Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kůň - útulkový

Od: klarahahnova* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,v budoucnu bychchtěla mít koně nevíte kolik tak stojí čistokrevný závodní kůň? Popřípadě koník z útulku platí se asi zaně něco co? A je v čechách útulek pro koně? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, cena čistokrevného závodního koně bude velká a ještě větší. Tak velká, že to je pro jednotlivce (dítě) patrně nereálný nákup. Pokud vím, tak útulek pro koně není, ale jsou zařízení, kde dožívají starší koně nebo někde zase ustájí Vašeho koně. Vy potřebujete čistokrevného závodního koně? Jakou máte zkušenost se závody? Na koni už jezdíte nebo je to jen dětský sen? Víte, jak je drahý "servis"okolo koní? Zdravím!

doplněno 25.08.14 10:47:

Mít sny je krásné a třeba se Vám i vyplní. Podívejte se viz odkaz a budete mít větší představu.

zivotnistyl.cz/...

doplněno 25.08.14 10:55:

Ne, já koňák nejsem, ale mám představu, že je to živý tvor, který potřebuje péči a ta je drahá.

A záleží i na tom způsobu využití koně - od jeho pořízení, ustájení, krmení a jestli bude závodní nebo pro rekreační jízdu. Ale, je dobře, že si o tom hodně nastudujete - přeci jenom kůň není koťátko nebo akvarijní rybička.

klarahahnova*
hodnocení

Děkuji za radu a Vy máte s koňmi nějaké zkušenosti? Právě čtu knihu která pojednává o tom jak se o koně starat co vlastně kůň je atd o koních a jak s nimi co potřebuješ ...

klarahahnova*
hodnocení

to chápu, děkuji tedy za odpvěď a odkaz, doufám že se o koně budu starat a jezdit na nich co nejdřív,jelikož je to krásné stvoření,je hodně starostlivé ale za jízdu na něm to podle mě stojí! Právě teď máme v našem městě odpust a jsou tam i koně a ti co tam nechávají dělat ty jízdy se na mě občas dívají když si hladím koně, jo jako jediná z děcek k nim dám i hlavu a dlaˇbn k nosdrám ale tak aby uměl koník dýchat! :D

pb®
hodnocení

1x

Co je to čistokrevný závodní kůň? To může být anglický plnokrevník na dostihy, stejně jako trakén na parkury, arab na vytrvalost nebo quarter horse na westernové disciplíny. Cena koní se pohybuje od zadarmo po milióny, podle toho, o jakého koně se jedná. I za 20 000Kč se dá sehnat slušný kůň. Tedy zdravý, nezkažený a s dobrým odchovem, to je totiž nejdůležitější. Nejdřív to chce ovšem posbírat zkušenosti, v nějakém jezdeckém klubu nebo u soukromníka. Pořídít si totiž koně bez vědomostí a zkušeností, to je cesta do pekel.

klarahahnova*
hodnocení

tím závodním koněm jsem nemyslela tak doslova že bude jezdit na závody, jen jako na normální ježdění a soutěže jen menší. no a trakén se v českuoc nesežena myslím že když jsem se dívala bylo to možné jen z německa.

floro*

Pokud přemýšlíš i koni, nejlepší způsob jak začít, je začít docházet k někomu, kdo koníka má svého a naučí tě jezdit a o koně se starat. Pak na to samozřejmě naváže tvůj samostatný život s vlastním koněm. Nikdy není dobré začínat jen se znalostmi z knížky. Kůň je velké a může být i nebezpečné zvíře. Musíš se s ním naučit pracovat a být jeho parťák nikoliv kamarád.

Koně si koupit není zas až takový problém. Cenově jsou dnes koně celkem dostupní (15 i 10 tis.). Stejně tak i plemena. V České republice je zastoupení plemen celkem široké. Ale na plemeni ani tak nezáleží, jako spíš na tvých ambicích a směřování. A jen ne od hříbátka. Vychovat hříbe je fakt jen pro odborníky. Ale jak říkám, není až tak problém koně si pořídit. Ale hlavně jej uživit. A vím o čem mluvím, protože mi po pastvině skotačí dva :)

klarahahnova*
hodnocení

To ste řekla hezky,jelikož je mi 12 tak je to dětský sen od mala, a tak doufám že mi rodiče do knížky atd.. spoří dlouho a hodně! :D No jako zatím zkušenosti nemám ani s jízdou na koni jen základy jak sedět, něco o koních abych jim neublížila a takové blbosti které pro obyčejné lidi jsou na nic věci. No jezdit mě nechá jedna paní, ale chtěla bych až dospěji svého vlastního kde bych ho ustájila na albertovci nebo bych na svém pozemku udělala box pro něj i s výběhem. Tak když by kůň stál hodně chtěla bych ho asi od hříběte, tak počítám kolem 100 000 ne?

bohemica*

Z tvojí otázky je zřejmá naivita a naprostý nedostatek zkušeností a znalostí.

Už jenom výraz "závodní kůň" je tak trochu nesmysl, protože koně soutěží v dostihovém sportu, ale také ve skokových, vozatajských soutěžích a v mnohých dalších odvětvích. Zatím bych ti doporučila přihlásit se do nějakého jezdeckého oddílu kde se naučíš základy ježdění a ošetřování koní a po několika letech (a případně po získání jezdecké licence) můžeš uvažovat o pořízení vlastního koně.

Upozorňuji především na fakt, že kůň nesmí být držen sám, tzn. že je ze zákona zakázáno držet koně, jako stádové zvíře samotného.

Ke stavbě boxu na svém pozemku potřebuješ různá povolení a souhlas sousedů nebo majitelů okolních pozemků.

klarahahnova*
hodnocení

Napsala jsem to zjednodušeně aby ostatní pochopili ne každý se o koníky zajímá :) vím že mají u cuting western pleasture atd.. a jak se to dělí, jen prostě ne každý by to pochopil a pak by mi nedokázal odpovědět, no nevím jestli ste mě p´teď pochopila

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den,

zkuste se mrknout po inzerátech, kde dávají poslední šanci koňům před prodejem na jatka - obvykle chtějí jateční cenu. To bývá různé, někde jsem viděla 5000kč, někde 15000kč. Jsou to koně různého stáří, velikostí, barev, jen se prostě nehodí k nějaké činnosti a pro majitele jsou už nevyhovující. Závodní koně, kteří nebyli úspěšní, a nehodí se ani na chov jsem tam také viděla.. Samozřejmě pak cena za samotnou péči o koně je věc jiná.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]