Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulka a nový kamarád

Od: sukiashikaga odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

mám doma rok starého anduláka Tobiho. Věnuji se mu každý den, ale i tak mi přijde, že by byl spokojenější s nějakým kamarádem. Napadlo mě, že bych si pořídila korelu.

Ale spolu s tímto nápadem se mi v hlavě vynořilo pár otázek, na které nemohu najít odpověď.

Bude Tobi šťastný, i když to bude korela?

Nebude se svého o dost většího společníka bát?

Nebude agresivní vůči novému nájemníkovi?

Vůči ostatním zvířatům je velice tolerantní, hravý a přátelský, i když mu to ne všechna oplácí (něco jako můj potkan, který mu při bližším seznamování málem uhryzl nohu). Teoreticky by ani nevadilo, kdyby měla korelka potřebu si nějak sama v klidu zvyknout na onu klec, jelikož Tobi je stejně zvyklý být prakticky 24 hodin denně mimo mříže a létat po domě.

Byl by někdo tak laskavý a odpověděl na tyto moje otázky? Děkuji :))

Andulka a nový kamarád

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pam
hodnocení

2x

Zdravím, chovám andulky a korelu bych k andulce moc nedávala... andulky jsou zvědavé a korely mají dost ostrý zobák. Z vlastní zkušenosti vím, že andulky si lépe zvyknou na kamaráda stejného druhu. Spokojenější určitě bude a nemusíte se bát ani toho, že by se s vámi Tobi přestal bavit, spíš pomůže novému kamarádovi, aby k vám získal potřebnou důvěru. Přeji hodně štěstí :)

pam
hodnocení

2x

Ještě taková poznámka - Tobinek na fotce sedí na potosu a ten je jedovatý, tak dávejte pozor, ať se vám drobeček neotráví :)

sonyboj*
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, jestli by mezi nimi mohla vzniknout nějaká agrese, ale je to možné. Kdyby byli spolu hned od začátku, co vylétli z hnízda a byli na sebe zvyklí, tak by to bylo bez problémů. Navíc, jestli Tobi mluví, přestane po pár dnech, jakmile k němu dáte dalšího ptáčka.

sdhfsd
hodnocení

0x

mám taky andulku tobyho:)) taky je sám ale uvažuji spíš o koupi druhé andulky:)

skiccy

Já mam andulku Laurinku už 3 roky a chci ji taky pořídit kamaráda/ku le bojím se jistě agrese která by mohla vzniknout. Přitom se s korelou od táty snese.. :) Tak prostě nevím

l
hodnocení

0x

Já bych koupila spíše druhou andulku nevím kjak by se k sobě chovali ale myslím si že je lepší andulka

trtr

Zdravím, Korelu bych k němu rozhodně nedával, pokud chcete aby se dožil vyššího věku. Korela bude mít navrch a ptáčka utlačí či poraní, navíc šíleně křičí, to andulka jen švitoří.

sukiashikaga
hodnocení

rozhodla jsem se a dnes jsem mu pořídila andulčí kamarádku :))

děkuji moc za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]