Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám problém. Mé venkovní kočce se narodili koťata. Když je měla poprvé nedávala jim jíst a umřeli. Podruhé jim dávala jíst ale teď na ně zase prdí. Na jednom jsem našla poraněná zádíčka jako kdyby ho kousla. Nevím co s nimi Za každé rady děkuji
Dobrý den,
podle mně by ti porsdili v jakémkoliv zverimexu, ale podle mého názoru jim bude stačit lít do tlamiček sunar a udělat jim pelíšek na nějakém klidném a teplém místě. Pokud je na ně matka agresivní, oddělit je od ní, dokud nebudou větší a nebudou se moci sama bránit. Ale jak říkám, poradil bych se ve zveráči, snad tam budou mít i nějakou vhodnou výživu pro mrňouse.
Hezký den.
Dobrý večer, koťátka je potřeba krmit každé 3 hodiny mlékem určeným pro takto malá koťátka, prodávají ho ve zverimexu, sušené. Někdo používá naředěnou tatru z plechovky, ale tady je riziko průjmu, kvůli nesnášnlivosti laktózy, což by v tomto věku znamenalo smrt koťátek. Koťátka se krmí nejlépe z injekční stříkačky, opatrně, aby se nezalkla, já jsem na stříkačku natahovala gumičku z ventilku jako dudlík. Krmit se musí i v noci, před každým krmením je potřeba koťátku masírovat bříško, mě se osvědčila vatová tyčinka. Když kotěti budete přejíždět po prdélce, ono se vyčurá a vykadí, samo to neudělá, musí se k tomu vydráždit, tak jak by to dělala kočičí máma a to proto, že pokud kojí tak veškeré výkaly slíže, aby bylo v pelechu čisto, takže se vyprázdňují jen na podnět. Dále musí být kočičí miminka v teple, já je měla v košíku a nosila je všude sebou, protože bylo potřeba často krmit a vyprazdňovat před každým krmením. Je to náročné, nejméně 4 týdny to znamená si v noci natahovat budík, ale stojí to za to. Mě se zadařilo koťátka jsem vypiplala...hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.