Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím, že je kuře ve vejci?

Od: helunka75 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den přeji,

prosím, jak zjistím že je kuřátko ve vejci,když ho ponořím do teplé vody? Jde takto zjistit zda je živé či mrtvé?

Děkuji za odpověď. Slavíková

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan23*
hodnocení

3x
Prosvítíte ho.
helunka75
hodnocení

Děkuji za odpověď

hodnocení

3x

Záleží, jak je staré. Pokud se má už za 1-2 dny líhnout, mělo by se ve vodě dost hýbat. Jinak prosvítit. (baterku dejte ZA vajíčko), pokud je tmavé, je oplozené. Může být ovšem oplozené, ale kuřátko mrtvé - s jistotou to poznáte až několik málo dní před vylíhnutím podle té vody.

helunka75
hodnocení

Obávám se,že kuřátka asi nebudou, měla se vylíhnout před 2 dny a vajíčka se pod vodou nehýbou : (( děkuji za odpově´d a přeji hezký den.

emilka12*

Moje máma je kontrolovala proti žárovce-večer :)

V tom případě buď nejsou oplozená, nebo uhynula. Mimochodem, letos je špatný rok na kuřata - nevím proč, ale mně jich také plno uhynulo ve vejcích (a to jsem letos nasazovala min. 100 vajec) a známým taktéž. Ostatní drůbež se líhne dobře.

myse*

my máme ze 40 vajec 10 kuřátek... ale 6 kohoutů *zed*

Přesně. :( Nejhůř dopadly leghornky - těch jsem nasazovala 20 a vylíhlo se 9. Jindy mívám téměř 100% líhnivost, a teď toto. A navíc i dost kuřat, která se vylíhla, začalo z nejasných důvodů pocházet. A není to ani kokcidióza, ani salmonela, ani červi. Prostě něco jiného, co jsem tu ještě neměla (nová nemoc?). *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]