaroh,1týdně vajíčko,mrkev,vývar z polívky,rýže...a nepřehánět z pamlsky...
doplněno 11.11.08 19:46:můj názor na dnešní výrobu granulí-testovala jsem jak drahé tak levnější a stejně vždy jsem to stejně doplnila ještě masem,rýží atd...už se stalo,že kvalitní granule byli prošlé a prodané a pejsek umřel...
Měla jsem už více pejsků,pracovala jsem v útulku,ale nezažila jsem ,aby se pes čistil tři dny každý měsíc,myslím,že to bude buď nějaký chronický zánět žaludku,nebo je chyba někde v potravě...může to být spousty věcí a proto bych já osobně šla za vetem
Pokud dostává pes kvalitní granule ze superprémiové řady není potřeba mu dávat cokoliv jiného,maximálně pamlsky a ty jen za odměnu.Dvakrát denně dávám velkým psům kvůli riziku otočení žaludku,u malých plemen stačí jednou denně.Hladovka je na každém,ale z vlastních zkušeností vím,že bylo období,kdy psi sami a dobrovolně nežrali jeden den ...hlavně v létě.
Tak dnes jsem byla u veterináře, protože opět (po týdnu) ji není dobře, sice ještě nezvracela, ale stejně už jsem tam zašla. Doktor diagnostikoval překyselení žaludku, křeče, teplotu a zvětšené uzliny a že je přistydlá (což jsem se docela divila, ven chodí oblečená na procházku jednou denně, když je ošklivo tak nejde a když jde, tak nosí obleček). Dostala injekci na povzbuzení a něco na ten žaludek a prášek 1x denně a dietní granule a v pátek máme přijít na kontrolu.
Bavíme se přece o Jorkšírovi,to je takový malinký pejsek a když je ošklivě,klidně může jít na bedýnku a ven nemusí...nevidím důvod,proč by měla být chyba v panstvu.Já osobně bych ve škaredém počasí s tímhle pejskem taky radši ven nechodila-kvůli nastydnutí ...
Opravdu si myslíte, že malý pejsek nepotřebuje vycházky? A opravdu si myslíte, že nevím, jak takový pejsek vypadá?
doplněno 12.11.08 18:48:Tahle fenečka ale chodí ven denně, ačkoliv se jí někdy nechce...
nee jen si myslím,že když je opravdu ošklivě,tak je zbytečné riskovat zápal plic...¨třeba fenka chodí jednou denně na 5 hodin ,co my víme.Jen mi příjde drsné hned někoho sprdnout ...Je to moc hezký Jorkšírek je Váš?
I malinký pes se potřebuje proběhnout, ten pohyb je pro jeho trávení velice důležitý a stačí 2x - 3x denně na krátkou procházku. Má krátké nožičky a tak se jeho tělíčko chůzí (u yorka spíš klusem) pěkně promasíruje... Jinak je to postelák a pohyb moc nevyhledává... Máte-li pocit, že vás někdo sprdnul, přehlédněte to. Možná to byl nějaký hrubián...
Chyba v panstvu? Tohle dokáže vymyslet každý, ale odpovědět na konkrétní problém, to už je horší... Jen pro upřesnění, jak vypadá jork asi představu máte, ale co se týká chovu asi ne. Jelikož bydlíme v malém bytě, tak je zvyklá na určitou teplotu, už vidím jak ji večer ve 21h tahnu ven v podzimním počasí na procházku... to by mi byla určitě vděčná, až bychom za dva dny běželi k veterináři, to by jí ta procházka fakt vytrhla.Na záchod chodí doma na bedýnku, tudíž není nutností ji tahat za každou cenu ven a riskovat onemocnění. Do malého bytu je i z těchto důvodů né častého venčení vhodný jork. Obezitou ani kapříma zádama netrpí, tudíž usuzuji, že četnost venčení je pro ni přiměřená.
Zkuste se v pátek zeptat na veterině,zda by nebylo na místě naordinovat nějaká homeopatika , tyhle případy jsou pro tuto léčbu jako stvořené držím Vám palečky ať se fenečce uleví
Možná tedy špatně krmíš,ale granule dietní dobře.Místo vody dělej průduškovej čaj,pokud Ti to nebude pít dej to rovnou do granulek.Přestan ted dávat pamlsky chvilku.Můžeš klidně dělat vývar(maso kuřecí trošku + zelenina).Klidně bych na procházku šla,ale třeba jen na 5 minutek.Co se týče homeopatik také bych souhlasila,ale doktor určitě bude proti nemají to rádi a pokud nemáš v okolí někoho kdo tomu rozumí tak to asi nemá cenu.Jedině se zeptat v lékárně a tam třeba poradí...Určitě napiš jak jste na tom ...
doplněno 13.11.08 09:33:tak ten čaj v těch granulích se musí naučit a když se tam dá trošku masa zbaští...také to chvilku trvalo,ale mohu říci,díky tomu jsou hafini v pořádku(to rada a pokus nemusí to dávat).Tak jak znám naše veterináře všichni jsou proti homeopatikum,ale v lékárně celkem u nás znají a když se zeptám tak poradí...určitě na internetu jsou poradny veterinářů,kde to funguje jak tady poradna
Já si myslím,že za zeptání nic nedá a v lékárně jí těžko poradí,protože psům se podávají různá homeopatika na stejnou věc - vychází se totiž i z povahy toho daného psa a to v lékárně neví...něco jiného jsou léky na chřipku a něco jiného na žaludek...nevidím důvod,proč by neměl lékař souhlasit,je moderní doba a o homeopatii už se ví,že léčí účinně.S tím čajem v granulích,nevím..mám pocit,že to pes baštit nebude...
No dnes jdeme na tu kontrolu... ale nevim co nám řekne, ten první den dostala jen prášek, druhý den ty dietní granule, ale po nich se za ten den asi 4x pozvracela, vždy to byly ty granule a né šťávy, bříško má trochu tvrdší, ale jinak je čiperná a veselá. Tak uvidíme. Rozmočené granule nám papkat asi fakt nebude, protože už když byla štěně a měla je jíst rozmočené tak to byl celkem problém.
S těma granulema opatrně! Musí se přidávat postupně do jídelníčku stávajícího,to Vám veterinář neřekl? Pokaždé,když se mění granule,tak se musí ty nové postupně přidávat do těch stávajících a pomalu měnit poměr až se přejde na nové-trvá to zhruba týden a předchází se tím právě zvracení.Takže opatrně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.