Nejste přihlášen/a.
ahoj nevyznám se v tom. Bratr si kupuje psa, který je odčervený, ale není očkovaný. Takže psa musí nechat o očkovat, nevíte kolik to očkování cca stojí? a ještě chci vědět, jestli mi dá veterinář očkovací průkaz?
Je to Váš pes, nebo bratra? Bratr je asi "velmi zodpovědný"!
Základní srovnatelné ceníky najdete na všech stránkách veterinárních lékařů. Ať se Váš pan bratr také snaží !
Předpokládám, že si pořídil nějaké "bojové" plemeno, aby byl "IN"...
Bratr by měl dostat patřičné poučení od chovatele-prodávajícího. Ať si v každém případě nechá vystavit kupní smlouvu s odstavcem, kde bude uvedeno, že si odebírá psa , který není očkovaný. Vakcinace stojí cca 300Kč a proto nechápu, že pes není očkovaný. Divné...já bych do takového obchodu nešla. Celkem se dá s úspěchem pochybovat, že i odčervení je jen kec. Od takového "chovatele" bych si nekoupila ani hrábě..
Množitel potřebuje vydělat, bratr chce ušetřit (odhaduji, že se jedná o prodej nečistokrevného psa, tedy o psa bez PP -rodokmenu), protože pes od solidního chovatele čistokrevných psů je zpravidla několikrát odčervován a očkován a vše je uvedeno v kupní smlouvě, případně je k dispozici protokol o provedené kontrole vrhu.
Očkovací průkaz vydá každý veterinář. Ceny si najděte na netu, nebo zavolejte přímo na vybranou veterinu.
KUPOVAT psa, který není očkovaný? Dal bych ruce pryč a šel bych do útulku pro nějakého voříška. Koupil bych jedině psa s PP z osvědčené chovné stanice, jinak bych šel do útulku, udělat některého psa šťastným.
Jak je pes starý? Pokud je to štěně, tak by ho chovatel měl už dopředu naočkovat štěněcí vakcínou. Zdá se mi to podezřelé a raději bych se podívala po nějakém jiném a zodpovědném chovateli, který svá štěňata ještě očkuje předtím, než ho dá do nového domova. Jinak ceny za očkování se u jednotlivých veterinářů liší. My jsme za štěněcí vakcínu platili kolem 200,-Kč a to chodíme do moderní veteriny. Myslím, že v těch vesnických budou ceny za očkování nižší.
Pokud se tedy Váš bratr rozhodne štěně koupit (což moc nedoporučuji, ale je to každého věc), tak ať vezme psa normálně k veterináři. Ten si s ním už poradí.
Štěně má být poprvé očkováno už u chovatele. Cena je kolem 300,-. Tipuju, že to bude pes bez PP.. nic proti bez PP psům nemám, i já mám bez PP, ale když psa koupit, tak jedině s PP, nebo adoptovat z útulku. Štěně, které "chovatel" nenaočkuje bude pravděpodobně z množírny.. chudák fenka, co musí rodit každý půlrok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.