Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprava psa v mhd

Od: djeje odpovědí: 10 změna:
Dobrý den mám dotaz.. když chceme v mhd přepravit psa jorksira a máme ho v takové té cestovní tašce pro psy, musí mít košík, když jde o malé plemeno a ještě je v té tašce? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meart*
hodnocení

0x
Ano musi mit kosik. Stejne jako mops na kteryho se kosik sehnat neda. Pokud bude pes zavrenej v tasce tak si myslim ze nemusi ale nevim jiste.

hodnocení

0x

Pokud z té tašky může sám vyklouznout nebo vyskočit, tak si myslím, že ano. Přepravka by byla věc jiná. Jinak si myslím, že nejpřesnější informace získáte na dopravním podniku.

hodnocení

0x

taška pro psa jistě není ta oficielní schrána, ale aspoň v pražský MHD si neumím představit, že by to někdo měl potřebu (ať už z personálu nebo spolucestujících) řešit, to už by byla velká smůla (ani případnýho revizora bych se moc nebál, když už by bylo hodně zle, tipoval bych to tak na stovku, ale to už by byla smůla ještě větší)

Jo? To tady v Liberci se mi stalo jednou, že řidič vyhodil chlápka se psem bez náhubku, jednou, že požadoval nasazení náhubku, a před nedávnem - to bylo nejlepší :-D - se v tramvaji chvilku usazoval chlápek se psem a než se mu povedlo nasadit psovi náhubek, tak tramvaj stála. Řidič prostě nejel *uspech*. Je fakt, že to všechno byla velká plemena.

zastavení tramvaje a vykázání psa i s páníčkem jsem zažil (za poslední roky) jednou, to ovšem šlo o vlčáka a kromě náhubku neměl myslím ani vodítko (a i tak to bylo docela neobvyklý); jak je asi fůra lidí (určitě i v Praze) proti psům značně vyhraněná, cestujou i velký plemena nepřátel lidstva bez košíků, to je sice menšinovej, ale dost obvyklej případ (občas jsou i bez šňůry), krom toho jednoho zmíněného incidentu jsem nezaznamenal jakoukoliv viditelnou negativní reakci (psi se řeší hlavně na diskuzních fórech - tam je to celkem hustý, pražskej každodenní život vypadá jinak:))

Zajímavé :) mám psy ráda a nebojím se jich, na baráku u rodičů máme ovčandu, ale v autobuse by se mi stát vedle psa bez košíku nechtělo. Člověk nikdy neví, co se tomu zvířátku honí v hlavě a kdy mu nevšímavý spolucestující omylem šlápne na packu. Jsem ráda, že je to tady u nás takto dodržováno :)

bullska
hodnocení

0x

V Brně jezdím s maltézákem v šalině bez košíku. Dám ho do cest. tašky a v pohodě. Jezdím s ním tak už 7 let a nikdy nebyl problém.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.My jezdíme v MHD s yorkšírkou bez tašky v náruči a bez náhubku.Nikdy řidič nepožadoval,aby měl náhubek.

hodnocení

0x

Dle předpisů ano, ale ještě se mi nestalo, aby to na mne někdo vyžadoval ani v mhd ani ve vlaku a to ho vozím v otevřené tašce, protože se do ní už skoro nevejde.

djeje
hodnocení

0x

Aha.. No já právě narazila na řidiče, kterému to vadilo, že neměl náhubek až dneska.. Jinak jsem nikdy problém také neměla, z tašky utéct nemůže, je zajištěný jak karabinkou v tašce, kterou mám na klíně nebo na rameni, tak vodítkem, které také držím.. Asi holt tento řidič byl nějaký striktní na předpisy, proto mě to celkem zarazilo. :D

Děkuji vám za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]