Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka má velké zornice

Od: lucie* odpovědí: 7 změna:

Naše kočka má stále velké roztažené zornice i ve dne za světla. Je to normální? Nemůže mít nějakou oční vadu? Setkal se s tím někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

to mě překvapujete... naše kočka má taky pořád velké zornice, i ve dne, ale nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo být něco divného... *nevi*

doplněno 16.07.14 20:39:

jak už psali ostatní, v klidu je má zúžené, když ji cokoli vzruší, má oči velikánské - ta naše skoro pořád... :))

hodnocení

2x
Normální mi to nepřijde. Pokud jí zornice nereagují na světlo, vzala bych ji k veterináři. Změří nitrooční tlak nebo poradí co a jak..
doplněno 16.07.14 20:35: Koukněte na kotě v normálním klidovém stavu. Ve tmě by se měly rozšířit a při pohledu do světla zmenšit. Třeba Vás zaujaly právě jen ty velké zornice při hře a začala jste tomu věnovat pozornost.
Když kočky lákám na hračku na provázku, jsou vzrušené a "loví", tak mají nastražené uši a zornice také do široka i když je světlo.

hodnocení

1x

Má to pořád? Při vzrušení zornice rozšiřují i zdravé kočky.

lucie*
hodnocení

Je to ještě 4měsíční kotě a protože si neustále hraje s našim kocourem tak je možné že je pořád ve vzrušení :) Doktora určitě zkusíme ať nemá v dospělosti nějakou vadu.

wanesa*
hodnocení

0x

Normální to není,může mít otravu.Když se kočka bojí,tak se jí takhle rozšíří zorničky,že má celé oko černé.To dělá moje kočka,když jsme u veterináře.Ten se na ní podíval a řekl: "ta má otravu,to je jasný" , ale ona se jen strašně bála.Když jsme odjeli od veterináře,zase byla normální zelenooká kočka.Takže bych s kočkou raději jela k veterináři.Něco není v pořádku...

figurek*
hodnocení

0x

No já myslím, že nemusíte mít obavy.

Pro všechny kočky platí, že mají úzké zorničky jen na velmi ostrém světle. Ve slabším světle je mají rozšířené na několik milimetrů a ve stínu v bytě mají panenky rozevřené tak doširoka, že duhovku skoro není vidět. Přesně tak, jako na obrázku dole.

Vezměte vaši kočku ven na slunce a uvidíte rozdíl.

Kočka má velké zornice

hade*
hodnocení

0x
Je to 14 dni co mi zemrela kocicka na selhani ledvin. Nez zacaly problemy mela neskutecne rozsirene zornice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]