Nejste přihlášen/a.
,,Přijde průvodčí do kupé ve vlaku a tam má paní jezevčíka na sedčce.Ten pes musí z té sedačky dolů,ale on má zaplaceno pane průvodčí. Tak dobrá,ať tedy sedí,ale nohy musí mít na podlaze! :--)) ,, Pejsek musí být na zemi,popřípadě na klíně,nikoliv na sedačce.
Na cestování se psem v prostředcích MHD není automatické právo. Řidič má poslední slovo (i když v souladu s platnými předpisy). Pravidla převozu psa určuje přepravní řád každého dopravce, ale vždy nařizuje mít psa buďto ve "schráně" nebo musí být pes opatřen náhubkem. V žádném případě u žádného přepravce není dovoleno cestování psa na sedadle. Pokud osoba cestující se psem neuposlechne řidiče, může být z dopravy vyloučena.
Nooooo, abychom si vsichni rozumeli. Je to nekde zakazano? Protoze znate to. co neni zakazano je povoleno. Unas v prepravnich podminkach o tom neni ani slovom, ze by pes nesmel sedet na sedacce. Jen nesmi nic a nikoho znecistit.
Když už přejdu nečistoty, které by pes mohl na sedadlo přenést, tak si představte silného alergika, který si sedne na to sedadlo po psovi. Není to nic příjemného, věřte.
Takže ne. Jak už zde byllo několikrát řečeno, pes na sedadle v autobuse sedět nemůže, ale malého psa si můžete dát na klín, jestli máte obavu, ať vám jej někdo nepřišlápne..
Kdo si na sedačku špinavou po psovi (každý pes je špinavý, jak se mu mastí srst, o sezení na holém zadku ani nemluvě)? Pes patří do tašky nebo přepravky (malý), případně na zem (velký). A vždycky s košíkem!
Není ani od věci se zeptat, zda člověk, ke kterému přisedáte s pejskem v tašce nebo na klíně, nemá na psy alergii.
Já to řeknu jednoduše... Velcí a střední psi by měli sedět na zemi, malí psi by měli být buď v tašce, přepravce nebo na klíně páníčka. A musí být na krátkým vodítku s košíkem, nikoliv na samonavíjejícím. Ještě jsem v životě neviděla velkého ani malého pejska sedět na sedačce.
Otázku jsem položila,protože jsem cestovala s labradorkou do práce a ona si hupsla na sedačku,cttěla jsem pod ní dát čistý ručník,ale pak se mi podařilo jí přikázat,aby slezla na zem.
Alavis, vzhledem k tomu příspěvku jsem usoudila, že tě pe asi moc neposlouchá "ale pak se mi podařilo přikázat".
Tobě jako pánovi se nemá "dařit přikazovat", ale pes musí poslechnout hned a na slovo, zvlášť ve veřejném dopravním prostředku. Ručník nevychovanost neřeší.
Podařilo se Vám přikázat aby slezla na zem.? Jedná se o velký úspěch ve výcviku psa velikosti Labrador. Příště se možná podaří přikázat aby přestala ohlodávat jiné cestující, gratuluji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.