Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci psa přesto že jednoho máme. !

Od: 12345* odpovědí: 16 změna:

Chtěl bych ňákýho psího kamaráda přesto že doma máme (spíše máma) 5letou fenku yorkšíra(Betty).

Problém je že máma mi nevěří .Pořád říká že když půjdu s Betty ven tak že mi uteče, že jí zakousne ňáký jiný pes (Betty taky ráda štěká na cizí psi a dovoluje si). A když už mně pustila tak Betty za 20minut chození nemohla a byla udýchaná. Když jsi Betty zavolám tak jenom kouká. Potřeboval bych ňákého pejska (spíše tedy fenu kvůly Betty) aby semnou mohl běhat hrát si chodit na dlouhé procházky atd... mám hady je pravda že jsem se ně moc nestaral ale nejsou ani moc nároční a snadno se přehlídnou. Ale Táta je proti že jse nedokážu postarat ani sám o sebe že nemáme že nevim co pes obnáší na psa peníze že jednoho psa máme že kam bych ho dal máme byt 4+1 a mám ještě 2 mladší sourozence ale místa je tu dost. Mámě zas vadí že by Betty žárlila ale já vím že Betty je závislá hlavně na mámě snáma jse jen občas pomazlí ale to je jen výjmečně furt říká že by to Betty nesnesla mám Betty rád ale je to spíše líný gaučák rád sportuji dělám judo a nemám v blízkosti ani kamarády do školy musím dojíždět ale myslím že v 8.třídě už jsem dost zodpovědní a že jse můžu od psa hodně naučit do života a na střední školu bych chtěl jen o město dál asi o 20km.Chtěl bych ňákého psa většího vzrůst jako labrador spíše křížence z útulku. Je mi jich tam líto a jsou krásný a opuštěný a stejně jako já plní energie.

A chtěl bych se zeptat jak přesvědčit tátu s mámou (hlavně tátu) že jsem dost starý a zodpovědný abych mněl svou zodpovědnost . A mohl mít vlastního pejska jak je přemluvit. Mezi školou a tréninkem mám 2-2,5 hodiny volna když nepočítám učení tak 3 a od 20:20 jsem tak doma z tréninku. A nebavý mně jejch trapný výmluvy jako po měsíci tě to omrzí atd.. ale oba rodiče jako malý mněly psi máma 5 táta 2 . A tak nevim co jim říct připadá mi to nefér že nemůžu mít vlastního a máma si jela pro Betty za 7000,- Tak prosím poraďte jak jim to vysvětlit.

Předem děkuji za odpověd. :) Ale stejně si nemyslím že to pomůže. :( :( :( *zed* *zed*

Chci psa přesto že jednoho máme. !

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mon*
hodnocení

3x

Sice byc hsi jorkšíra nikdy nepořídila, ale jsou to stále teriéři, ale některý lidi z nich děají gaučové "plyšáčky". Což není dobře, pak jak píšeš jsou uštěkaní a další věci.

12345*
hodnocení

Moje máma ráda dopřává aby nemněla blbý granule vaří jí maso nebo jídává něco ze svího jídla když jí atd... ale to je dobrý pro každýho psa ale zdá se mi hodně 5kg na klasicky malího jorkšíra

mon*

Tak to že ji máma vaří je v pořádku, to je daleko lepší než granule, ale ještě lepší je syrový maso, ale to záleží na každým co si vybere. No v případě že má fenka 5 kg to není jorkšír, ale nějaký kříženeček pdobný jorkovi. :)

micinka123*
hodnocení

3x

Je od Tebe velmi hezké, že chceš dát domov nějakému pejskovi z útulku. Určitě by chtěli mít nějakého parťáka jako jsi ty a hlavně domov, kde ho budou mít rádi. Každopádně souhlasím s příspěvkem výše. Určitě choď často do útulku, ber pejsky na procházky, aby rodiče viděli, že se určitě o pejska postaráš, a že ho opravdu chceš. Jenže chápu i tvé rodiče. Větší pes vyjde na hodně peněz. Vím o čem mluvím, sama mám doma labradora a ten sní 15 kilový pytel granulí za měsíc. A ještě pro něj musíš mít kvalitní krmivo s kloubní výživou (pokud chceš pejska většího vzrůstu). Velká plemena jsou hodně náchylná na dysplazii kyčelních a loketních kloubů (DKK,DLK). Je to velice vážná choroba a její léčba vyjde na hodně peněz a pes ti téměř ochrne nebo bude kulhat. Proto pes potřebuje v mládí kvalitní krmivo a to rozhodně není levné. Další problém je veterinář, výbava pro pejska, nějaké to pojištění a pamlsky a všechno to stojí. Tipuji, že bys byl rozhodně pro štěňátko, protože štěně si můžeš vychovat podle sebe. Protože, jak se říká: "Jaký pán, tak takovej pes". Můžeš si z něho udělat kliďase a gaučáka (jako je Vaše Betty) nebo temperamentního sportovce. Já toho svého mám něco mezi. Je to kliďas a sportovec. Ale už ti dávám jednu radu! Začni si šetřit nějaké penízky na pejska už teď, protože nikdy nevíš. Já taky musím na svého psa přispívat peníze, protože rodiče to všechno nemůžou platit a tak. Taky se hodně uč ve škole, aby si na rodiče udělal dobrý dojem. Pomáhej taky doma a prostě jim ukaž, že se chováš "dospěle", a že se o psa dokážeš v klidu postarat. Já, když jsem chtěla pejska, tak jsem dokonce napsala příručku o péči o štěně. A podařilo se! Hlavní je, aby se psem souhlasili všichni členové rodiny. A taky pamatuj na to, že v budoucnosti taky půjdeš na nějaké studium a na pejska nebudeš mít čas a jeho péči budou muset převzít Tvoji rodiče. Tak ať se ti to podaří!

Micka

12345*
hodnocení

Chtěl bych jse zeptat kolik přiblžně žere bordel kollie?

micinka123*

Je to Border kolie :-D ne bordel *smich* Jelikož je to střední pes, tak toho moc nesežere, ale já Borderky nechovám a nevím, na jak dlouho jim krmito vydrží.

Micka

12345*
hodnocení

Děkuji za odpověď táta říká bordel tak jsem se splet

micinka123*

Moje máma taky říká BORDEL kolie. A já ji vždycky vysvětluji, že je to BordeR Kolie. Ale ona si to prostě říká jinak. Jo, a není zač.

Micka

ria*

Borderky jsou hopsinky - mám křížence border a něco :), teď už je to děda, ale za mlada to byl neuvěřitelně živý a chytrý pes, zažili jsme spolu spoustu voříškiád, kde několikrát vyhrál :).. Doporučila bych u mladých pejsků, kteří jsou hodně aktivní nějakou kloubní výživu, u tohodle jsme to zanedbali a teď nám chudinka kulhá... Kolik toho sní? :) to těžko říct, hrst a půl granulí+trocha vody, nebo vývaru a (během dne pamlsky za odměnu) :)

doplněno 30.08.14 00:25:

Nechci zase tvrdit, že je to povinnost, každý pejsek to má jinak... máme ještě čoko labíka, tomu jsou 4 roky, tak dáváme oboum do granulí na doporučení veta půl lžičky Alavis..labradoři na to odvápnění a artrozu hodně trpí, tak teď věřím, že se tomu vyhneme :/

doplněno 30.08.14 01:07:

a dávám 3 měsíce po půl lžičce do krmení,- pak zase tři měsíce vynechám. .:)

12345*
hodnocení

A když kloubní výživu tak jakou? A jak dlouho ji musí brát jak často atd...

ria*
hodnocení

2x

:) nejlépe přesvědčíš, když budeš pár týdnů (měsíců) chodit do útulku, nebo po sousedech venčit tyhle velký psy :).Když uvidí Tvůj zápal, věřím, že poleví.. Já rodiče chápu, ale chápu i Tebe, že jorkšírek není pes na "blbnutí" :), pejsci (fenky) na sebe žárlý max tak měsíc, pak si zvyknou a budou parťačky... u nás to fungovalo tak, že když byl jeden pejsek v nejlepších letech, my děti jsme domu přinesly nové štěně - samozřejmě jsme nalhávaly, že bylo opuštěné, nalezené atd.. :)) Ale to taky není nejideálnější řešení :)

12345*
hodnocení

Děkuji za odpověď určitě zkusím. :D

machr*
hodnocení

0x

Oprava , doma zatím žádného psa nemáte a to je velká škoda :(

12345*
hodnocení

Taky si myslým spíše je to plyšák který ostřebuje menší údržbu. :(

bohemica*
hodnocení

0x

Jestli v osmé třídě jsi natolik zdatný chovatel, že se nedokážeš postarat ani o hady (jsou nenároční a snadno se přehlídnou, jak píšeš) tak si určitě k rodičům domů žádné další zvíře nepořizuj!

Píšeš, že jsi v osmé třídě...

Studovat asi nebudeš, podle tvého pravopisu a množství pravopisných chyb a hrubek v dotazu.. Za rok- za dva půjdeš někam pracovat nebo v lepším případě někam do učení a co v té době bude se psem? Dnes si myslíš, že máš na psa čas, ale za pět-osm let bude situace úplně jiná.

2kedar*
hodnocení

0x

Táta má pravdu. A navíc... před nástupem na "střední" budeš mít bez psa více času na doučení češtiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]