Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení karabiny k vodítku

Od: frantik* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu, jak uchytit karabinu k přetrženému vodítku. Vodítko je stopovací kulaté, kožené. Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jako nouzové řešení by mohl postačit uzel. Ale, když praskne kožené vodítko, tak je už asi starší a za chvíli praskne znovu a jinde. Dopřejte si pro pejska nové vodítko a ono zase dlouho vydrží. Zdravím!

doplněno 15.07.14 11:08:

Měl jsem kožené vodítko a když prasklo, tak jsem nejdříve udělal ten uzel - a pak prasklo zase jinde. jenže to nebylo u té karabinky. Tady bych možná zkusil jehlu, náprstek a režnou niť. Ovšem, jestli tu kůži prošijete, nevím - zkuste ji propíchnout jehlou a uvidíte. Nebo snad prorazit dírky a dát tam nýtek (cvoček). Případně zkusit opravu u obuvníka nebo sedláře.

frantik*
hodnocení

ono právě povolilo v tom spoji, co je uchycená karabina, jinak je v pohodě. Proto se ptám, jak nejlépe to napojit, aby to drželo a neprasklo. Teď to bylo tak, že kožená šňůra byla nařízlá a propletená jako "cop" a tím to bylo uchycené. Bohužel to ale v tom spoji prasklo.

muzete znovu nariznout a udelat cop. ja by jsem to resil normalnim uzlem.

junakrovensko.websnadno.c/...

hodnocení

0x

Totiž, ta stopovací vodítka se táhají po zemi, v mokru a pak vysychají. Vyschnutím křehnou a lámou se, trhají a rozpadají se. Je potřeba občas je namazat olejem. ;) Kdysi bylo v módě vodítko z kulaté kožené řemeničky, která se používala na šlapací stroj. Poutko a karabina byla upevněna právě tím vázáním jakoby copu z nařízlé části. Ať přemýšlím jak chci, nemohu si vzpomenout, jak se to pletlo. :-D Já bych to vyřešila tak, že bych po provlečení přes karabinu, konec přivázala mnohonásobným omotáním režnou nití nebo hodně tenkým provázkem. Klidně i na délce 5cm, ale očko pro karabinu bych nechala delší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]