Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myška - ochočení a zacházení

Od: losfuncha* odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny, jelikož jsem se do této poradny zamilovala a vím, že jste tady velmi vstřícní, neváhám napsat další otázku, která mě trápí a nemohu ji vyčíst z internetu :)
Pořídila jsem si dvě myšky - samičky a marně pátrám po tom, jak je ochočit, aby se mě nebály, neutíkaly mi, popřípadě třeba nekousaly, daly se v poklidu pochovat a pomazlit apod. Také mám rozpor v manipulaci s nimi - jak je správně uchopit, když je potřebuji vyjmout z klece? Ještě na sebe nejsme zvyklé, takže se mi schovají do domečku a teď co s tím... Kamarádka, co má myšky již asi 2 roky, mi radí "neboj se je chytit za ocas", jenže mi to přijde strašně brutální :(

Má někdo s myškami zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, na stránce viz odkaz najdete snad vše, co budete pro spokojený chov potřebovat.

Zdravím!

mysi.wz.cz/...

doplněno 18.07.14 08:08:

Nemáte zač.

losfuncha*
hodnocení

Jéj, děkuji moc, tak na tuhle stránku jsem opravdu nenarazila :(

makytakybo*
hodnocení

0x

Na FB jsou skupiny pro jednotlivá zvířata, kde lze také položit dotaz. Vyskytují se tam i zkušení chovatelé, kteří Vám poradí. Doporučuji vyzkoušet.

Sama jsem ve skupině Potkani :) ( zkraceno.cz/...

losfuncha*
hodnocení

Páni, tak to mě taky nenapadlo... Hlavně že mám na FB spoustu blbin, ale že bych ho použila inteligentněji, to ne :)

brolol
hodnocení

0x

Ahoj myšek se vůbec neboj.

Ale respektuj je.

já sám mám několikátou myšku. *smich* nejdříve je krm z ruky aby si uvěbomili že ruka je hodná;)

potom jim dej ruku do klece a oni si ji očuchají a vylezou na ni.

Tak hodně štěstí :)

a užívej si myšek a hlavně nezoufej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]