Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálé drbání psa na bradě

Od: xstanax® odpovědí: 4 změna:

Můj americký kokr se neustále, už asi rok drbe na bradě. Až půl minuty, ve dne i v noci. Zřejmě ho tam něco svědí, ale na první pohled je v těch místech je pokožka normální. Dostal jsem radu, že by to mohlo být od kovu na obojku (alergie) , ale ale drbe se i bez obojku. Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

3x

Bude to asi alergie.Dáváš stejné krmivo a hovězí maso.Těch příčin je strašně moc a strašně špatně se to pozná pokud se neudělají testy a to zas stojí moc peněz a bude to trvat dlouho.Co jen můžeš tesnout tak v lékárně kup zinkovou mast a klidně řekni,že to máš pro psa.Prostě do něj dostan zinek.Nemůže mu to ublížit.

lm®

Promiňte,že se sem zase vložím,psala jsem výše ,že jsem na tom podobně.Zaujala mne Vaše odpověď,jelikož mast bych asi těžko nanášela do dlouhosrstého plemene ,myslíte že bych jí mohla dát zinek v tabletách?

martina30*

Určitě v tabletách.Prostě je potřeba dostat do pejska zinek.Stačí napsat na internetu Zinková mast a tam už se Vám o zinku a kčemu je ukáže.Upozornuji,ale že to může trvat trošku déle.Jak pejsek tak i člověk toto může používat.

lm®
hodnocení

2x

Mám malou fenku maltézáčka a ta se zase drbe za ušima.Prakticky pořád,když ji zaujmu hračkou tak toho nechá.Je to pokojový pes,spí s námi v posteli,takže ji logicky musím taky častěji koupat než třeba majitel německého ovčáka.Veterinářka řekla,že se má koupat tak 1 x za dva měsíce,což je neúnosné,protože pes by smrděl byl by celý špinavý.Řeším to tak že ji koupu dle potřeby ale pokud možno jen voda,šampon požívám pro psy -pro štěňata.

Nicméně mám pocit ,že se drbe jako z nervozity ,z nedostatku jiných podnětů,protože si myslím,že kdyby ji něco tak strašně svědělo žádný podnět její drbání nepřeruší.Ještě dodám,že mne to strašně štve u tohoto plemene se musí rozčesávat srst (nelíná,nemá podsadu) a tak si dovedete představit co to její drbání dokáže udělat za paseku.*bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]