Nejste přihlášen/a.
ahoj, v týdnu si pojedu pro štěně labradora a chci se zeptat, v čem ho mám převést? bude se jednat o max. 30 minut převozu v autě. Bude stačit krabice?
já bych ho vezla na klíně - štěně bude potřebovat lidský kontakt a uklidnění na cestě do neznáma...
já bych ho vezla na klíně - štěně bude potřebovat lidský kontakt a uklidnění na cestě do neznáma.
To není moc inteligentní nápad. Lidský kontakt by mohl snadno nahradit kontakt s vystřeleným airbagem a cesta do neznáma by se pak odehrávala celkem fofrem a to po balistické křivce, což by se, jak předpokládám, nelíbilo ani psu, natož Vám.
@promon čistě teoreticky máte pravdu, ale nestrašme a NEPŘEDPOKLÁDEJME hned havárku !
Vozil jsem jako řidič na klíně několik minipejsků, kteří mi vůbec nijak nepřekáželi v řízení. Vozil jsem na klíně pod volantem hlavy mých mladých spících kamarádů a nic se nestalo. Jsem rád, že se nic nestalo, nevyhledávám autohavárie. Jasně, měl jsem štěstí - asi odpovíte...
Jen se snažím reagovat na dotaz...
Průšvih je, Hope, právě v tom, že bouračka se stane takřka vždy nepředpokládáně -vyjímku tvoří vylízanci, kteří jezdí takovým stylem, že je jen otázkou času, kdy se průser stane. Bohužel, málokdy se podobní jedinci odstraní z tohoto světa bez toho, že by přibrali někoho dalšího. Manželce před rokem jeden podobný odepsal Mondeo - a to jela jen odvézt buchty dědovi - cesta přes pidiměstečko v délce cca 2km, nicméně měla smůlu, že jeden výše uvedený element ignoroval stopku. Já sám jsem měl za svou řidičskou praxi vícero nehod, všechny bez viny a zaplaťbůh bez zranění, Možná i proto, že by mě nenapadlo vyjet bez pásů, v trepkách, nebo s čímkoliv volně v kabině. Ono když Vás vyšoupne kamión do pole, tak možná zjistíte, jak je fajn, že auto má přepážku a všechen těžký vercajk za ní.
Nechci být za sýčka, ale je to prostě realita.
Jinak psa jsme vozili a vozíme - když jsme měli kokříka, seděl u spolujezdce pod nohama - ano, ani to není přesně v duchu předpisů, ale v případě střetu je pod úrovní airbagů a před pevnou stěnou.
Teď máme trošku většího psíka - 45 kg, ten cestuje v zavazadlovém prostoru - ovšem pro hnidopichy a militantní ochránce - není zavřený v tmavé plechové bedně, ale v C-Maxu vzadu, plato je sundané a pes chycený za kšíry karabinou do závěsu v podlaze. Má to však tu nevýhodu, že občas má tendenci honit zadní stěrač jazykem, čehož důsledkem je oslintané zadní sklo
Používali jsme přepravku na jablka se starou dekou, nebo jak píšete krabice od banánů, s nějakým hadrem, může se potom vyhodit. Osoba, která bude vedle něj sedět, bude mít psa lépe na dohled, může kontrolovat případné známky nauzey. Může hladit a uklidňovat, mluvit a též přidržovat za vodítko, aby nevnikl do prostoru řidiče. Před nastoupením vyvenčit a pokud bude delší jízda, a pes bude jevit známky neklidu, tak na vodítku někde nechat vyčurat. Na klíně, ve Vašem objetí bude mít pocit stísněnosti a nesvobody, též mu bude horko. My jsme jeli 25 km a hned po příjezdu domů pejsek šel okamžitě na trávu a měl z nervů průjem. Nikdy se ještě nevezl, byl z útulku po starší paní, která zemřela. Znovu připomínám, neotvírat dveře auta bez zajištěného psa! Brzy jízdu zopakujte a v pravidelných intervalech, nemusí být dlouhé jízdy. Kousek poodjet, dojít s pejskem pár koleček a zase jet domů. Brzy si zvykne a nebude se bát vlézt do auta. Chyba je, jezdit se štěnětem pouze na veterinu! Spojí si auto - bolest, nepříjemný zážitek a nebude mít auto v lásce. Ten, kdo bude sedět vedle pejska, by měl být jeho pán a již v tomto prvním kontaktu, bude mít na něj určitý vliv. Při převozu staršího psa z útulku takový pes je zcela fixován na tu osobu, která ho dovezla. Vlastní zkušenost, asi dva měsíce mě chodila u nohy a nehnula se ode mne, jak mě hlídala.
Převést na vodítku. Převézt klidně v krabici (otevřené), jen bych mu dopřál nějaký chlácholící doprovod, bude ze změny asi trošku nervózní, tak ať jeho vstup do nové "smečky" není moc stressující, mohl by začít mít strach ze zvuku Vašeho auta, z krabic, z cestování - nepodceňujte to...
doplněno 14.07.14 21:36:
Pokud vás zrovna nebudou kontrolovat poliši, tak dorý.Ale jinak musí být pes v autě připoután na zad. sedadle spec. kšírama...
doplněno 14.07.14 22:33:Za porušení předpisu je pokuta až 2 tisíce korun.Policie s vámi asi diskutovat moc nebude.
Nesmysl, pes jen nesmí ohrozit posádku a ostatní účastníky silničního provozu. Když ho zaklapnu do kufru, tak nemusí mít ani vodítko, ani náhubek, ani...
Jasně, jen slovíčkařím, ale aby bylo jasno...
Važte, prosím, svá slova. VY tvrdíte, že pes musí být přikurtován. Jsou i jiné možnosti, třeba přepážka v autě (používá policie), nebo pes ve schráně (budete kurtovat štěnátko yorkšíra?!) Přečtěte si, prosím, co píšu, děkuji ! A fakt jsem netušil, že "někdo" moji zřejmou nadsázku nepochopí...
Dobrý večer, je lepší, když někdo pojede s Vámi a vezme si štěně na klín. Za prvé štěně neví, co se s ním děje, proč je najednou někde bez matky a sourozenců v nějaké bedně. A taky ne každý pejsek snáší jízdu autem a i když jde jen o půl hodiny, tak Vám může cestou zvracet - a představte si ho , chudáka, někde v krabici. Eva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.