Nejste přihlášen/a.
Rad bych znal váš názor. Pořidil jsem si akvarium, ktere ma 55l a je široké 30 cm a hodlam ho dát na ,,skřínku,, ktera je široká 25cm, tzn, že 2,5 cm z každe strany bude přesahovat. Myslíte, že tim nebude narušena pevnost akvaria a nebude třeba na ty boční stěny, ktere budou přesahovat, vytvářen velký tlak? O stabilitu se nebojim, jem mám strach, aby se nenarušila pevnost. Diky předem za názory a rady.
Dobrý den, vložte pod akvárium raději pevnou desku v jeho rozměrech a máte klid. Zdravím!
doplněno 23.08.14 21:14:Ano, myslel jsem rozměr desky jako dno akvária. A jak píše kolega, tak pozor na nečistoty.
Takové zrnko písku na pevné desce je komplikací ohrožující to akvárium. já měl desku z dřevotřísky (19 mm) a ještě stropní podhled z polystyrénu (má asi 5 mm).
doplněno 23.08.14 21:38:Sololit určitě ne. Navíc, může zvlhnout a ohne se.
A myslite, že postačí sololit na který bych dal ještě měkkou podložku, koupenou přímo pod akvaria, nebo sololit je na to moc měkkej?
Potřebujete tuhou podložku, aby se celé dno neprohýbalo. Sololit je k ničemu. Nechte si říznout lamino, dají se sehnat různé dekory, tzn. mohlo by to ladit s původní skříňkou.
Domnívám se, že ideální by byla cca 3 cm silná deska polystyrenu do vlhka - je tvrdší. Asi něco takového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.