Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První očkování psa

Od: jarushka odpovědí: 6 změna:

ahoj nevyznám se v tom. Bratr si kupuje psa, který je odčervený, ale není očkovaný. Takže psa musí nechat o očkovat, nevíte kolik to očkování cca stojí? a ještě chci vědět, jestli mi dá veterinář očkovací průkaz?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Je to Váš pes, nebo bratra? Bratr je asi "velmi zodpovědný"! *cert*

Základní srovnatelné ceníky najdete na všech stránkách veterinárních lékařů. Ať se Váš pan bratr také snaží !

Předpokládám, že si pořídil nějaké "bojové" plemeno, aby byl "IN"...

bohemica*
hodnocení

0x

Bratr by měl dostat patřičné poučení od chovatele-prodávajícího. Ať si v každém případě nechá vystavit kupní smlouvu s odstavcem, kde bude uvedeno, že si odebírá psa , který není očkovaný. Vakcinace stojí cca 300Kč a proto nechápu, že pes není očkovaný. Divné...já bych do takového obchodu nešla. Celkem se dá s úspěchem pochybovat, že i odčervení je jen kec. Od takového "chovatele" bych si nekoupila ani hrábě..

Množitel potřebuje vydělat, bratr chce ušetřit (odhaduji, že se jedná o prodej nečistokrevného psa, tedy o psa bez PP -rodokmenu), protože pes od solidního chovatele čistokrevných psů je zpravidla několikrát odčervován a očkován a vše je uvedeno v kupní smlouvě, případně je k dispozici protokol o provedené kontrole vrhu.

xixi*
hodnocení

0x

Očkovací průkaz vydá každý veterinář. Ceny si najděte na netu, nebo zavolejte přímo na vybranou veterinu.

KUPOVAT psa, který není očkovaný? Dal bych ruce pryč a šel bych do útulku pro nějakého voříška. Koupil bych jedině psa s PP z osvědčené chovné stanice, jinak bych šel do útulku, udělat některého psa šťastným.

micinka123*
hodnocení

0x

Jak je pes starý? Pokud je to štěně, tak by ho chovatel měl už dopředu naočkovat štěněcí vakcínou. Zdá se mi to podezřelé a raději bych se podívala po nějakém jiném a zodpovědném chovateli, který svá štěňata ještě očkuje předtím, než ho dá do nového domova. Jinak ceny za očkování se u jednotlivých veterinářů liší. My jsme za štěněcí vakcínu platili kolem 200,-Kč a to chodíme do moderní veteriny. Myslím, že v těch vesnických budou ceny za očkování nižší.

Pokud se tedy Váš bratr rozhodne štěně koupit (což moc nedoporučuji, ale je to každého věc), tak ať vezme psa normálně k veterináři. Ten si s ním už poradí. ;)

mon*
hodnocení

0x

Štěně má být poprvé očkováno už u chovatele. Cena je kolem 300,-. Tipuju, že to bude pes bez PP.. nic proti bez PP psům nemám, i já mám bez PP, ale když psa koupit, tak jedině s PP, nebo adoptovat z útulku. Štěně, které "chovatel" nenaočkuje bude pravděpodobně z množírny.. chudák fenka, co musí rodit každý půlrok.

micinka123*

Tak já mám taky psa bez PP a když jsme si ho brali, tak bylo řádně očkováno a odčerveno. Ale to byli slušní lidé, ne žádní množitele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]