Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s tím, jak odnaučit dobrmana hrabání v záhonech? Pořídili jsme si štěně, nyní jsou mu 4 měsíce a již několikrát rozryl založený záhon. Zkoušeli jsme místa posypat pepřem, ale to nezabírá. Pokud znáte nějaký fígl, poraďte prosím, co by mohlo zabrat. Díky
Dobrý den, fígl neznám - já jsem to u svého pejska řešil "domluvou". Dělal to jenom jako štěně a potom ho to už asi přestalo bavit. Zjistil, že honit kočky je větší zábava. Jinak, pes má výborný čich, tak v té hlíně zřejmě i něco cítí (a jak známo, čím více něco smrdí, tím více to pejska přitahuje).
Ovšem, připravte se na to, že si pes může chodit na zahrádku zahrabávat třeba kosti nebo jídlo (a pak ho zase bude vyhrabávat). Zdravím!
Zdravím,
souhlasím s předešlími odpovědmi - zabavit něčím jiným : jak hraním s hračkami, tak třeba použít nějáký hlavolam (třeba si pořídit hračku kong a nastrkat do ní pamlsky...), vepřové ucho apod.
A pokud fígl, tak skuste v místě kde hrabe zahrabat mírně nafouklý nafukovací balonek, až tam bude hrabat měl by prasknout a štěně by se mohlo leknout - při štěstí už to dělat nebude ...
pepřem?...no chudák zvíře (( zkus si to sama na sobě...záhon se dá obehnat malým plůtkem, nebo i provázkem, aby pes pochopil, že je to místo, kam nemá chodit. Je to štěně, a učí se, povel ,,nesmíš" se pak dá využít i v jiných situacích. Chce to trpělivost a ne takové razantní kroky((...asi máme štěstí, protože náš pes chápe, že na zahradě se nesmí hrabat, ale pokud mám kopec hlíny, který potřebuji pročistit od kamínků, je to neocenitelný pomocník ))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.