Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, kolik by měly vážit roční kočičky, naše veterinářka říká, že jsou hubené.
Plemeno: Normální kočka domácí (neni čistokrevná)
Věk: 1 rok (to už jsem psala )
Váha: Asi 2 kg
Jejich matka byla hubená a maličká když k nám přišla, vykrmili jsme ji, ale výška je pořád malá, koťátka proto když se narodila, myla velká asi jako myšky (bylo jich 7)
Děkuji za odpovědi xaveroon
Váhu vám niko neřekne, protože každá kočka je jiná. To vám měla říci veterinářka. Záleží totiž na tom, jakou kostru kočka má a jak je osvalená. Nesmí jí být vidět obratle, pánev a žebra.
doplněno 24.07.14 18:57:Jak často odčervujete?
Děkuji za odpověď, to co jste napsala to vidět jedna má, nevíte čím bychom ji mohi nějak dokrmit? Když jim dáme granule kapsičky, plechovky stejně moc nepřibere.
Měla jsem dvě kočky domácí, obě stejně vysoké a se stejnou stavbou těla, ale přesto jedna vážila 4kg a druhá jen 3kg. Veterinářka mi už u té 4kilové řekla, že má lehkou nadváhu, ale mě přitom přišla úplně normální, spíš ta 3kilová byla moc hubená Kočičku určitě vykrmíte, i když matka byla maličká a hubená. Já když viděla matku té mé 3kilové, tak bych spíš tipovala, že je to její koťátko a né její matka
Když píšete, že už té Vaší je rok, tak jí můžete krmit stravou pro dospělé kočky a tím určitě přibere. Kvalitní granule (jednobarevné), konzervy a kapsičky by měli postačit. Syrové maso bych nedávala, někde jsem četla, že z toho pak mohou mít nějaké problémy, bohužel už si ale nevzpomínám o co přesně šlo.
Mám 10timěsíční kočku a má 3,60kg. Nevím proč by nemohly kočky syrové maso, jen snad má být zmrazené a rozmražené. Mrazem se prý zničí vše co by mohlo způsobit zažívací potíže. Jinak je snad syrové maso, ne vepřové,
pro kočku přirozené. Jak dlouho jsou kočky na světě a čím se živily? Granule to asi nebyly, je to vynález posledních pár desetiletí. Dávám ji i trochu jogurt a tvaroh, má to ráda.
No vidíte, to je přešně ono, psala jsem, že si přesně nepamatuji, jak to s tím syrovým masem bylo. A je to tedy jak píšete, že by mělo být přemražené... a jsme doma
Moje kočka má 5kg a jsou jí 2 roky.
Jsou Vaše kočky odčervené? Odčervujete je pravidelně? Jsou zdravé? Nejsou nemocné?
Koupila bych jim kvalitní krmení, např. něco bezobilného... Essential Jaguar, Taste Of The Wild, Applaws, Artemis, Acana, Brit Care, Carnilove... kupujte jim maso, nejlépe jim to podávejte syrové. Zamražte v mražáku na 48 hodin (2 dny), potom podávejte.
Nekupujte jim kapsičky nebo konzervy ze supermarketu. Kočky si z toho moc nevemou. Granule nekupujte rovněž v supermarketu, protože jsou to spíše obilné kuličky pro slepice a kočka přece slepice není.
Doufám, že jsem trochu pomohla...
Pokud je vaší kočičce rok, tak už moc nevyroste, pokud je menší, tak už menší zůstane ale 2 kg jsou asi opravdu málo. Jinak pro pb: vepřové maso (samozřejmě syrové, přemražené a znovu rozmražené) kočce dát klidně můžete. V dnešní době kočce nic nehrozí, tuto informaci mám přímo od veterináře, kterého jsem se na to ptala. Už nevím, co to bylo za nemoc, ale hrozila kočkám, které dříve ( v 50. letech) žily u výkrmen vepřů a požíraly zbytky po zabíjačkách. Co bych tedy v dnešní době moc nedoporučovala, je syrové kuřecí maso z kuřat ze supermarketů. Podle veterináře kočkách nic nedá a může být pro některé i škodlivé (alergie apod.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.