Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učení povelů

Od: micinka123* odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Jak učíte svoje psy povely? Měly by se jednotlivé povely učit postupně? Nebo můžu učit i 2 povely najednou. Např. povel "Zůstaň" budu učit dneska ráno a např. povel "K noze" budu učit dneska večer. Může se to tak? Nebude mít pejsek v tom zmatek? Já vždycky učím povely po jednom. Jak se naučí, tak učím další atd. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také si myslím,že učit po jednom povelu... muj-pes.cz/...

hodnocení

1x

Dala jsem Wamp bod. Micinko, můžeš učit více povelů současně. Protože máš štěně, nejdříve vždycky řekni její jméno, maličkou pomlčku, aby zbystřila a pak povel. Ten povel musí být stále stejný a nejlépe řečený stejným hlasem. Psině dávej na cvičení vždycky stejný obojek a ty si vždycky vezmi stále stejnou taštičku-žebradlo přes rameno. Psina hned bude vědět, co se děje a co bude. Laskavě a důsledně dbej na to, aby cvik provedla správně. Jakmile slevíš, odpustíš, příště ho provede hůře a za týden budeš muset dávat povely: Sedneš nebo ne?! A ona sedne nebo ne. (Pokus o humor) :-D

já také učím více povelů současně - důležité je motivovat odměnou a aby pejsek chápal, co se po něm chce... klidně ráno uč "sedni", odpoledne zopakuj "sedni" a přidej "lehni", příští den ráno zase zopakuj "sedni" i "lehni" a přidej třeba "ke mně", různě to prostřídávej, nezapomeň odměňovat a chválit, a když to pejskovi jde, klidně přidej další povel, ale stále opakuj i ty předchozí... naše pejska strašně ráda cvičí, protože vidí taštičku s odměnami a ví, že bude ňamka - to je důležité, aby to pejska bavilo, i tebe :)

micinka123*
hodnocení

Mám pejska a ne fenku, ale děkuji :-D

doplněno 17.07.14 18:11:

Pro babkazov

hm*
hodnocení

1x

Ani mě nenapadlo, že bych učil jen jeden povel a teprve po jeho úplném zvládnutí další. Prostě to tak postupně přišlo, že jsem začal ledacos vyžadovat. Ale vždycky ten povel byl naprosto stejný a chtěl jsem na něj naprosto stejnou reakci. Třeba leckdo má "čekej" a "zůstaň" za stejný povel a jednou řekne to, podruhé ono, pro nás to byly dva různé povely. A stejně, jako se děti učí lavinou všechno dohromady, tak to dokáže i pejsek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]