Nejste přihlášen/a.
Prosím, můžete mi poradit s volbou psa? Je mi 50 let, s manželem žijeme v 2 generačním rodinném domě se zahradou. Spolu s námi bydlí bratr s rodinou a dětmi, nejmladší 5 let. Před 5-ti lety jsme měli 17 let oříška, který ale byl značně divoký, mít ho v bytě bylo nemožné a procházky taky ne. Teď máme 5-ti letého kocoura. O pejskovi ale stále přemýšlím, navíc mám ráda doporučeny procházky a ráda bych pro ně měla nějakou spřízněnou duši v podobě psa. Ráda bych ho měla i v bytě, mazlíka, menšího, klidnějšího a nemusel by stále štěkat - zkrátka menšího kamaráda.Teď jsem nemocná, ale pokud jsem v práci, odcházím po 7. hod. a vracím se po 17. hod. Během dne je doma manžel. Nevím jak se chovají psi, ale kocour tíhne jen k manželovi, mne "přehlíží". Nechtěla bych být na "druhé koleji " i u psa. Nevím, zda jsou to velká přání a nesplnitelné požadavky, ale než si psa pořídím, chtěla bych mít doporučení a rady zkušenějších, abych pejskovi nezpůsobila spíš víc škody než užitku. Děkuji.
Tak jak jsem to pochopila,chcete mazlíka do bytu a to rozhodně není ani labrador ani ovčák...každý pejsek má určité povahové vlastnosti a vy jak sama píšete je Vám 50 let,tudíž nebudete s pejskem dělat krkolomné výlety,aby vybil svojí energii.Píšete,že jste měli divokého voříška...divoký byl z toho důvodu (pravděpodobně) že jste nevěnovali dostatečný čas jeho výchově a výcviku,takže ovčáka a labradora opravdu nee,doporučila bych Vám spíše verzi č.1 Jorkšíra,úžasní jsou i boloňský psíci,Havanští psi nebo pudlíci. Držím Vám palečky ve správné volbě
Dobrý den, já bych z vlastní zkušenosti doporučila Německého ovčáka, jsou to výborní psi jak na mazlení tak na procházky, ale potřebují pevnou ruku. Ostatně jako každý pejsek. Dále bych doporučila Labradorského retrívra. Tito psi jsou velice tolerantní k dětem, mají skvělou povahu. Rádi se mazlí i rádi běhají. Řekla bych, že tohle by byl ten nejvhodnější adept k Vám. Jinak pokud chcete nějakého menšího pejska, tak zkuste Kokršpaněla. Ale nezapomeňte, že záleží na tom jak si pejska vychováte. Pokud budete mít silnou ruku, tak i Německá doga může být skvělí pejsek na hraní i mazlení. Záleží jen na Vás. Přeji hodně štěstí
Já bych taky doporučila spíše Něměckého ovčáka nebo rabradora, my máme Německkýho ovčáka a já jsem so ho musela vycvičit a je poslušná, jen to chce mít Ale na tyhle plemena se můžete podívat na pejskar.cz/... . Tam vám to snad lépe pomůže.
Divím se,že nikoho nenapadl pudl
Pudl je bezproblémovej pro starší lidi a pokud s ním někdo bude celej den bude štastnej.Labrador,vlčák,kokršpaněl atd je nezvladatelný i pro mladší populaci a co se týče labradora díky množení chovatelů už i labrador je nezvladatelný ,ostrý.Kokršpaněl v 6 letech se může změnit v chování a je i ostrý a co se týče vlčáků tak to chce cvičák čas...
Těch plemen je spousty a pudlík taky patří mezi zábavné společníky,navíc jsou velmi inteligentní.U všech těchto plemen je potřeba věnovat patřičnou péči jejich nelínavé srsti...
Jen jsem chtěla říct, že s Vaším názorem nesouhlasím. Každý pes by mohl být nezvladatelný(i čivava) když ho psovod dobře nevycvičí. Já znám například jezevčici, která je "nezvladatelná" kouše, neposlouchá a je agresivní a na druhou stranu znám rotwajlerku, která je zlatíčko. Chování psa záleží 60% na výchově a výcviku. Já vlastnim Labradora a je strašně hodný a vychovaný,protože prošel vícvikem. Podle mého názoru může být každý pes hodný a "zlatíčko" jen pokud by byl správně vycvičený. V žádném případě se nenarodí pes, kterej by byl nezvladatelnej.
doplněno 01.12.08 14:01:Pro Martinu30: Jen jsem chtěla říct, že s Vaším názorem nesouhlasím. Každý pes by mohl být nezvladatelný(i čivava) když ho psovod dobře nevycvičí. Já znám například jezevčici, která je "nezvladatelná" kouše, neposlouchá a je agresivní a na druhou stranu znám rotwajlerku, která je zlatíčko. Chování psa záleží 60% na výchově a výcviku. Já vlastnim Labradora a je strašně hodný a vychovaný,protože prošel vícvikem. Podle mého názoru může být každý pes hodný a "zlatíčko" jen pokud by byl správně vycvičený. V žádném případě se nenarodí pes, kterej by byl nezvladatelnej.
Tak ,když to tak čtu tak tvůj pes prošel výcvikem a proto poslouchá,každý nemá čas na výcvik a já mám 3 labradory a žádný výcvik nepotřebují,ale tu se odpovídalo na otázku co paní zvládne...(.jenom z toho co píšeš je použito z cvičáků),ale nic proti,každý má svůj názor
Teda tak to musím taky nesouhlasit.Je dost nezodpovědné si pořídit velké plemeno a nedat mu aspoň základní výcvik...paní jasně napsala,že pes,kterého měli před tím byl nezvladatelný a to už o něčem hovoří ne? Takových chovatelů,kteří si myslí,že jejich pes nepotřebuje výcvik,je bohužel mnoho... a pak to vypadá,jak to vypadá...
tak já mám tu výhodu,že pokud si beru pejska,tak znám rodokmen a vše o něm a opravdu v dnešní době je i Labrador hodně agresivní a to špatným chovem a množením chovatelů a opravdu v dnešní době si koupit pejska je hodně složité a finančně náročné,ale jak říkám každý má svůj názor a ten Vám neberu a poslední dobou jsem se setkala,že si hodně lidí vzalo psa z útulku a jsou hodní,ale prvních pár měsíců to byl také boj...
Dobrý den.Mám doma dva labradory a kočku. Na Váš dotaz bych Vám doporučila volit pejska z malých nesportovních společenských plemen./ Jorkšírský teriér, Pappilon,Kavalír King španěl, Tibetský španěl/ Tito pejci sice mají rádi pohyb , ale není nezbytně nutné s nimi chodit 2x denně ven , pokud mají dostatečný prostor na zahradě .Ale procházku parkem přivítají jako milé zpestření.Co se týká priorit psa , tak každý pes uznává autoritu , to znamená , že za páníčka považuje toho , kdo velí , řídí ochraňuje a rozděluje jídlo, chválí , ale i trestá.
Když jsme si před nedávnem dovezli štěně , tak naše kočka reagovala výrazem ,,ježišmarjáá , zase pes .Ale po dvou dnech se přestala tvářit uraženě a těď se spolu mazlí. Myslím si , že Váš kocour na Vás hraje divadýlko přehlížení , protože o to víc ho hladíte.Nicméně i těchto malých plemen bych Vám doporučila vyhledat v blízkosti psí školku a občas tam s psíkem zajít,naučí se chovat, lépe se socializuje a Vy se naučíte jak psi přemýšlí.Možná bych Vám ještě doporučila raděj volit fenku (oni jsou chlapi občas tvrdohlaví).Dovolím si ještě jednu poznámku : Nepořizujte si psa aby Vás měl kdo milovat , ale proto , abyste měla koho milovat Vy .
Přeji Vám šťastnou ruku při výběru Vašeho mazlíčka . Iva
Vy si chcete pořídit pejska ,aby jste nebyla na druhé koleji? Tak to rovnou říkám ne. Zvířata vždy vycítí co je v člověku a podle toho se chovají. V to štěkání,jak mu v tom chcete zabránit,když on se tak dorozumívá,je to jeho řeč. Jestli náhodou nevíte! Vy si neberte žádného pejska. Jste moc náročná, mesmí moc štěkat,nesmí být tamperamentní.atd... Co když ten pejsek takovej bude co s ním uděláte? Denisa
Já bych vám doporučila také labradora my ho doma máme a je to zlatíčko. Máme vykastrovanou fenku ,ale myslím že na pohlaví nezáleží. Labradoři se dají dobře vychovat a jsou věrní a oddaní. Naše Mendy (tak se náš pejsek jmenuje) je hrozně hodná a jak se moc často nevidí, klidně jí můžete vzítkost přímo z huby a ona ani nezavrčí. Musíte ji ale od malinka když žere, hladit po pacinkách, zádičkách a po hlavičce a ona si zvykne a nebude jí vadit když jí tu kost vezmete, ale měli byste jí za to pochválit když nezavrčí a kost ji vrátit. S našima kočkama vychází moc dobře, ale nemá ráda, kdyyž si jich všímáte víc (je žárlivka). Na procházky s vámi půjde klidně 10km i víc. Je i velmi přátelská k malým dětem.
Pokud ale chcete nějakého málého psíka, já osobně doporučuji pražskýho krysaříka. Pražský krysařík se většinou upne na jednoho člověka, kterého má nejraději. Tím nemyslím že by neměl rád ostatní. Když si ho budete už od prvního dne všímat a hrát si s ním bude vás mít nejraději na světě. Vždy když přídete z práce bude kolem vás zvesela běhat a poskakovat. Je to velmi mírumilouvný pes s dobrou povahou a má moc rád děti. V zimě mu musíte koupit nějaký psí svetřík nebo mikinku aby mu nebyla zima a doslova s vámi půjdem až na konec světa. Když ho budete dobře vychovávat klidně bude žít i vedle kocoura. Ale musíte dát pozor aby váš kocour něco pejskovi neudělal. Naše jedna kočka Mendynce dokonce rozsekla trošku ucho.
Přeji vám abyste si vybrala toho správného a byla s ním šťastná!
Pečlivě jsem přečetl vyjádření vaše i poradců (až na jednoho nějak přehlédli váš konkrétní dotaz). Myslím, že ideální by bylo odložit pořízení pejska na pozdější dobu... Ono to u těch zvířátek je nějak jinak než u lidí. Vstupujete-li do pořízení pejska s představou, že vás bude zbožňovat, není to ideální. I ta němá tvář si dokáže určit své priority... Nemyslím to zle, je to zkušenost.
Dobrý den.
Já bxch vám doporučila maltézského pejska - raději fenku,jsou mazlivější.Mám ji doma a bylo to nejšťastnější rozhodnutí (si ji pořídit) za celý rok.Naše malá Lucy nás miluje všechny - a my ji také všichni.Pejsek potřebuje lásku,dá Vám ji 1000x nazpět.Cítím ,že máte v sobě ten dar mít někoho rád.Hodně štěstí a radosti s novým členem rodiny.
jako zkuseny kynolog vam musim zdelit fakt,ze pejsek si oblibi jen jednoho clena rodiny a ty ostatni toleruje.myslim si,ze ve vasem pripade by to byl vas manzel a to at si poridite jakoukoliv rasu,bylo by to tim,ze on s nim bude travit vice casu,protoze vy jste pracovne zatizena.
Dobrý den.
Ja osobne mam dva jorksiry.. Zartim stenatka. Ale znama ma dokonce tri. Jsou to uzasni pejsci. Pritulni ale potrebuji alespon zakladni vycvik. Jsou i dosti tvrdohlavi. Ale to se mi na nich libi. Znamou s manzelem poslouchaji na slovo a vyhoda je ze nam jich neni lito pokud jsou v byte jelikoz jsou malickati. Ale pohyb potrebuji! Chodi s nimi minimalne dvakrat denne. Rano tak 20 minutek, a vecer dle nalady psu Uz jsou nauceni ze pokud nechteji jde se domu. Je to necelehop pul roku co s nami sli 15 km... odmitali byt v tasce na rameni
Tapkali a potom spali jak zabiti
)
Jinak moji rodice (60 a 70 let) maji labradora. Je pravda ze jako stene jsem ho vychovavala ja aby umel zakladni povely jako sedni nesmis lehni zustan cekej a hlavne aby netahal na voditku. Ale je to milacek. Je milej a dokonce je naucenej a pokud ho maji nasi vevnitr tak lezi maximalne si sedn ke gauci a necha se hladit. Vyrusta i se zlatym retrivre, Ten je o rok mladsi. A je to pohoda. pres den si vyhraji. Ale dost dlouho byl sam. Je to takovy trochu zavislak ale prijde mi to ze miluje vsechny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.