Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za červa/larvu?

Od: kena* odpovědí: 6 změna:

Prosím Vás, co je to za červa nebo larvu? Našli jsme to v bytě.

Co je to za červa/larvu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

Vypadá to jako přástevník starčkový,larva motýla,takže bych zacovala klid,doma se to neusadí:)ale ten váš má světlejší nohy,tak snad se nepletu,třeba je ještě nevivinutá úplně.

kena*
hodnocení

Našla jsem si fotky přástevníka a bohužel se mi nezdá, že by to bylo ono. Ta naše housenka nemá vzadu nožičky a je víc chlupatá. Taky barva byla spíš bílá než žlutá a bříško bílé. Délka cca něco málo přes 1 cm. A prý je jedovatá? Pomóc :) Přidávám ještě jednu fotku, bohužel není tak kvalitní. Je to hrozné, ale 3 housenky byly zalezlé mezi čalouněním v gauči v téměř nepřístupném místě, což mi zrovna na dobrém pocitu nepřidává.

Co je to za červa/larvu? #2
radko*

Zdravím. Velice mi to připomíná larvu kožojeda obecného (Dermestes lardarius). I to, že jsou zalezlé v čalounění napovídá, že se jedná o kožojedy. Pomůže nějaký insekticid ve spreji na lezoucí hmyz. A jedovaté rozhodně nejsou.

lucie*

jo,jo jak to bylo v čalounění a je jich víc,tak je to kožojed...cítím s vámi,nám se objevily před časem štěnice a taky to bylo první setkání snad i poslední a spousta bezesných nocí.

kena*
hodnocení

Děkuju moc, sice mě to příliš neuklidnilo, ale aspoň vím, na čem jsem :) Ještě jednou díky.

Kožojed žere jen mrtvou kůži, chlupy, kožešiny a peří, v domácnostech je běžný, štěnice by byly stokrát horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]