Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za motýla?

Od: alusska* odpovědí: 10 změna:

Rádcové, nevěděl byste prosím někdo, o jakého se jedná motýla?

Včera jsem ho viděla sedět na omítce a byl naprosto úžasný. Byl neobvykle velký - tak 8 cm, koukala jsem na něj z blízka. V příloze jsem se ho pokusila nakreslit. Ta fialová byla taková temnější, ale zároveň velmi výrazná - taková sametová.

Dotaz číslo dvě - opět pozorování z přírody :). Co to je: bylo to ve velké kaluži vody, která uvízla ve folii. Bylo to tak 2 cm dlouhé, 4 mm široké, jakoby housenka. Barva sv. šedá s tm. šedým vzorem. Mrskalo se to ve vodě a vespodu to mělo takový slabounký ocásek. Byla to asi podvodní larva čehosi ..

děkuji za případnou odpověď. Alusska

Co to je za motýla?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

K tomu druhému dotazu, to byla nejspíš larva pestřenky. Ten ocásek je dýchací trubička.

alusska*
hodnocení

No jo, to bude ono :). Děkuji! Nevěděla jsem, zda to nejsou hovada - ty bych zlikvidovala. Pestřenky ale nechám.

hodnocení

0x

,našla jsem tohle

Co to je za motýla? #2
alusska*
hodnocení

Děkuju za přízpěvek, ten můj tam ale není. Na první pohled byl celý černý s jasnýma bílýma skvrnama v dolní části do V. Při bližším pohledu se ukázala ta krásná fialová. Jakoby někomu ulítnul z vitríny :).

radko*

Zkuste si vygooglit batolce :) biolib.cz/...

alusska*
hodnocení

Radko děkuji za navedení na správnou odpověď. Zdá se, že to ten batolec je. Tu mojí barevnou variantu jsem tam úplně nenašla, ale velmi podobní motýli tam byli.

Děkuji!

radko*

Není zač. Podle té velikosti by to ještě mohl být bělopásek topolový biolib.cz/... ale ten není fialový a je mnohem vzácnější.

alusska*
hodnocení

Ten můj tam neměl ty oranžové ornamenty. Z dálky byl celý černý s bílými skvrnami do V. Zblízka se ukázala ta fialová barva. Byl až neobvykle velký.

radko*

Velikost odhadovaná pouhým okem je zavádějící. Většinou se každému zdá tvor, kterého vidí někde sedět, daleko větší. O tom jsem se mnohokrát přesvědčil, když mě k takovému tvorovi někdo volal. Deseti centimetrový roháč najednou měl jenom sedm, patnácti centimetrová můra jenom deset nebo pěticentimetrový střevlík jenom tři. Určitě se v tomto případě jednalo o batolce a jeho "neobvyklá" velikost je dána tím, že je opravdu o dost větší než třeba babočka paví oko.

Ale není černý ten motýl,je úplně jiný,,,myslím od RADKY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma larva pestřenky
Otázky na téma pestřenka larva

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]