Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shih tzu línání

Od: lu* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s línáním Shih tzu? Rodiče mají štěňátko a nyní začalo hrozně línat. Vyčesáváme, ale chlupy jsou všude.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

7x

Shih tzu patří k plemenům s hedvábnou srstí a podsadou.

Hedvábná srst je velmi dlouhá a jemná, podsada je hustá a jemná, nebo chybí. U psů s hedvábnou srstí a chybějící podsadou je srst podobná lidským vlasům a na hřbetě vytváří pěšinku, na hlavě ofinu a dlouhé vousy. Typickými plemeny je jorkšír, maltézáček, afgánský chrt aj.

Plemeno s hedvábnou srstí s podsadou je například shih tzu nebo pekinéz. U psů s hedvábnou srstí je nejvíc vlasových cibulek na cm2 kůže. Je nejnáročnější na péči, vyžaduje denní rozčesávání, jinak rychle plstnatí, ale i časté koupání. Péče o srst vyžaduje i speciální kosmetické přípravky.

U plemen, kde je vyžadována co nejdelší srst, se srst ve výstavní kondici udržuje balíčkováním. Na druhou stranu tito psi téměř nelínají.

Pokud máte ještě štěně, je silné padání srsti poměrně neobvyklé. Nevím jakého stáří je vaše štěně, ale podobný problém může nastat při výměně chrupu a nedostatku potřebných vitamínů. Pes může mít i nějakou metabolickou poruchu, která se projevuje invazivní ztrátou srsti. Pokud nemáte čistokrevného shih tzu (tedy s PP-rodokmenem) a nemůžete se tedy zúčastnit výstav nebo bonitace k uchovnění nebo takovou kariéru s čistokrevným psem neplánujete, uvažujte o zkrácení srsti psa vhodným střihem. Kratší srst se snadněji upravuje, lépe udržuje a není tak "těžká", čili i méně vypadává.

Návštěvou veterináře rozhodně nic nepokazíte.

hodnocení

2x

Kamarádka měla shih tzu nějakých 12 let. Nechávala ji stříhat tak jako jorka bez sukýnky. Na hlavičce jí nechávala dlouhé chlupy, které vázala beruškou a sponečkami do culíčku. Ocásek, který psinečka nosila nad zádíčky, také nechávala chundelatý. Velice jí to slušelo a byla bez práce s udržováním srsti. Před půl rokem jí vypověděly ledviny, na které se už chvíli léčila. Když zemřela, rodina neváhala a asi čtvrtý den přivezli nové štěně. Kamarádka ji nechá ostříhat úplně stejně, až trošku povyroste.

Shih tzu línání
Shih tzu línání #2

verca*
hodnocení

1x

Já jsem měla Shi tzu 13 let. Línala pořád. Clupy lítaly i ve vzduchu.Vyzkoušela jsem všechno, ale nic nepomáhalo.Vyřešila jsem to tak, že jsem ji od jara do podzimu stříhala. Udělala jsem ji pokaždé jiný střih a vypadala moc hezky. V zimě to bylo horší, ale vydržely jsme to. Byla to moje nejlepší kamarádka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]