Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak učíte svoje psy povely? Měly by se jednotlivé povely učit postupně? Nebo můžu učit i 2 povely najednou. Např. povel "Zůstaň" budu učit dneska ráno a např. povel "K noze" budu učit dneska večer. Může se to tak? Nebude mít pejsek v tom zmatek? Já vždycky učím povely po jednom. Jak se naučí, tak učím další atd. Děkuji.
Dala jsem Wamp bod. Micinko, můžeš učit více povelů současně. Protože máš štěně, nejdříve vždycky řekni její jméno, maličkou pomlčku, aby zbystřila a pak povel. Ten povel musí být stále stejný a nejlépe řečený stejným hlasem. Psině dávej na cvičení vždycky stejný obojek a ty si vždycky vezmi stále stejnou taštičku-žebradlo přes rameno. Psina hned bude vědět, co se děje a co bude. Laskavě a důsledně dbej na to, aby cvik provedla správně. Jakmile slevíš, odpustíš, příště ho provede hůře a za týden budeš muset dávat povely: Sedneš nebo ne?! A ona sedne nebo ne. (Pokus o humor)
já také učím více povelů současně - důležité je motivovat odměnou a aby pejsek chápal, co se po něm chce... klidně ráno uč "sedni", odpoledne zopakuj "sedni" a přidej "lehni", příští den ráno zase zopakuj "sedni" i "lehni" a přidej třeba "ke mně", různě to prostřídávej, nezapomeň odměňovat a chválit, a když to pejskovi jde, klidně přidej další povel, ale stále opakuj i ty předchozí... naše pejska strašně ráda cvičí, protože vidí taštičku s odměnami a ví, že bude ňamka - to je důležité, aby to pejska bavilo, i tebe
Ani mě nenapadlo, že bych učil jen jeden povel a teprve po jeho úplném zvládnutí další. Prostě to tak postupně přišlo, že jsem začal ledacos vyžadovat. Ale vždycky ten povel byl naprosto stejný a chtěl jsem na něj naprosto stejnou reakci. Třeba leckdo má "čekej" a "zůstaň" za stejný povel a jednou řekne to, podruhé ono, pro nás to byly dva různé povely. A stejně, jako se děti učí lavinou všechno dohromady, tak to dokáže i pejsek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.