Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odblešit kočku

Od: huppi® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, nemůžu se úplně zbavit blech u dlouhosrstého kocourka (11 měsíců). Od prodejce už je musel mít, neprojevovaly se. Stále se mu vraceji, i když sprej docela zabere. Děkuji.

doplněno 03.08.14 16:52:

Je to kocourek zcela domácí, chodí jen na balkon.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
Opět to sem napíšu, po milionpáté. Použijte spot on, který obsahuje krom insekticidu, který zabije dospělce, i regulátor růstu hmyzu, ten se postará o larvy a vajíčka. Z výrobků můžu doporučit Stronghold nebo Frontline Combo. Většina blech žije v prostředí, vajíčko pouhým okem neuvidíte a nemáte šanci je úklidem zničit, zapadají do spár, kam se nedostanete. Proto ty různé spreje zaberou na chvíli, zabijí dospělce na zvířeti, ale za pár dní se vylíhne další generace blech. Pokud má zvíře na sobě i regulátor růstu hmyzu, zabije larvy a vajíčka tím, jak se pohybuje po domě. Je třeba odblešit všechna zvířata najednou. Já jsme s blechami u čistě domácích koček bojovala čtvrt roku, než jsem si všimla, že je má i venkovní pes.

jmlc*
hodnocení

0x

máte ho doma nebo se toulá po nocích?

My měli garážového kocoura, kterého jsme 2x za rok nechali odblešit u veterináře.. víc nemělo smysl - za týden to chytl od sousedů..

2kedar*
hodnocení

0x

Buď kapky (olejíček) Frontline, frontlinecz.com/...

Nebo Arpalit. Ovšem Arpalit je ve spreji a kočky ten zvuk opravdu nesnáší. A pokud nemáte při

aplikaci zrovna svářečské rukavice, tak se můžete dočkat i od toho svého největšího miláčka

pěkné osnovy na noty, které budete léčit docela dlouho.

S odblešovacími obojky na kočky nemám dobré zkušenosti. Jsou to vyhozené peníze...

Tedy.. pokud máte kočku, která je "venkovní". Ta totiž proleze každou dírou a je jen otázkou hodin, či dnů, kdy obojek ztratí.

hodnocení

0x

U veterináře, v lékárně, ve zverimexu dostanete koupit pipetku, spot-on. Je podle váhy kočky. Rozhrne se srst a vylije se za krk na kůži, do kohoutku. Kočka se nesmí koupat snad týden. Působí dva měsíce. To je jediné, co na blechy platí. A to ještě sezona blech nezačala. Ta teprve příjde. Pravil náš veterinář. *plac* Pipetky jsou pro psy nebo pro kočky speciální. Každý druh potřebuje něco jiného.

doplněno 03.08.14 16:55:

Speje pro kočku nedoporučuji. Ony se olizují, myjí a jen ta představa mi dělá husí kůži.

2kedar*

Proto můj odkaz na "Frontline".

Je to u koček to jediné, co platí.

lucie*
hodnocení

0x

jedině Frontline-kapičku za krk,kočku určitě nešamponovat ani nesprejovat-není pes,nenechá si to líbit a proč jí trápit.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
mám kočku, co chodí také ven. V průběhu let, co ji mám (cca 9roků) chytla blechy několikrát. Zkoušel jsem kde co (Frontline spot, různé spreje), vždycky to chvíli vypadlo, že je pokoj, ale po čase se to opakovalo. Přes úklid apod aktivity ty potvory asi někde přeživaly (myslím, si že na té kočce, i když vidět nebyly). Letos jsem s nima válčil od března. Používal jsme sprej Diffusil V - zdálo se mi, že všech přípravků zabíral nejvíc. Před cca 3 týdny jsem si kočku tím sperejem dost přiotrávil - asi si to někde olízala. Když se zmátořila, jel jsme k veterináři. Dostal jsem nějakou tabletu (taková poměrně velká, název bohužel nevím) pro kočku (je to podle váhy zvířete) a ampuli s přípravkem na rozředění ve vodě a postříkání míst v bytě (celkem cca 250,-Kč). Kočce jsme tabletu vnutil. Za necelé 2 hodiny po aplikaci tablety (kočku jsem měl zrovna na klíně) koukám že z ní něco padá. Blechy - něketré už mrtvé, některé polomrtvé. Myslel jsem si podle toho, co jsem na ní předtím pochytal, že jich na sobě bude mít tak 10. Když už z ní nic nepadalo, blechy jsem schválně spočítal. Bylo jich přes 100. Tzn. že z předchozích pokusů o očistu kočky vždycky nějaké na ní zůstaly, protože tolik jsem jich z ní nikdy vypadnout neviděl. Od té doby jsem blechu neviděl. Byt jsme samozřejmě vystříkal tím přípravkem a pečlivě vyluxoval.
Takže nedoporučuje experimentovat, ale dojít si pro tu tabletu a ten postřik. Likviduje to blechy opravdu kvalitně a všechno i s vajíčky. Za cca 14 dnů si jdu pro druhou várku, kterou budeme dávat pro jistotu (kdyby se přece jen nějaké to vajíčko někde zapomnělo).

kutululu
hodnocení

0x

Já problémy s blechami musela dokonce už řešit i s veterinářkou, protože se nám v bytě přemnožily. Kočičkám jsem dávala pipetu (spot-on) za krk Advocate nebo Stronghold podle jejich hmotnosti a celý byt jednou týdně po dobu asi 3 měsíců stříkala přípravkem Bolfo. Málokdo si právě uvědomuje, že blechy nejsou pouze na kočičkách, ale nejvíce v bytě, v různých zákoutích, škvírách, v gauči, zezadu na skříních a ve všem co je z textilu. Aby byla jistota, že se postřikem zlikvidují všechna vývojová stádia blech, musí se byt stříkat minimálně po dobu několika týdnů, alespoň 6 týdnů, i když už třeba po druhém postřiku žádné blechy nejsou pouhým okem vidět. Také pravidelně utírat nábytek, vysávat podlahu a prát povlečení, záclony, ručníky, oblečení, kočičí pelíšek apod. Přeji hodně štěstí!

ariela311*
hodnocení

0x

Dobrý den, bleších potvůrek se zbavíte, když kocourkovi koupíte u veterináře kapku za krk a celý byt vydezinfikujete Savo-Prim. Do škvírek či špatně přístupných míst použijte Biokill. I na zeď to nastříkejte a nebojte fleky neudělá. Já měla blechy pouze jednou a to při příchodu nové kočičí členky. Použila jsem postup, který jsem Vám popsala a už se nikdy nevrátily. Pravidelně dezinfikuji a nemáme ani jiné nežádoucí potvůrky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]