Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem si domů přinesla zakrslého králíčka (bílopesíkatý černý), v noci začal jakoby "plakat", celou noc "kníkal", ale jakmile k němu člověk přijde, přestane. Je vitální, nemá průjem, ani nic takového, jen když je sám, začne "plakat". Myslíte, že to přestane? Že se mu jen takříkajíc stýská? (byl původně v kotci s ostatními králíčky). Děkuji za odpověď
Nejdřív zjisti, jestli se nebojí něčeho konkrétního (třeba kočky nebo psa). Ujisti se, že ho máš na vhodném místě, kde netáhne nebo není horko. Dej mu do klece domeček, rouru nebo něco na schování a na noc mu dej nějaké dobroty. Jestliže se Ti zdá zdravý (čísté oči, nos, lesklá srst), tak to chce čas. Máš ho jen pár hodin, musí si zvyknout. Mluv na něj, zkus ho pohladit, raději ho zatím neber do ruky, mohlo by ho to vyděsit. Až si zvykne na nové místo a Tvůj hlas, zlepší se to. Zatím je toho na něj moc, tohle chce prostě čas. Zpříjemni mu začátky nějakým pamlskem a snaž se být hodně v pokoji, kde ho chováš, aby se necítil osamělý. Po týdnu ho třeba ber pozvolna do náruče, chovej ho (sedni si s ním třeba k televizi a mazli se s ním), povídej mu něco, ať ví, že není sám. Možná by sis mohla dát jeho klec k sobě do pokoje (nebo blíž k posteli, jestli ho máš v pokojíku), aby o tobě věděl a neplakal. Držím palce!
Malej s námi spí v pokoji, pod klecí má pro jistotu deku, aby mu nebyla zima odspoda, možná snad jen víc zatopit by to chtělo...Tak to zkusím. On je jinak naprosto kouzelnej, už sám vyskočí z klece, běhá tady,sám ke mně přijde, líže mi ruku (nohu, nos, čelo) vypadá šťastně, ale jak byla noc, tak prostě začal "plakat". Myslím a doufám, že ho to přejde, je kouzelnej. Děkuji za radu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.