Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji,
prosím, jak zjistím že je kuřátko ve vejci,když ho ponořím do teplé vody? Jde takto zjistit zda je živé či mrtvé?
Děkuji za odpověď. Slavíková
Záleží, jak je staré. Pokud se má už za 1-2 dny líhnout, mělo by se ve vodě dost hýbat. Jinak prosvítit. (baterku dejte ZA vajíčko), pokud je tmavé, je oplozené. Může být ovšem oplozené, ale kuřátko mrtvé - s jistotou to poznáte až několik málo dní před vylíhnutím podle té vody.
Obávám se,že kuřátka asi nebudou, měla se vylíhnout před 2 dny a vajíčka se pod vodou nehýbou : (( děkuji za odpově´d a přeji hezký den.
V tom případě buď nejsou oplozená, nebo uhynula. Mimochodem, letos je špatný rok na kuřata - nevím proč, ale mně jich také plno uhynulo ve vejcích (a to jsem letos nasazovala min. 100 vajec) a známým taktéž. Ostatní drůbež se líhne dobře.
Přesně. Nejhůř dopadly leghornky - těch jsem nasazovala 20 a vylíhlo se 9. Jindy mívám téměř 100% líhnivost, a teď toto. A navíc i dost kuřat, která se vylíhla, začalo z nejasných důvodů pocházet. A není to ani kokcidióza, ani salmonela, ani červi. Prostě něco jiného, co jsem tu ještě neměla (nová nemoc?).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.