Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý pták s bílým obojkem

Od: rakave* odpovědí: 9 změna:

Poraďte co je to za ptáčka? Všimla jsem si,že na borovice před okny našeho paneláku sedává ptačí páreček.Pták je velikosti holuba,možná i větší.Je černý a na krku má s peříček bílý obojek.Sedávají otočeni směrem k cestě takže k oknům vystrkují ocásek,který je spíš černošedý než černý.Chtěla jsem se je vyfotit,ale borovice je od oken přece jen daleko.Koukáme na ně dalekohledem.Snažila jsem se gůglit,ale nic neodpovídalo.Nejdřív jsme si mysleli,že to jsou holubi.Ale Ti nám běžně sedávají na řimsu nebo i na venkovní parapet,ale ti černí jen na té borovici.Díky.

doplněno 18.07.14 12:56:

Tak přece jen zkusím přiložit fotku

Černý pták s bílým obojkem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stracena*
hodnocení

2x

Podle mne jde opravdu o holuba hřivnáče, u nás jich teď začalo hnízdit docela dost. Narozdíl od "normálních" holubů se drží v párech. Stracena

Černý pták s bílým obojkem #2

hodnocení

0x

Hrdlička? *nevi*

doplněno 18.07.14 15:14:

Jaguška má pravdu *palec* Je to Hrdlička jako vyšitá ! cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Je to hrdlička - pěkná mrcha nenasytná. U nás jich žije hodně a do volete se jim hodí všechno. Jakmile něco dám slepicím, už přistanou a cpou se. Ne že bych jim záviděla kus toho žvance, ale nejsou k ničemu, vejce mi nesnesou, jen protivně křičí - cukrují a vlezou všude.

Nevím, kde to pan Mácha vzal, že hrdliččin zval ku lásce hlas...Já když ten hlas slyším, nemyslím na lásku, ale vzpomínám, ve které poličce je krabička s diabolkami. *smich*

/To si dělám legraci, neublížila bych jim. I když je opravdu moc nemusím./ To dlasky a brhlíky si skutečně hýčkám. A což teprve strakapouda! Jaga.

rakave*
hodnocení

Hrdlička? Vážně? Zdají se mi velcí na hrdličky.A co jsem viděla hrdličku byla světlešedá a ti jsou černí.A jsou zticha,ještě jsem je zpívat neslyšela.

borax*

Není to hrdlička, hrdličky mají černý obojek...spíš holub hřivnáč? Ale zase se mi nezdá tvar ocasu...

figurek*
hodnocení

0x

HM! *ee*

Co to tady nahoře povídáte? Hrdlička má světle šedou barvu a na krku černý pásek. Ten má za trest, protože nechtěla kolébat Ježíška.

Já na fotce vidím dva holuby.

Někdy si zajděte na nějakou výstavu domácí zvěře. Uvidíte, jak velcí také holubi můžou být. Někteří jsou menší, někteří větší a někteří jsou takoví, že máte plnou ruku.

danielsir
hodnocení

0x

Hřivnáč jak vyšitej! tedy dva :)

wanesa*
hodnocení

0x

Hrdlička vypadá takhle.Jsou neuvěřitelně chytré...

Černý pták s bílým obojkem #3

hodnocení

0x

Je to holub hřivnáč. Na krku má kolárek a když letí, tak má na křídlech, asi ve výši loktů, také bílé pruhy. A dovede lítat strašně rychle. Žije v páru a holub si holubici hlídá. Je srandovní, když na zemi, pěšky, odhání soka. Na třešni pod mým oknem sedával sameček a volal samičku, ale tak hlasitě, že řval jako lokomotiva před přejezdem. Každá nakoukla a vyděsila se. Na louku se v párech chodí popásat a ten singl chodil holky svádět. Nějak nepochopil, že holoubci mají být něžní. Zůstal sám a já ho litovala. ;) Před léty jsem je jen slyšela v lese a těšila se, kdy ho konečně uvidím. Časem se ukázal a dnes hnízdí nad parkovištěm, nad chodníkem, před okny. Je hodně častý. Jsem zvědavá, kdy přiletí pod nohy a na okno jako normální holubi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]